שלום לכולם..

eliko74

New member
שלום לכולם..

נעים מאוד אני מעט אובד עצות אשמח אם תעזרו.. אני עומד לטוס בעוד חודשיים לשהות של שנתיים בפריז עקב משרה של בת זוגתי, אני בעל אזרחות צרפתית אבל לצערי אין לי מושג בצרפתית.. האם יש לכם מושג מהם הזכויות שלי בתור אזרח בצרפת.. ואילו עבודות אני יכול למצוא שם ואם בכלל.

קודם כל מצבך טוב מאוד מבחינת אישורים.

ממליץ לך ללמוד את השפה הצרפתית, כי בלי זה לא תוכל לעבוד. אל תשכח כי בכל עבודה המצב כיום שיש 100 רומנים שמתחרים נגדך והם בניגוד אלייך לא ישראלים שמתלוננים על כל דבר קטן.

eliko74

New member
אני דווקא לא כזה קטנוני..

לפחות כל עוד המזג אוויר נורמלי ואפשר לתפקד בניגוד למזג האוויר בארץ.. ;) מה לגבי הקהילה היהודית בפריז הבנתי שהיא דיי גדולה יש אפשרות להעזר בזה איכשהו לדעתכם?

אספרסו2

New member
תראה אליקו

קודם כל,אחד מבני הזוג ייתפרנס\ייפרנס וזה כבר טוב. כדאי לך ללמוד צרפתית ואם אתה בעל מקצוע-לנסות להשתלב בשוק העבודה המקומי.

eliko74

New member
תודה רבה על התשובה..

אני בעל הסמכה של בודק תוכנה, אני לא יודע עד כמה זה יעזור עם המשבר בתחום ההייטק לצערי.. כנראה שאאלץ ללמוד צרפתית כמה שיותר מהר.. תודה רבה.

שין

New member
תנסה למצוא עבודה בגופים הישראלים

כמו שגרירות וסוכנות העבודות שם הם בדרך כלל לא ברמה גבוהה אבל לישראלים קל להשתלב בהם, אם כי אני מניח שיש ביקוש רב למשרות הללו. אז כמו ישראלים תחפש פרוטקציה להגיע למקבלי ההחלטות בגופים הללו.

כמה דברים

תתכונן לדקה של אי-נעימות בשדה התעופה: פקיד ההגירה ידבר אליך בצרפתית שוטפת לאחר שתגיש לו את דרכונך, ואתה לא תבין מילה ולא תידע לענות לו...
ההמלצה לי: להירשם לסורבון וללכת ללמוד צרפתית. זה לא קל, דורש השקעה רבה של זמן, אבל מכיון שקיים סיכוי סביר שבתום השנתיים לא תרצו בכלל לחזור, ידיעת השפה תקל עליך לא רק בחיים במהלך השנתיים הללו אלא גם לאחריהן, ותשפר פלאים את סיכוייך למצוא עבודה.

למעלה