שלום לכולם.

Yaniv212

New member
שלום לכולם.

אני קורא פסיבי של הפורום זה זמו רב וזמן רב אני חושב להעלות את התוכניות שלנו לאתר. כרגע אנחנו בשלבי סיום האישורים לפני הבניה וקיבלתי קצת אומץ... אז הנה, אשמח לקרוא את דעתכם.

ittayd

New member
לדעתי החובבנית

איך זה שהכניסה לבית בכיוון נגדי לחניה? (האורחים נכנסים מרחוב אחד והמכוניות מרחוב אחר? או שנכנסים מאותו כיוון ויש לכם כביש לאורך כל המגרש) ביחידת ההורים לא נעים המעבר בין המקלחת לח. ארונות, בעיקר שזה דרך דלת הכניסה. בסלון יהיה קשה לראות טלוויזיה בגלל השתקפות חלונות. ואני מעדיף שכשיושבים בסלון צופים על הגינה. חבל שמול הכניסה רואים קיר ולא את הגינה חדר ילד אחד קטן והשני ענק (גם הילד הקטן יגדל) הממ"ד גדול יותר מחדר הילד הקטן היציאה מחדר הילד הגדול נראית מסורבלת (ולמה שם ובממ"ד אין מיקום ריהוט?) חבל שאין יציאה מהמטבח למרפסת בוקר קטנה. ככה תוכלו לאכול בחוץ ביום יום. המטבח נראה לי קטן. אני הייתי מעדיף את פינת האוכל צופה לגינה במקום חדר הילד, להזיז הכניסה לאיפה שהיתה פינת האוכל ולהכניס את חדר הילד ליד השני תוך חלוקה שווה בין הגדלים. אולי להקטין הממ"ד

Yaniv212

New member
תודה

מספר תשובות, החנייה היא לדיירי הבית והם יכנסו דרך כניסת השרות או דרך שביל שיוביל לכניסה הראשית. חדר ילדים אחד הוגדל עקב בעיות עם הג"א והממ"ד כמו כן אי אפשר להקטין את הממ"ד או לשנות אותו (היו לנו המון בעיות איתו מול הג"א, אנחנו גרים לייד הגבול). הכבישים שלנו הם בחלק העליון של השטח ובתחתון, משני צידיו יש שכנים.

Yaniv212

New member
עוד מישהו?

אשמח לעוד הערות, במיוחד על העיצוב הפנימי, אותו אני יכול לשנות.

Yaniv212

New member
לא רוצה להיות נודניק אבל

באמת אשמח לעוד הארות מכם.

fireman

New member
צריך קצת סבלנות ../images/Emo13.gif

יש מי מאיתנו שלפעמים עובדים אל תוך הלילה
אני חושב שבגדול התכנון דיי טוב. מה שהפריע לי הוא חוסר פרופורציות בין הגדלים של החדרים. חדר אחד ענק, יחידת הורים קטנה, חדר ילד (שמול הכניסה) פצפון להחריד. אני מציע להקטין את הסלון בחצי מטר ל500 במקום 550 ולהוסיף את השטח הזה לחדר השינה שיקבל תוספת נכבדה מאוד מסלון שהגודל הזה מיותר בו. אצלי בבית יש סלון של 420 על 440 וזה מעולה ומספיק לגמרי גם לאנשים כמונו שאת רוב היום מעבירים שם, הימים של סלון 30 ו40 מ"ר נגמרו מזמן. שיהיה בהצלחה.

Yaniv212

New member
תודה

זה באמת משהו שחשבתי עליו. חדר הילדים ה"גדול" נהייה ככה בגלל הממ"ד, היינו צריכים "לכסות" אותו או לעבות אל הקירות שלו בעוד 10ס"מ.

נחלולית

New member
אגב, יש גישה הטוענת....

כי רצוי לתכנן חדרי ילדים בגדלים שונים, שכן לכל גיל צרכים אחרים (ילדים קטנים צריכים הרבה מקום לצעצועים, בימבה וכו'). לאורך השנים משכנים את הילדים לפי הצורך - זאת בהנחה שיש פערי גיל של 4-5 שנים לפחות. מאידך לכשיגדלו המריבות על החדר הגדול - ככל הנראה יגדלו אף הן. אצלי ל2 ילדים בגיל קרוב, בנינו שני חדרים זהים, עם פריסת ריהוט זהה (למעט צבעים ומרקמים). שיהיה שקט ושליו. חומר למחשבה...

בינא

Member
הנתון של "אנחנו גרים ליד הגבול" חשוב ביותר

להבנת התוכנית ומשליך אור אחר על הגישה לתכנון כולו. אם היית נותן את מיקום המבנה על המגרש, כולל הפתוח שלו (מרצפים, שבילים, שערים, גבולות הגרש, כבישים/רחובות) זה היה נותן הבנה טובה יותר לאלו שרוצים להתיחס. עובי קירות הממ"ד למשל, חריג יחסית לרוב הארץ בגלל קרבתכם לגבול. מומלץ בכל מקרה לבנות את כל הבית מיציקות בטון, כולל גג בעובי של 30 ס"מ ולבודד עם טיח תרמי ובידוד מסיבי על הגג במתכונת של "גג הפוך" = שיפועים לניקוז בגג הבטון של 4%, כיסוי הגג בלוחות קל-קר מחורצים מתאימים לשיטת הגג ההפוך, חצץ לבן מנופה גדול על הקל-קר בעובי של 10 ס"מ לפחות.

Yaniv212

New member
שאלה לגבי ה"גג הפוך"

ראשית השלד והגג יהיו כנראה מיציקת בטון. לגבי שיטת הגג הפוך, ממה שקראתי זה אומר קל-קר ועליו חצץ (פחות או יותר), האם זה אומר שלא אוכל להסתובב על הגג או לשים למשל קולטים סולריים? מנסיוני יש פה הרבה בניה עם בטון מזויין והבתים מתחממים בקייץ מאוד. בכללי הצד הדרומי פתוח לגמרי והצפוני עם חומה אבל ניתן לפתוח איך שרוצים (בעלות מסויימת). תודה על התשובה.

בינא

Member
על גג של 30 ס"מ בטון תוכל לשים גם נגמ"ש...

שלא לדבר על מערכת סולארית. הגג ההפוך הוא שיטת בידוד מוכחת בהצלחתה לגגות שטוחים. למתקנים על הגג מניחים קוביות בטון (לפני האיטום) במידות של 15/15 ס"מ מתחת לכל רגל של המתקן המחזיק את הדוד, החלק התחתון של הקולטים, הרגליים של מנועי המזגנים. את קוביות הבטון מכינים מראש על הקרקע עם יציקת הרצפה ו/או הקירות. מניחים את הקוביות המוכנות על הרשת העליונה במיקום הנכון ומקבעים אותן עם ברזל לרשת. את יציקת הגג מבצעים בגובה של לפחות 5 ס"מ מעל לרשתות וכך הקוביות "קבורות" בבטון הגג שגם מקבל שיפועי ניקוז. מבצעים "רולקות" לקרניזי הגג וגם לקוביות כולן. האיטום המבוצע לאחר היציקה, עולה על דפנות הגג וגם על הקוביות ומכסה אותן עםהרולקות וגם את חלקן העליון של הקוביות. הקל-קר של הגג ההפוך בעובי של 5-7 ס"מ + החצץ בגובה 7-10 ס"מ, מביאים את הבידוד לגובה הקוביות וכך רגלי המתקנים יושבים על הבטון ולא על הבידוד.

tacher

New member
כמה דברים

1. החלון של השירותי אורחים ממש ליד דלת הכניסה...לא נעים 2. הייתי מורידה את הקיר שנמשך ישר מגבול השירותים ואז המסדרון לא היה כזה ארוך והכניסה יותר רחבה 3. למה לא לעשות ויטרינה יצאה למרפסת מהסלון, להשתמש בקיר החדר כמקום לטלויזיה ולוותר על הקיר שסוגר את המטבח 4. אין לכם בעית מקום, למה לא להגדיל את המטבח, נראה שאין הרבה משטח עבודה במה שמתוכנן כרגע 5. בחדר שירות הייתי מוותרת על הכיור, יש אמבטיה צמודה הרי, זה יאפשר ארונות אחסון ומשטח קיפול לכביסה. גם המקום שיש מאחרי הדלת מיותר ולא יהיה שימושי. 6. מעניין לדעת איך הבית ממוקם ביחס לרחוב ולשכנים, לא ברור מהי זרימת האוויר באזור והאם החלונות ממוקמים כך שהם מנצלים זאת.

Yaniv212

New member
אז ככה...

אז ככה, 1. כל הרעיון של השרותים האלה הוא שיהיו ליד הכניסה, או יותר נכון לייד היציאה. אלה שרותי אורחים ומאחר ורוב האורחים שלנו מגיעים מרחוק טיבעי שירצו ללכת לשרותים כשהם מגיעים או לפני לכתם. 2. אין אפשרות להוריד את הקיר, זה חלק מהממ"ד 3. יש יציאה למרפסת דרך הסלון 4. נלקח לצומת ליבנו ואנחנו עושים שינויים. 5. לא הבנתי. איפה הילדים יצחצחו שיניים? 6. אוויר לא חסר לנו ובכללי כיוון הרוח ממערב למזרח ולהפך. השתדלנו לנצל את כיווני האויר בצורה מקסימלית. תודה רבה על התגובה.

tacher

New member
מגניב שאתה עונה לפי הסעיפים

אז נמשיך ? 1. אני מבינה את הצורך בשירותי אורחים, רק מציינת שאדם שעומד בדלת שומע את המיחושים מהשירותים (וגם ריחות לא חסר), אם תשנו את סידור החדרים באזור, תוכלו להרוויח מטר או שניים מרחק מהדלת וזה יעשה את כל ההבדל. 2. אם תעבירו את הכניסה לממ"ד למקם אחר (בפינה של הכניסה לחדר שינה הצמוד למשל) תוכלו לוותר על קיר ההדף שמקטין את הכניסה. 3. ראיתי שיש יציאה, היא פשוט מינימליסטית יחסית לגודל של המרפסת, הייתי מצפה שתרצו ליצור המשכיות מהפנים החוצה, להגדיל ויזואלית את המרחב, כרגע המרפסת די מוסתרת וחבל כי היא מאוד שימושית. 5. בחדר אמבטיה לא ? הנחתי שהכיור בחדר שירות הוא למטרות כביסה ביד כו'

Yaniv212

New member
רשמת סעיפים אז ענילי לפי, ככה גם יותר קל לי.

לגבי הממ"ד (אווופ) לא נודעים בו יותר. לקח לנו מלא זמן ושינויים כדי לקבל אישור מהג"א. נראה לי שהם ירדו מהפסים כי לחברים שלנו,שסיימון לבנות לפני חודש, אישרו דברים שלנו לא. לגבי היציאה למרפסת, יכול להיות שאת צודקת, נצתרך לראות. חדר האמבטיה, אני מניח שאת מתכוונת לזה שיש בו אמבטיה נועד לילדים (3 בנים כרגע) וגם הם צריכים כיור. בכל אופן תודה על התגובות, אני מקווה ששבוע הבא תהייה לנו תוכנית משופרת. בנתיים מסתבר שיש בעיה עם הקרקע.

למעלה