שלום לכולם

ראי, יקירתי.

היתה לך דרך חיים ברורה, כל שנות הרווקות האמנת בהם בכל מאודך, לפי דברייך.. וכך, בגלישה קלילה באינטרנט, בקריאת דעות של אנשים שאת לא מכירה, שבטח את לא בראש המעיינים שלהם, בשביל אותם אנשים שינית את כל האורח חיים.. העדפת איזה זקן חולני, נואף , שכתב דעה מופסדת, העדפת אותו מעל פני אביך אמך, אחייך ואחיותייך.. קבעת שהם, האוהבים האמיתיים, הקשורים אלייך בדם ובנפש, העדיפו לגדל אותך בשקר ובחוסר אמת, הפנת להם עורף, בשביל איזה דעה של אדם נבוב ושבור.. אם כך בקלות נהפך העור, אז אם בעלך הדבר גם יכול לקרות... לא כך?

למה החלטת שזה בעקבות 'גלישה קלילה באינטרנט'?

חקרתי המון המון. יותר ממה שאני מתערבת שתחקור בימי חייך. דיברתי עם אינספור רבנים, קראתי עשרות ספרים משני הצדדים ונורא ניסיתי להאמין. מה לעשות שזו לא אמת. אם היית בודק ברצינות היית כנראה מגיע לאותן מסקנות. בתור התחלה אני מפנה אותך לאתר 'חופש', חלק מהחומר שם יכול לגרום לך להתחיל לחשוב. רוב החרדים לא בודקים ולא שואלים, ולכן הם בטוחים שהאמת אצלם.

הבנה עצמית

אישה מתחנת, שנה ראשונה הראש בבעל ,מתי יש זמן לגלוש? אחר כך יש ילדים וגם אז הזמן לא נותן.. ב. אני טיפוס די עמקן, קשה לי להעביר יום ללא קריאה, וקראתי ספרי מדע , שבטח לא שמעת עליהם.. אך הספרים לא עיקר, ואם תראי אותי ברחוב , אני יראה לך כמו עוד אחד מודרני, אך הניסיון של החיים והדברים שעברתי לימדו אותי. ג. יקירתי אינני מטיף או משהו, סתם הבעתי דעה.

ההבנה העצמית שלך לוקה בחסר

אז אל תסתמך עליה כדי לקבוע עובדות ובטח שלא כדי לתקוף. קראתי ואני קוראת הרבה, בשנה הראשונה, לפני הילדים, אחרי שהם נולדו, תמיד תמיד. גלישה באינטרנט היא מבחינתי בעיקר דרך ללמוד אלו ספרים כדאי לי לקרוא. ויש לי הרגשה שלא קראת המון בחייך, או שלא הבנת הרבה ממה שקראת, או שספרי המדע שאתה מדבר עליהם הם תיאורים על נגיף האבולה בספר חרדי כלשהו. אדם שקורא ספרי מדע, או היסטוריה וארכיאולוגיה, או פילוסופיה, מתנסח באופן יותר רהוט משלך.

ההבנה היא לקויה

עד שבאה הגברת האינטלגנטית, וברהיטות כובשת, מסבירה הכל.. יקירתי, היגררות לרגש והשמצות, הן כלי לניגוח עצמי, וחבל שהתעלמת מהעובדות.. ובנוגע להודעות, אם היה בהם מסר פוגעני מצידי, הנני מתנצל.

אין שום עובדות שהתעלמתי מהן

העובדה היא, שאתה מחליט על דעת עצמך דברים שאינם נכונים אודותיי. אתה החלטת שרימיתי את בן זוגי כאשר התחתנתי איתו ובעקבות זאת אני 'חלשה'. כשגילית שהנחתך המוקדמת אינה נכונה, החלטת שנגררתי לחוסר אמונה עקב 'גלישה קלילה באינטרנט' ולכן אני הפכפכה ויש סיכוי שאשנה את דעתי גם כלפי בן זוגי. ועכשיו אני זו שנגררת לרגש ולהשמצות? במקום להתנצל, תפנים את העובדה שיש אנשים שחושבים אחרת ממך - והאנשים האלו יכולים להיות לא פחות חכמים ממך, יש להם לעיתים ידע רב, ולפעמים, לא תאמין, הם אפילו נאמנים לבני ובנות זוגם.

יודעת מה??

הלוואי שכך פני הדברים.. אך מה לעשות שלא בן יום אני, ואפי לא בן חודש.. עשרים ואחת שנים שאפתי את עשן השקר, המזימות, הבגידות, הפיתויים, ועיני דומעות מכאב.. אולי באמת טובת לב את, ישרה ותמימה. אך דבר אחד בטוח, וזיכרתי זאת, את צועדת במסלול שסופו אובדן.. שבת שלום.

rachel437

New member
לפי איך שאתה מתאר את חייך

היית מיושבי קרנות, האנשים פה לא מחפשים לעשות את מה שעשית.

סוג ב

New member
../images/Emo178.gif שברת את חלומי לרסיסים

אני ממש נחרדת לקרוא את דעותיך על נשים. שנה ראשונה הראש בבעל מתי יש זמן לגלוש- סליחה? ברגע שמתחתנים נגמר החיים? אי אפשר לקרוא, לצאת, לגלוש, לפגוש... מה זה השטויות האלה? אח"כ יש ילדים וגם אז הזמן לא נותן- לא כל הנשים משריצות ילדים בקצב ואם זו דעתך, שנשים צריכות להוליד מספיק, עד כדי כך שלא יהיה להם זמן, זה ממש עיוות איכות החיים. בדיוק לכל אלה אנחנו לא מסכימים. אנחנו גם בני אדם, וגם אנחנו רוצים לחיות למעננו ולא רק למען הדורות הבאים. תשנה גישה, כל בר אנוש ראוי לבנות לעצמו חיים, לשנות את סגנונם, את דעותיו וכן, תתפלא, הוא יכול למצוא זמן לזה... אנחנו הנשים, לא נוצרנו עמ"נ לחכות לכם על הספה ברגלים פתוחות למחצה, אחרי מלחמת השכבת הילדים + ארוחה מוכנה על הכיריים... אם לך יש זמן לקרוא ספרי מדע, יש זמן גם לנו.. אגב, אינני מטיפה או משהו... סתם הבעתי דעה

הקשיבי, סוג א.

חלילה לך מלהדביק לי דעות שאינם בני השקפתי.. האמיני לי שביחסי היומיומי, אני רגיש מכל אדם.. את דברי כתבתי אולי מחוסר ידיעה, אולי מתום לב, פשוט צעיר אני וטרם נישאתי, אך מתאר לעצמי שבשנה הראשונה שהזוג אוהב, וחי ביחד כזוג יונים, אז פחות סביר שאישה או האיש ירדו לשוטט במבואות החשוכים שבתפוז.. האמיני לי יקירתי, שגם אני עברתי אהבות שיתבררו כאכזבות, ייתכן שזה גרם לי להורדת הציפיות מהנשים.. אך לא כל הנשים רדודות, לכן לא אכליל.. אבל הינך נגועה בחטא ההכללה.. אינני דן אותך חלילה, הבלוגים עשו בליבי את שלם.. בכ`מ אני דווקא סבור שאת לא סוג ב.

סוג ב

New member
עכשיו אני מבינה

אם טרם נישאת, אולי זה יכול להתקבל. אבל שנה את גישתך על נשים, אתה לא רוצה ליפול בפח...

מכירה

את המשפט ` מי שנכווה ברותחין נזהר בצוננים`?.. מי כמוך, הרגישה זאת בחיים, כמה אנשים יכולים להיות נטולי מצפון, בטח שערכם של כל הגברים ירד בעינייך, וזה אך טבעי, כי טרם בא האדם האמיתי שהחזיר לליבך את התקווה, שיש גברים טובים. בדיוק כך בצד השני, איתי.

ארחיב דבריי

`בצד השני` היינו בצד הגברי, מהמורות החיים ואהבות נכזבות, גורמים לאיבוד אמון תוך כדי הכללת יתר.. איבוד אמון בכנות האשה, וכדו`.

לימונינה, את כל כך צודקת.

אני כבר עשר שנים רוצה להאמין (כי אני יודע שלעולם לא אעזוב את החברה החרדית - בגלל הוריי, בגלל אשתי [בגלל ילדי פחות], בגלל חמי וחמותי, בגלל אחיי ואחיותיי), אבל אני פשוט לא מצליח. אני לומד המון תורה ומחשבה ("השקפה", מוסר וחסידות), למרות הכל, ואני מתחבר להמון דברים. אבל לא ליסודות (ולאלעוד המון דברים אחרים). היסודות עליהם עומדת היהדות כל כך רעועים, שבאמת כל רוח מצויה יכולה להפיל אותם... קיצור, לימונינה כל כך צודקת כשהיא אומרת שמי שייכנס בו הספק ויתחיל לחקור - אזי ככל הנראה יגיע למסקנה שזה (עד עכשיו כואב לי לכתוב את המשפט הזה!) פשוט לא נכון. ואז, יתחילו צרותיו (אותן לא יכול לספר לאיש, רק באנונימיות, רק בכתב, בלי יכולת לשפוך את הנפש באמת...). ואם הוא מפחד מאשתו (כמוני) ואפילו מעצמו - אז הוא ממש בצרה צרורה. אבל עם כל הכבוד, העובדה שהוא בצרה צרורה אינה יכולה לשנות לו את המחשבה. להאמין הוא לא יוכל, אפילו אם מאוד ירצה בכך...!

אני מאוד מזדהה עם מה שכתבת

שאחרי שהשאלות מתחילות אז אי אפשר לחזור אחורה ולהאמין, אפילו שיכול להיות שהיה יותר קל לעשות ככה, ולא לחיות חיים קשים. אין מה לעשות. זה מה שיש.

קודם כל תודה!

דבר שני, מה שרוב האנשים לא מצליחים לקלוט. מי שנכנסה בו תולעת הספק הולך כסהוררי לא בשביל ליהנות. הוא היה מת להיות בטוח ונעול על תפיסת עולם מסוימת, אבל הוא פשוט לא מסוגל עוד! יוסיף דעת יוסיף מכאוב! שרה איינפלד כתבה על כך בפוס האחרון והעמוק והמדהים שלה - על המפגש של האדם עם אותה נקודה של הבנה שהוא עומד בעצם מול עצמו בלבד! על המפגש ועל השלכותיו.

אתה פשוט מצחיק

אתה בכלל יודע מהי אהבה?מה הקשר בין אהבה לדעות?וכי בגלל שמישהו אוהב אותך אתה חייב להחזיק כדעתו?אני כבר לא אומר לך תשכיל כי אין סיכוי אבל לפחות לך תלמד מהי אהבה לפני שאתה מדבר בשמה,סתם,כדי שלא יצחקו עליך!

אני לא מפסיק לגרום לך לחייך.

מניסיוני למדתי שאהבה היא מילת קסם שאין מאחור מאום.. דבר שבנוי על אינטרסים.. בגילי צעיר אני מכולכם כאן ,אך בנסיוני זקן מופלג.

למעלה