שלום לכולם!

שלום לכולם!

סוף סוף מצאתי פורום נורמלי של אביתר ... קראתי פה כבר חצי מהפורום וראיתי שכולם פה מבינים עניין מכירים את כל השירים ממש וכו (יש לי במחשב תיקיה אביתר שונות עם כל מיני דברים שהרוב לא מכירים כל הדואטים והפרויקטים וכו ואז באים חברים מציצים ונפגעים....אבל עכשיו אני מוריד את הדמו הזה עם הפרילי.. נשמע טוב...) אז אני רוצה לשפוך בפניכם את הלב כה ציפיתי ליום והגיע אך מדוע בוכה בי הלב ממש קשה לי עם הדיסק החדש; אני מרגיש שכל המילים דומות וקצת בנאליות מתארות איזה סוג של מאבקים קטנים בהרבה מילים וגם הלחנים לא ממריאים.. לא קורעים את הלב (אפילו דיברתי על זה איזה עשר דקות עם עמיר לב) אולי קשה לי עם הטקסטים הכל כך דתיים ;וזה למרות שאני בא ממקום כזה ויש בי הרבה מקום בלב לברסלב אבל שיר כמו אבא ממש קשה לי לשמיעה בנאלי לי מדי ואני חושב שיש הרבה יותר עומק וחיפוש קורע לב במילים של שירים כמו שיר טיול תתחחנני אליי אבות ובנים ועוד הרבה ;אז אולי הדיסק הראשון זה קצת רחוק מדי הכנות החשופה המטורפת שבשירה של תיאטרון רוסי למשל אבל גם עומד על נייר שהוא דיסק הרבה יותר רגוע ומאוזן יש בו עוצמות אדירות ולחנים משתנים וחיפוש והוא נוגע בי לעומת הדיסק החדש כאילו אני מרגיש שאביתר בורח לי למקומות שיש לו תשובות (ולא כמו יש לי סיכוי שהוא אופטימי אבל אחר ) הייתה לי פעם תיאוריה בעקבות עמיר בניון שדיסקים שיוצאים בתהליך של חזרה בתשובה הם הכי יפים כמו הכל עד לכאן דיסק אדיר שיש בו נגיעות כבר של חזרה אבל הוא עשיר בתקווה פשוטה מהעולם הפנימי של היוצר והדיסקים הבאים שלו אחרי שחזר בתשובה נהיו גרועים לטעמי כאילו הוא חייב להעביר איזה מסר ;אז אצל אביתר זה לא כל כך חריף ;אבל אני מרגיש שאני יותר מזדהה עם השיר דיו ;זה מורט את העצבים מאשר כמה עומק יש בלי גבול בנחמה; לאן ברחת לי ?ואז פעם ראשונה מבחוץ אני רואה איך אביתר נהיה מיינסטרים וכל איזה בת בת 14 קונה את הדיסק שלו כאילו הוא מאז ומתמיד היה במאה שערים והיא בכלל לא מכירה את כל הדרך ;וזה מעצבן אותי קצת ;אני לא חושד בעצמי שאני לא אוהב את אביתר אבל אני לא מצליח לאהוב את הדיסק.... אולי הכל תקופות ועכשיו אני בתקופה של תיאטרון רוסי? בכל זאת אביתר הגיע למקום הזה כמעט בגיל ארבעים.... זהו ;אולי נפלתי עליכם כבד... תזרמו אשמח לתגובות בכל זאת 3 בלילה יצא לי מבולגן (איזו מציאות זו היתה...) נ.ב walk two moons ראיתי שמישהו שאל את עמיר לב; שאף אחד לא יצליח לעצור; את האנשים או את הרכבת? אז עמיר המופתע ענה את הרכבת הרכבת זה החיים שאי אפשר לעצור אבל אני אחשוב על האפשרות השניה ... את עמיר גיליתי דרך אביתר; שש שעות והכנר התורכי ;ומאז נשארתי גם עם עמיר; אמן מיוחד ואדם מדהים דיברתי איתו על הדיסק של אביתר מלא; כמו שני חברים לילה טוב

קודם כל ברוך הבא../images/Emo13.gif

סתם בלי קשר אולי אני טועה
אם התכוונת אלי כשאמרת שכל ילדה בת 14 הולכת וקונה את הדיסק,אז הכינוי הזה ישן,אני כבר בת 17,וכן הספקתי ללמוד המון על אביתר,ואני שומעת אותו כבר כמה שנים טובות
סתם שתדע חחחח.. ולדעתי,הדיסק הרביעי,נכון הוא לא כמו הדיסק הראשון של אביתר אבל זה ברור,הוא חזר בתשובה והוא כבר לא במקום הזה של לכתוב טקסטים כמו ב'תתחנני אליי' וכדומה.לדעתי יש משהו מקסים באלבום הזה,שגם כשאביתר שר על הדת ומשלב פסוקים מתהילים זה מרגיש אחר,אתה לא מרגיש שאתה שומע אלבום של דתי חרדי,הוא לא מנסה לכפות עליך את הדתיות
אגב הטקסטים גם לא עד כדי כך דתיים,זה קליל כזה.ואבא לדעתי ממש ממש לא בנאלי,אחד השירים היותר מרגשים ויפים באלבום. טוב מצטערת על החפירה,זה מה שקורה כשאני אמורה ללמוד לבגרות
יום טוב שיהיה:)

Walk Two Moons

New member
../images/Emo12.gif

נתחיל מהסוף. נראה לי שאני מכיר את הבחור שדיברת עליו ב-נ.ב. זה היה בהופעה האחרונה בבאר שבע, לא? בכל אופן, עמיר לב באמת ובתמים אמן מדהים, ואין הרבה אמנים (או אנשים) שראויים למחמאה הזאת. אני מרגיש שכל פעם אני מגלה ממנו עוד, ומופתע יותר. בקשר לאלבום החדש - לגיטימי לא להתחבר אליו. גם אני לא ממש במקום שאני יכול לשיר ולהאמין ל"כמה עומק יש בלי גבול בנחמה". כלומר, הלוואי, אבל לא. אני לא אגיד שהוא אכזב אותי, כי אחרי הכל, גם אם ההתחברות לא טוטאלית, אביתר זה אביתר, ואין עוד מלבדו
, ושירים כמו "ארבעתנו", "כל בוקר קצת", "אבא" (בנאלי? "אבא"??!
), "אב הרחמן" (מבחינתי בהחלט נכנס לקטגוריית השירים ש"קורעים את הלב") ו"מחיאות כפיים" פשוט לא משאירים סיבה להתאכזב. אני לא חושב שאין פה חיפוש או שיש פה עמידה במקום, או מנוחה על זרי הדפנה, להיפך, מצאתי באלבום הרבה לבטים ותהיות. נכון, הוא פחות קשה וקיצוני מ"אביתר בנאי" ויותר מיינסטרימי מ"שיר טיול", וגם אני מרגיש - טוב, לא יודע מה אני בדיוק מרגיש כלפי זה, אולי זו קצת רכושנות - בכל אופן, גם לי קצת קשה עם דוסים שמזמזמים את "אורייתא" בהתעלות רוחנית ושמחים שאביתר במחנה "שלהם", בלי להכיר את "דיו" ואת "בראשית" (לא שיש לי משהו נגד דוסים, ובטח לא כלפי דוסים שמזמזמים את "אורייתא"), אבל נראה לי שזה פשוט תהליך טבעי שצריך לקבל. נרצה או לא נרצה, זה אביתר של היום, ואני שמח בשבילו שהוא נמצא במקום יותר 'בריא' נקרא לזה, גם אם אני עסוק בלהתבשל במיץ של עצמי.

לwalk

תודה על התגובה אכן ההופעה האקוסטית בבאר שבע אז אולי זה היית אתה בכלל? אין צורך להתחמק... הספקתי להבין כבר שאתה באר שבעי...

Walk Two Moons

New member
זה לא הייתי אני,

לצערי לא הייתי בהופעה הזאת. מדובר בחבר שלי, שקורא פה אפילו, ואם הוא ירצה - הוא יתוודה
.

למעלה