שלום לכולם

סליידר

New member
שלום לכולם

אני מתכוון בקרוב להתחיל ללמוד קונג פו. אחרי שעברתי על הודעות בפורום "אומנויות לחימה", פה, ובאתר ´טנטרה.קו.איל´, לאו דווקא קשורות למדיטציה, הרגשתי שאני רוצה לדעת הרגשה פנימית, להבין את עצמי, את החיים. לפעמים אני מאוד מדוכא, וחשבתי שאם אני ידע יותר על עצמי, ועל העולם, אני יקבל זווית אחרת על החיים, על המשמעות של עצמי. רציתי לשאול, האם אני יכול ללמוד ולבצע מדיטציה לבד? הסתכלתי בקישורי בפורום וראיתי שיש קישורים לאתרים מעניינים. עוד לא בדקתי במאמרים (בכל זאת 3 בלילה..), אבל, האם אני אוכל לבצע את הכל לבד? האם אוכל ללמד את עצמי? האם יש צורך במדריך שיעזור לי, או שאני אמור להיות המדריך של עצמי? תודה רבה לכולם,

drall

New member
בלי דרך בלי עקבות

טוב שהצטרפת אלינו סליידר. כאן בדיוק מנסים לענות לשאלות שלך. אם תסתכל במאמרים תראה שאני מציג שם מדור טכניקות ז"א שאני לא פוסל את האפשרות שאנשים יקראו ויתרגלו לבד , לפחות בשלב ראשון. העניין הוא שככל שהמדיטציה מעמיקה והופכת להיות אפקטיבית יותר ועמוקה יותר , צצות שאלות. ואלו שאלות שהאדם לא יכול להתמודד איתן בלי הדרכה. הבעיה היא שמדריכי מדיטציה הם גזע נדיר ובארץ יש אולי שלושה פעילים. לכן אני כאן. וכאן אני נותן עזרה מסויימת , אני מודה שהיא לא יכולה להיות מלאה , אבל זה המקסימום שהמדיה האינטרנטית יכולה להציע. תתחיל , נראה איך יתפתחו הדברים דרול

סליידר

New member
תודה, ועוד משהו

כל מבצעי המדיטציה בארץ, איך הם מתרגלים? בקבוצות? ללא מדריך? האם יש אנשים שהודרכו דרך האינטרנט בלבד?

drall

New member
יש כל מיני

רבים הודרכו רק דרך האינטרנט או דרך ספרים. ויש כאלו שלמדו בחו"ל. ויש גם כאלו שהם שריד לתקופה שהיו בארץ יותר מדריכי מדיטציה והיו גם קורסים טובים. זה היה רק לפני שלוש ארבע שנים אבל זה תם דרול

סליידר

New member
נהדר

פשוט רציתי לדעת אם היו כאלה שהלכו בדרך שממנה אני עומד לצעוד. טוב לדעת שהיו רבים ושיש הרבה הצלחה.

למעלה