שלום לכולם

Nummy Or

New member
שלום לכולם

יש לי שאלה, אני מעוניינת ללמוד בספרד ולעבוד בספרד...השאלה שלי היא איך משיגים תעודת תושב ספרדי?מה נחוץ כדי להשיג או להנפיק אותה?

tevel389

New member
אממממ

מה נחוץ? יש לך קשר לספרד? סבא\סבתא? אם אין, את צריכה מקצוע מבוקש בספרד, את צריכה ניסיון באותו מקצוע, את צריכה לעבוד מספר שנים באותו מקצוע (תלושי משכורת), את צריכה לדעת לדבר\לקרוא\לכתוב ספרדית. אבל מה שאת צריכה זה לא ויזת עבודה, את צריכה ויזת סטודרנט. תושבת את לא תהיי, זה תלוי אחרי שנתיים לימודים יתייחסו אליך כתושבת, אבל אותה תושבות לא תעניק לך שום זכות או זכאות אחרי שהויזה תגמר. תהיי יותר ספציפית מה את באמת רוצה, להיות סטודנטית בספרד, או שאת רוצה להגר לשם וללמוד תוך כדי... אלו שני דברים שונים, ויזת עבודה (או ויזת הגירה, מה שזה לא יהיה) תסלול לך את הדרך גם לאזרחות בזמן שויזת סטודנט לא... לי אישית אין תשובות, אבל אם תעני לתגובה שלי את תזכי לקבל תשובה מהר יותר ועניינית יותר...

Nummy Or

New member
מה שאני רוצה זה

להגר לשם וללמוד תוך כדי. הבעיה היא שאין לי שורשים שם,רק בני דודים שהיגרו לשם בזכות היותם בעלי דרכון אירופאי (אין לי דרכון אירופאי)... השאלה היא כיצד באמת ניתן להוציא את ויזת ההגירה?

tevel389

New member
תשובה

את לא תוכלי להגר כי אין לך מקצוע מבוקש, ומן הסתם את רוצה ללכת לספרד בשביל ללמוד משהו (לא יודע אם מבוקש או לא) בקיצור או שאת לומדת (בישראל) מקצוע מבוקש ועובדת בו כמה שנים טובות (בישראל) ואז מגישה בקשה לויזת עבודה (אבל כנראה צריך גם לדעת ספרדית בשביל לקבל את אותה ויזה) או שאת מגישה בקשה לויזת סטונדט ולומדת שם משהו וחוזרת לארץ צוברת נסיון ועובדת כמה שנים באותו מקצוע ואז סיכוייך לקבל ויזת עבודה יהיו טובים יותר. אני לא כל כך יכול להרחיב כי אין לי נסיון או מידע, אבל בנוגע לשאלה שלך, את לא יכולה להגר בלי מקצוע ונסיון (ועוד דברים נוספים), ולא ארחיב כי אין לי מידע וחבל על זמני אם את כרגע רק בתחילת הדרך במטרה לרכוש השכלה... קיצר סיכוייך נוטים יותר לכיוון של ויזת סטונדט :)

tevel389

New member
אגב לגבי העבודה וויזת תושבות

הלכתי מעט סחור סחור.... מה שתיארתי זה בדרך כלל מידע כללי של רוב מדינות העולם בספרד אם איני טועה את יכולה להגיש בקשה לויזת עבודה אם יש חברה שהציעה לך עבודה אצלה... אבל יש צורך ממשי בהצעת עבודה (צריך מקצוע שוב פעם), ואני בספק אם תקבלי בקלות את הויזה, אחרי הכל צריך להוכיח שאין עוד מישהו שיכול לעשות את אותה עבודה חוץ ממך...

tevel389

New member
אמ

לא ידוע לי בכלל לגבי חברות ישראליות... חכי לשאר חברי הפורום

airdene

New member
מדוע אתה מציע מידע כאשר אינך יודע ?

זהו אינו פורום חברתי אלא פורום החלפת מידע. אם אינך מתמצא בנושא הנשאל מוטב היה אילו נמנעת מלהציע ניחושים, דדוקציות, ושאר ירוקות כתחליף למידע רלוונטי. אישית, איני מומחה בנושא ויזות העבודה בספרד, אך נסיון מועט בנושא צברתי. בשנת 2003 הקמתי חברה בספרד העוסקת בכוח אדם סיעודי. שניים מהאנשים ששכרנו שותפי ואני כדי לאייש חלק ממשרות הניהול החזיקו אך ורק בדרכון ישראלי. לא היה להם נסיון קודם בניהול חברה מסוג דומה אך אף על פי כן הצלחנו להוציא עבורם ויזת עבודה בקלות ובמהירות. לאחר מכן הצלחנו לתווך עשרות רבות של ויזות עבודה עבור מטפלים סיעודיים ששידכנו ללקוחותינו. היות שלאחר שנתיים מכרתי את חלקי בעסק זה איני מעודכן יותר ואיני יודע האם השתנו החוקים או התנאים המושלים בהענקת ויזת עבודה. אולם אם לא השתנו התנאים הרי שזה אפשרי לקבל ויזת עבודה גם ללא מקצוע נדרש ונסיון קודם, לשם כך צריך להכיר את הנהלים, למצוא חברה המוכנה להגיש הבקשה עבור המועמד או כפי שעשינו אנו להקים חברה אשר תגיש בקשה. שתי מילות מפתח כאן הינן כסף וחסטור טוב. אם יש קצת כסף להשקיע בתהליך (משהו באיזור חיוג ה10,000 אירו) אז אפשר כחלק מתקציב זה לשכור חסטור המתמחה בין השאר גם רישום החברה המתאימה וגם בהכנת והגשת הבקשה לויזת עבודה וגם בייצוג המועמד בפני רשויות ההגירה. אילו היו שישים שניות בנושא ויזת עבודת בספרד לנטולי מקצוע מבוקש.

tevel389

New member
שמת לב שאמרתי שחברה יכולה לסדר

את העניין של הויזה, או שבנאדם יגיש תבקשה או שהחברה. הלכתי "מעט" סחור סחור כמו שכתבתי, אבל נתתי תתשובה. אין לי מעבר לזה... אולי יש מצבים שאפשר לקבל עבודה בלי נסיון ובלי מקצוע\השכלה, אולי כמו עם הפליפינים והסינים שבארץ... (כאשר חברות מביאות אותם לארץ, ומסדרים להם אישורים עוד בארצם) אין לי תשובה לגבי זה. ואלו בדרך כלל חברות שמעסיקות עובדים זרים כי הישראלים לא מוכנים לעשות את העבודות הללו, ואולי זה מצב דומה בספרד. אבל כמו שאמרתי, בדרך כלל חברות יעדיפו להעסיק מקומי מאשר לעבור תתהליך של להעסיק מישהו זר, אולי אתם העדפתם להעסיק ישראלים בגלל שהעדפתם ישראלים, לא יודע למה... עזרתי כמה שאפשר והשארתי מה שלא ידעתי בכלל לאנשים שכן יכולים לספק תשובות.

DoriNuNO

New member
תודה על המידע המפורט ו... שאלה

אני רוצה ללמוד תואר ראשון בספרד, עדיף בברצלונה. איך אני מתחילה בתהליך של יצירת קשר עם האוניברסיטה והצגת התעודות? כרגע אני עובדת ובעוד שנה בערך אני רוצה להתחיל בלימודים. האם כדאי להתחיל כבר עכשיו את כל ההכנות? אני דוברת ספרדית מבית (ארגנטינאית) אבל ההבעה שלי בכתב לא הכי טובה, האם יש השתלמות טרם לימודים או מכינה או משהו בסגנון? האם ניתן ללמוד לכל התארים, או רק לתארים מסוימים? אני רוצה ללמוד פסיכולוגיה. איך אני יכולה לדעת אם האוניברסיטה שבחרתי טובה, או מוכרת בארץ או באירופה? האם התארים הם כמו בארץ, ואם לא האם הם מקבילים? סליחה שאני מפציצה בשאלות, אבל מכיוון שאני כאן, אז אם כבר אז כבר... תודה!! דורין

Nummy Or

New member
היי

יש כמה דברים שאת צריכה לדעת...קודם כל את צריכה לחפש באינטרנט לגבי אוניברסיטאות באירופה אשר מלמדות את התואר בפסיכולוגיה וליצור איתן קשר במייל או בטלפון אם ניתן.את צריכה לברר מה הם תנאי הקבלה.לאחר מכן,לפני שאת מחליטה לעשות את התואר בספרד את צריכה לבדוק האם בארץ יכירו במוסד הלימודים ובתואר שאת רוצה ללמוד,כיוון שיש המון מוסדות לימוד שאינן מוכרים ע"פ ישראל...http://cms.education.gov.il/EducationCMS/Units/Owl/Hebrew/HaskalaGvoha/ זהו אתר דרכו תוכלי לשאול אילו מוסדות מוכרים בארץ... לאחר מכן את צריכה לשלוח למוסד את ציוני תעודת הבגרות שלך ועוד כמה מסמכים ויש לך מעין מבחן פסיכומטרי בספרדית שנקרא סלקטיבידד http://portal.uned.es/portal/page?_pageid=93,674429&_dad=portal&_schema=PORTAL http://es.wikipedia.org/wiki/Selectividad_(examen) בהתאם לנתונים שלך מוסד הלימודים שלך אומר לך אם התקבלת או לא ואם התקבלת את משלמת אגרה מסויימת לפי מה שאני יודעת ויכולה להוציא ויזת סטודנט...

DoriNuNO

New member
תודה על המאמץ, אבל...

אני יודעת מידידה שאין בספרד מבחנים פסיכומטרים. ואני מבינה שאת מה שאת יודעת למדת בימים האחרונים (אחרי הכל את פתחת את השרשור). לכן, אני עדיין ממתינה לתשובת הנציג של החברה שרשם קודם. אבל הוא לא עונה, יכול להיות ששיגעתי אותו לגמרי? (או שהסתיים היעוץ בחינם ?
)

gatissima

New member
בהחלט יש מבחן

המבחן נקרא סלקטיבידד זה מבחן מיון לאוניברסיטאות והמבחן הוא בהתאם למקצוע שאליו את רוצה להתקבל ועל פיו יקבע לאיזה אוניברסיטה תוכלי להתקבל. למבחן יש מכינה שמלמדת גם למבחן עצמו וגם ספרדית במקרה הצורך, יש בתי ספר שמציעים את הקורסים האלה. לגבי כל תהליך אישור המסמכים קחי בחשבון שזה תהליך ארוך מאוד שלוקח כ 9-10 חודשים ככה שכדאי להתחיל איתו אם את רוצה להתחיל ללמוד באוקטובר 2010. קודם כל את צריכה ללכת לשגרירות עם תעודת הבגרות שלך אחרי שהלכת למשרד החוץ לשים עליה אפוסטיל. נדרשות תעודות סיום של כל שנה מכיתה ט עד יב. צריך כמובן לתרגם הכל אצל נוטריון. אחרי שזה מאושר בשגרירות שולחים את זה למשרד החינוך במדריד לאישור וזה לוקח כ-9 חודשים. בכל מקרה למקרה שמשהו השתנה עדיף שתפני לשגרירות הספרדית יש שם מישהי שאחראית על העניין הזה ותסביר לך הכי טוב כי אני קיבלתי הרבה תשובות סותרות עד שהגעתי אליה. לגבי ויזת הסטודנט, אם התקבלת לאוניברסיטה את הולכת לסדר את הויזה, זה לוקח כמה חודשים טובים שבמהלכם את לא יכולה לעבוד,הויזה תקפה לכל תקופת הלימודים אבל צריך לחדש אותה כל שנה. אחרי שתקבלי את הויזה היא מאפשרת עבודה של 20 שעות בשבוע.

DoriNuNO

New member
האתר הזה נראה לי קצת מיושן

והרבה מהקישורים לא פועלים (בעיקר לאתרים של הממשלה שהם מפנים אותך)

למעלה