שלום לכולם

עור1

New member
שלום לכולם

אני חדש בפורום, אישתי חולה באנדומטריוזיס, לפני שנה ביצענו הפרייה שלא צלחה ואח"כ היא נכנסה לחדר ניתוח ששם הורידו נגעים של המחלה. מאז אנחנו לא מצליחים להכנס להריון ( אישתי לא מוכנה לעבור הפרייה כי הן מחמירות את האינדומטריוזיס, אחותה התאומה איבדה 2 חצוצרות ואפנדציט אחרי 2 הזרעות) רציתי לדעת האם משהו יודע על טיפול מסויים שיכול לעזור לנו?

זואילי

New member
ברוך הבא ../images/Emo140.gif

תמיד משמח אותי כשבנזוג של אנדואית מגיע לביקור. זה מקסים בעיניי. בוא נפריד רגע את המקרה של אחותה ושל אישתך. פה בפורם יש המוני מקרים וכל אחד שונה ממישנהו. אז ראשית ההתייחסות עכשיו היא ספציפית לגבי אישתך. אם אשתך לא על דיכוי, ואם אתם מנסים להרות טבעי בבית ללא הצלחה - גם זה מחמיר את האנדו. כי כל ווסת שהיא מקבלת מדי חודש בחודשו - זה מה שגורם למחלה לשגשג. נכון שטיפולי IVF עם ההורמונים גם מעוררים את האנדו. אבל זה המחיר. רק שבמחיר הזה - סיכויי ההצלחה גבוהים יותר מאשר עבודת הבית. כי בהפרייה חוץ גופית, ניתן להבין (עד כמה שזה אפשרי... כי עדיין לא יודעים הכל) אם איכות הביציות תקינה, אם איכות הזרע והעוברים תקינים ומטיפול לטיפול לומדים את הגוף. ובכל טיפול מנסים לשנות ולשפר ולמקסם את הסבב. בבית - זה לא עובד ככה.... אני יודעת שמה שאני אגיד עכשיו נשמע לא הכי טוב. אבל הכל אני אומרת מנסיוני וממה שחוויתי ואני חווה בכל יום על גופי. זה לא נורא לאבד חצוצרות. גם בלי חצוצרות אפשר להרות. בשביל זה יש IVF. מה גם שאם יש חצוצרה חולה - אם היא סתומה (הידרוסלפינגס) ואם היא איננה ניתנת לתיקון/ריפוי היא עלולה להפריע להשתרשות העובר. תאמין לי שאני הייתי מתה להוציא מגופי חצוצרה שאין בה שום שימוש ולדעתי היא אף מזיקה לי. 7 סבבי טיפולים אני סוחבת אותה איתי. זה בטח לא פשוט. אם אתם רוצים להרות ולהעלות את סיכויי ההצלחה, ולא הצלחתם עד כה - אז הדרך לצערנו זה IVF. ואם טיפולים נכשלים אז לא חייבים לעשות טיפול אחרי טיפול ברצף. אפשר להתחיל דיכוי עם כל שלילי ולתת לגוף מנוחה ואז כשהכל נרגע - להתחיל שוב. ככה אני עושה כבר שנתיים. אבל להמשיך לקבל ווסתות ברצף וגם לא להצליח להרות נאטורלית - עושה את הנזק שלו לגוף בלי שום "עזרים" חיצוניים. צר לי, אין תרופת פלא למחלה ומסתבר שלהרות זה לא כזה פשוט כמו שחשבנו. אני מזמינה אותך להזמין את אשתך להצטרף אלינו.

מתחדשת5

New member
מה עם דיקור/ צמחי מרפא?

אומנם אני משוחדת (אני מטפלת ברפואה סינית), אבל חושבת שלא כולן מכירות את האופציה הזאת, הרבה מטופלות שלי גילו כבדרך אגב שהטיפול טוב גם לפוריות ובעיות מחזור למינהן. בכל מקרה ממליצה לכם לנסות גם את האופציה הזאת ( זה בטוח לא מזיק). אשמח להמליץ על מטפלים ( אם אני מכירה) באזורכם. בהצלחה והמון בריאות

זואילי

New member
הי מתחדשת

נא הציגי את עצמך. רובינו מכירות את האופציה כולל להתנסות. האמיני לי שאנחנו מוכנות לנסות כל דבר שיכול להקל על סיבלנו + שיתרום לנו לנסיונות להרות. רק חשוב לציין שרפואה סינית לעניין טיפולי פריון - צריך לברר היטב על הנסיון של המטפל בתחום. כי לא כל מדקר מבין בפוריות וחשוב לציין שלחלק זה עוזר ולחלק לא. ועוד יותר חשוב, בעיקר כמטפלת, להגיד לנו שגם את יודעת שרפואה סינית היא לא הפיתרון למחלת האנדומטריוזיס כי כידוע אין פתרון. אבל בהחלט יכול לעזור בהקלה על סימפטומים. לא את ולא אני יודעות אם מדובר בבעייה מכאנית אצל רעייתו של פותח השירשור. ואם יש בעייה מכאנית אז הדיקור או הצמחים לא יוכלו לפתוח שום חצוצרה סתומה. וכל הנאמר - רק ברוח טובה

מתחדשת5

New member
מציגה את עצמי

שמי לירון לוי ואני מטפלת ברפואה סינית כפי שהבנת. אני מניחה שרובכן מכירות את האופציה ,אך עדיין רבות מהנשים בכלל לא יודעות עליה - ולהן הייתה מיועדת ההודעה. כיוון שהבחור פה למעלה שאל מהן האופציות הנוספות, הנחתי לי כי הוא אינו מכיר את האופציה הנ"ל. אומנם חשוב לברר את ניסיון המטפל, כמו עם כל בעל מקצוע ועם זאת חשוב לדעת שהיופי ברפואה הסינית הוא שכל מקרה לגופו. מה שאומר שגם אם טיפלתי ב100 מטופלות עם אנדומטריוזיס, לא בטוח שאצליח לטפל במטופלת ה101- מה שהופך אותי למטופלת באותה רמה כמו בחור שסיים רק עכשיו את לימודיו. בנוגע לטיפול במחלה, אני כמטפלת ברפואה סינית מטפלת בסימפטומים שהחולה מציג/ה לי ולא בשמות המערביים כיוון שהדיאגנוזה שלנו שונה, קצת קשה להבין אבל ברפואה סינית אין דבר כזה אנדו' או לחלופין אבנים בכיס מרה או סכרת וכו'. אני מטפלת בסימפטומים ומבחינתי ברגע שיש הקלה/ העלמות הסימפטומים החולה "בריא". ובנוסף, אני לא חושבת שאף מטפל או רופא יכול להבטיח לך משהו לגבי כל מחלה ואם כן, לא נעים לי להגיד, הוא משקר. אין שום דבר שאנו בטוחים ב100% שאנו יכולים לרפא ,אפילו הדברים הזניחים ביותר כביכול. אבל- אם הטעתי מישהו, אני מתנצלת. לגבי הבחורה הספציפית- אין לי באמת מושג מה הבעיה, אבל למיטב ידיעתי כל בעיה שיש בגוף היא בעיה מכאנית שנגרמת ממשהו שלא עובד טוב- ובו אנו מנסים לטפל. אני לא התיימרתי ולא מתיימרת להבטיח ניסים ונפלאות בסה"כ רציתי ליידע בנוגע לאופציה הזאת, ואפילו אם היא תעזור ולו במעט- עשיתי את שלי בהצלחה רבה והמון בריאות לירון

למעלה