שלום לכולם

נגה אר

New member
שלום לכולם

התגעגעתי. סוף סוף סיימתי עם ימי ההולדת לילדים, היה מקסים, דרש הרבה ממני (הכנתי את כל ההפעלה והפעלתי) ועכשיו זה מאחורי והאצבעות כבר מדגדגות לי. עד היום לא ממש הקפדתי על סוג הבדים שאיתם תפרתי כשמשהו מצא חן בעיני. לרוב הצליח לי, לפעמים לא... עכשיו רוצה לעשות את זה כמו שצריך. בהמלצות על בד כתוב: ג'רסי, MATTE JERSEYS, LIGHTWEIGHT BOUBLE KNITS, STRETCH VELVET... למה הכוונה? איזה מין סוג בד זה? מה תרגום השמות בעברית, בשפת המוכרים? דבר שני, החץ שעל הגזרה. אני יודעת שהוא עבור כיוון הבד, אך לרוחב או לאורך של הבד? (הרוחב הקבוע של הבד, או לאורך שאני בוחרים בו) אשמח לתשובות. נהדר שאתן כאן, טלי

...

STRETCH VELVET - בד קטיפה בעל מתיחה. לגבי שאר המונחים אין לי ממש מושג. החץ שעל הגזרה - באין הוראות מיוחדות צריך להיות מקביל לאמרת הבד. אמרת הבד הכוונה שני הקצוות של הבד שאינם גזורים. חשוב גם בבדים עם הדפסים או עם פלומה וכו' לגזור את כל החלקים לאותו הכיוון עם "ראש" החלק. לפעמים אפשר גם להניח את החלקים מקבילים לקו הרוחב, אבל חשוב שכולם יהיו מונחים באותו הכיוון ולא חלק ככה וחלק אחרת. בהצלחה

נגה אר

New member
אז אני משערת שכל הבדים הם בדים בעלי מתיחות קל

מתיחות קלה. דובר שם על משהו והיתה מעין דוג' שהבד צריך להימתח מתחילת החץ ועד סופו, אך לא הייתי בטוחה. משהו כמו כותנה עם רמה מסויימת של לייקרה יכול להיכנס לקטגוריה? ג'רזי הוא בד ידוע ומוכר, לא? אני רוצה לתפור מכנסיים שהם קלילים ונעימים לקיץ, על פי גזרה שיש לי. לפני כן לא הקפדתי על כיווני גזרה כל כך. השתדלתי שכולם יהיו לאותו כיוון בלי קשר לחץ, אך אם לא התאים לי או לא הצליח להיכנס- סובבתי ושיניתי בהתאם לגודל הבד... אתחיל להקפיד. תודה
טלי

lirola

New member
יש הרבה בגדים שחלק מהבגד

נגזר אחרת בשביל הדוגמה, במיוחד כשיש פסים. אפשר לגזור חלק עליון כך וחלק תחתון אחרת. ואם מכבסים את הבד לפני אז בכלל אין בעיה. אם אחוז הכיווץ נמוך , גם אין בעיה.

נגה אר

New member
עוד משהו שצריכה לעשות לפני שמתחילה לעבוד...

בגלל שתמיד הבגדים של הילדים יוצאים לי מעט גדולים, לא טרחתי לכבס את הבד לפני. עכשיו צריכה להקפיד לעשות את זה. במכונה, בתנאים שבהם הבגד יכובס או ביד? איך מומלץ לבצע את הכיבוס הראשון של הבד? תודה ויום טוב לכולם, טלי

החץ ניקרא "חוט ישר",

והוא מנחה כיצד להניח את הגיזרה על הבד , בד"כ מקביל לאימרה ונמצא לאורך הבד , כעיקרון החוט הישר צריך להיות מקביל לקו ישר שבבד , קו שתי , הערב או בקו אלכסון של 45 מעלות, וזה כדי למנוע עיוותים מיותרים בבגד.

שש שבע

New member
כיבוס לפני תפירה

ממוש, זה לא צריך להיות עם אבקת כביסה , כביסה מוקדמת ומרכך... לא באמת כיבוס. הרטבה במיםן בטמפ' של 30 מעלות תספיק...קרי, מלאי כיור, הכניסי הבד, הוציאי ותלי.. . אני אישית לא מכבסת לפני, אלא אם זה כותנה מאה אחוז או פשתן.

lirola

New member
גם אני לא הקפדתי על זה

עד שהתקצרו לי מספר שמלות ב-5 סנטימטר , מה שהפך אותן לבלתי לבישות. אחוז כיווץ של 2-3% זה מאוד סטנדרטי ויקצר שמלה באורך מטר ב-3 סנטימטר (ממתחת לברך יעבור לאמצע הברך) , אחוז כיווץ של 5%, שגם הוא נפוץ מאוד, יקצר אותה ב-5 סנטימטר (אני כמובן לא מלמדת מתמטיקה
- סתם נותנת דוגמאות שהתרחשו) וזה ממש מבאס. אחת הדרכים למנוע את זה היא לכל הפחות לקחת את הבד ולהניח אותו פתוח על השולחן במשך הלילה. כשהוא על הגליל הוא מתוח, וכשמרטיבים אותו הוא פשוט חוזר לגודלו האמיתי, זה לא בהכרח פגם בבד. וסריגים כמובן נמתחים יותר. בתעשיה חובה להניח את הבד פרוס למשך 24 שעות. נקרא overnight lay. אז נכון שבד שנגזר ושמים לך בשקית כבר לא בגליל אבל הוא עדיין קצת מתוח שם מעצם הקיפול שלו. בכל מקרה, מרבית הכיווץ היא לאורך. יש בדים שהכיווץ משמעותי גם לרוחב. אה-ויש בדים שמתארכים-סיפור מוזר.

שש שבע

New member
לא מכבסת,

אבל זה לא רלוונטי לי כרגע, אבל כשתפרתי בכמויות למכירה, הנחתי את הבד "לנוח" לפני הגזירה... בדים שמתארכים? אוהו אצלנו בעיקר תחרות או טולים מחורזים, , לפעמים כשבד לא מפסיק להתארך למרות העמדה על קולב, אנחנו מצידים את הכלה בהוראות להביא מספריים ולגזור אם זה מתארך הלאה....

puppylove104104

New member
בד צריך לכבס לפי סוג הבד

ולפי איך שאת מתכוונת לכבס בהמשך. כנ"ל הייבוש שלו. כמובן, שאם את מתכוונת לכבס את הבגד ביד אח"כ, אבל הוא יכול להיות במכונה - זה לא משנה אם תכבסי אותו קודם במכונה (אין בעיה לעשות כיווץ יתר, הסכנה היא לא לכווץ מספיק). החסרון במכונה זה הקמטים שנוצרים בבד (כמובן, תלוי בסוג). בכביסה ביד יש יותר שליטה על זה. לכן חשוב קודם כל לבחור בד שיתכבס כמו שאת רוצה לכבס (ז"א, לא לקנות בד שניתן לנקות רק בניקוי יבש אם את מתכוונת לשים אותו במכונה, ולא לקנות בד לכיבוס רק במים קרים, אם את רוצה לכבס במים פושרים וכו').

אני מכבסת כמו שש אומרת במים קרים.

לראות אם יורד צבע ובשביל זה לא צריך להרטיב את כל הבד.

למעלה