שלום לכולם!!!!!!!!

שלום לכולם!!!!!!!!

מה שלומכם התגעגעתם אליייייי???? (תענו לי על זה ,כן?) מחר אני מסיימת לעבוד מחר.... יש לי שאלה... מותר??? אני מבינה שכן. טוב אז ככה : בעשרת הדברות כתוב לא תגנו7ב לא תנאף לא תרצח וכ´ו אז למה אסור לגנוב לרצוח וכ´ו ליהודים. אבל לגנוב להונות לרצוח וכ´ו גויים??? (חברות שלי אמרו לי את זה ) זה חשוב לי לדעת .....

LordNor

New member
אולי..

הכוונה שהגויים אינם שייכים לעם ישראל והם עם זר ולא רצוי.. אז מותר לגנוב ולהונות אותם. אבל יש לי גם שאלה נוספת, למה גם כתוב שאסור להונות גר שחי איתנו.. הרי הוא גם גויי בלי לאום.. לא חשבתם על זה?

beckham17

New member
גר הוא לא גוי!!!!!!

גר הוא יהודי שהוריו הם לא יהודיים והוא נולד גוי, אבל עכשיו הוא יהודי לכל דבר (חוץ מדבר אחד או שניים לא משמעותיים)!!! ואסור להונות אותו כי הוא במצב מאד רגיש עכשיו, שאין לו אף אחד לעזרתו. ואסור לרצוח להונות ולגנוב גוי!

תודה לכולם על התשובות...ו....

חברה שלי אמרה לי שמותר לרצוח גויים לגנוב להם וכ´ו, וזה היה נישמע לךי לא הגיוני . למה מותר הוא גם בן אדם... ואז הייתי כל כך עצבנית שאמרתי גם .. מה זה התורה הזאת הכל רק לפני מה שנוח... אופסייייי טעות קטנה..... טוב לא משנה .... אבל בכל זאת. כן, כן, סיימתי לעבוד היום!!!!! עבדתי בסוכנות ביטוח ...... היה לי מאוד נחמד!!!!! וזהו!!!

אה, להבהרה נצרכת:

סימני השאלה והקריאה, הם מכיוון שמדובר בענייני נפשות, ואלה הלכות מפורשות וחמורות. לא שאני כועס על מישהו ח"ו..

למעלה