שלום לכולם

hope555

New member
ערגה יקרה

אני חושבת שיעבור זמן , אם בכלל , שלא נרגיש לבד , קשה להסביר אבל הזמן לא מעביר כלום ,כמו שאומרים,אצלי בכל אופן. ואכן טוב שאנחנו מתקשרים כאן ויוצרים אינטראקציה בינינו , ולא מרגישים שרק לנו קרה דבר נורא לכולנו קרה דבר נורא . אנחנו יכולים רק לחזק את עצמנו במסגרת הפורום הנפלא הזה יום טוב הופ

כולנו בסירה אחת

ולכל אחד המשוטים לכיוון את חייו למקום שבו רוצה להיות ... לחיות בתוך הכאוס זו בחירה ..אבל אנחנו בוחרים בחיים .. וכשחיים אני בוחרת לחיות אותם הכי טוב שיכולה ... כן , אני לומדת לחיות מחדש , בצל הכאב ,בצל הגעגוע .. אבל בונה לי חיים חדשים וטובים ... ופה בפורום מקבלת תמיכה וחיזוקים בלי שפיטה .. מול עולם אכזר שופט ולא מפרגן .. זוכרת שלאחר חמישה ודשים יצאתי להרצאה ושם פגשתי במכרה , וכל שאמרה היה נעיצת סכין בלב .. יו...את נראית נפלא , כבר מחיכת ומאופרת ..ועוד שמת מחרוזת ... לא יודעת מהיכן שאבתי כוחות וענתי לה ... שק האבלות בכביסה ... הלב בכה שמתי מסכה והמשכתי לנסות להקשיב להרצאה ..

hope555

New member
בוקר טוב שוקולינה

מכל הבחינות את צודקת. הבעיה שלי איך ליישם את זה ? אשמח לקבל רעיונות הופ

hash1212

New member
"אלמנות לובשות שחור" שבו בבית ותסרגו.....

טלי את כל כך צודקת. החברה מצפה מאיתנו להשאר ב"אלמנות", לעצור את החיים, להיות מוזנחות, ולהתאפר זה בהחלט מוגזם. זוכרת בטקס יום הזכרון, כשהגעתי לרחבה , ראיתי כיצד מבטיהם של כל הנוכחים כמעט מופנים אלי. אפילו ביתי הבחינה בזה והעירה את תשומת ליבי. משום מה היה לי קצת קשה, והם "הצליחו" במעט להעביר בי תחושת אי נוחות.בנוסף עוד השתתפתי בטקס. במקרים מסויימים כשאני פוגשת מכרים מחמיאים לי, שאני ניראת נהדר ובלה בלה בלה............ כשאני משתפת אותם באומרי שאני אלמנה, הם מגיבים באמירות מגוחחות, כמו לא רואים עליך, את ניראת צעירה..................ממש בושה לאנושות. האם אני צריכה להתאים עצמי לחברה? אני צריכה להתנצל שאני רוצה לחיות? חס וחלילה. אני אתלבש, אחייך, אטייל וכ"ו...... היי לכולכם...לוותיקים ולחדשים............זמן רב לא כתבתי...........הרבה מבחנים והיום סיימתי מבחן כמעט אחרון בסבב הנוכחי. ועוד הודעה חשובה, אוטו טו טו, ביתי הגדולה מתחתנת, שיהיה לנו מזל טוב, אז יש הרבה הכנות............החלטתי שזמן רב הייתי "רדומה" ודחיתי אפילו את המחשבה " חתונה". זהו אז "התעוררתי". ושבוע שעבר אני וביתי היינו אצל מעצבת בחיפה. אז הנה זוהי ההתחלה למרות הקושי שמתלווה בחוסר של בין זוגי היקר. אז שיהיה לכולנו הכי טוב שאפשר, עם הרבה שמחה ב

hope555

New member
שלום לכולם

||היום קראתי קצת בפורום ואפילו העזתי והגבתי. מבחינתי זה צעד גדול להודות בפני עצמי , שכן, גם אני אלמנה.זה הזוי קשה לקלוט למרות שעברה לה שנה מאז אותו יום שמר שבו חיי השתנו לבלי הכר. אני בת 59 אם לשתי בנות אחת נשואה +2 והשנייה סטודנטית וגרה איתי למזלי הרב. נישאתי צעירה מאד רק בת 19 , מיד עם סיום לימודי בסמינר למורים. ומאז ועד ליום פטירתו מסרטן ריאות אגרסיבי 6/5/08 ,(39 שנות נישואים), הוא היה הדומיננטי בבית, לטוב ולרע. (אני הייתי כביכול האסטרונאוטית, המרחפת) הכל היה איתו אבל לא היה משעמם, לטוב ולרע כמובן. עכשיו, מעניין מה הוא היה אומר, אחרי שאני פתרתי את רוב רובן של הבעיות שיצר בחייו ולא ידעתי כלום, הכל התגלה לי לאחר מותו. האבל שלי מהול בכעס עליו , מדוע זנח אותי ולא עדכן אותי מה מצבנו לאשורו. אני כועסת כי במקום להילחם הוא הביא על עצמו את הסרטן הארור, ומרגע שנתגלתה המחלה הרים ידיים ושום טיפול לא עזר, הוא פשוט לא רצה לחיות יותר,הוא אמר "פוס" לא משחק יותר במשחק החיים. הבעיה העיקרית שלי היא הלבד אין לי אחים ואחיות אני דור שני לשואה . החברים חיים את חייהם עם משפחותיהם ואני לבד , גם בחברה אני מרגישה כל כך לבד. אני מנהלת יומן אישי בתפוז אבל אני לא יכולה לכתוב שם הכל זה פומבי מידי. פה מצאתי אוירה תומכת ואולי כאן אוכל ללמוד לאסוף את עצמי ולהתאושש נפשית וריגשית אני מאד זקוקה לעזרה ולעיצה. סליחה שהארכתי יותר מדי ו"נשפכתי" כל כך הופ

לבנדר3

New member
להופ אין צורך בלבוש מתחשב כי

את נוהגת נכון מבחנת ההתנהלות לדעתי כי 1) לעולם מי שלא חווה את חוות השכול לא יוכל להבין את התחושות ואין טעם להסביר, לכן בשביל ילדייך את משמשת דוגמה לחיים,כי החיים הם מלחמת השרדות,אז עזבי אנשים וגם בשבילך במידת האפשר לרומם את עצמך,הרי אף אחד לא יוכל לעזור לך,במיוחד כאשר החברה מסביב תראה את החלק החצוני אבל לעולם לא תבינן את ההתנהלות הכואבת מבפנים,כך שאין להתחשב בחברה ושיהיה במזל טוב

hope555

New member
בוקר טוב לבנדר

מבחינה חיצונית אני לא מתנהגת כאלמנה ובאמת החברה לא מעניינת אותי ,תמיד אומרים לי , את נראית נהדר ו"שווה" ויש החושבים שכבר יש לי בן זוג שאני מסתירה. הבעיה שלי שמבפנים אני עצובה , אני לא יוצאת כי אין לי עם מי , ולכן אני נכנסת למצבי רוח רעים. הופ

לבנדר3

New member
להופ בוקר טוב

כן הופ הבעיה שלנו השכול זה שהפצע אינו נראה העצב שמלווה לעיתים בכאב כאב שאינו נראה מכוון שלכאורה מהבחינה החיצונית הכל נראה כשורה כואבת את כאבך ומחבקת אותך אני גם חשה כאבלגבי האובדן של בעלי כרגע גם אני איני מסוגלת לצחוק בהנאה,אבל לא לנצח החיים בשלב מסויים ישנו במידת מה את המצב הזה אינני יודעת בת כמה את אבל נראה לי שאת צעירה ,ומתוך נסיון שכאשר היתי צעירה בת 20 חוותי אובדן מקרוב יצאתי עם בחור 6 שנים ואחרי 3 שבועות של נשואין נהרג לאחר 3 שנים נשאתי לאדם שאבדתי כעת היתי נשואה לו 35 שנה . דבר אחד ברור לי תארגני לעצמך חברה משמע אנשים שתרגשי בחברתם טוב, תשתדלי לצאת גם אני לומדת להלך מחדש .מנסה לבנות חברה חדשה,לפעמים אני מרגישה כמבקשת נדבה חברתית,אבל זה בגלל שהיתי במצב שהיה לי בעל חבר לחיים חבר שנמצא תמידי לידי,וכרגע אין את הדבר הזה,אבדתי אותו ונכון מפה יש ירידות במצב רוח,אבל משתדלים לעלות כל טוב

hope555

New member
לבנדר יקרה

משתתפת בצערך. בגדרת את זה הכי טוב שאפשר "כמבקשת נדבה חברתית" כך בדיוק אני מרגישה ומאד לא נוח לי לבקש , ההרגשה שעושים לי טובה. מונעת ממני לבקש. שוב יום שישי שבת בפתח אלה ימים קשים לי. תודה על ששיתפת אותי. הופ

הינה באה האלמנה ...

כמה פעמים שמעתי לחשושים אלה ... ולא צריכה לספר לכם מה חשתי .. עד שמשהי אמרה לי הינה באה הרכבת ... מאז כל לחשוש הנה האלמנה נזכרת בשיר הזה ומחיכת ...

Utopia86

New member
זה בסדר,

הפורום נועד לאמר את הדברים האלה. אני הופתעתי גם לגלות שקבוצת ההזדהות שלי בחיי היא אלמנות ויתרה מכך, רק אחרי חצי שנה נכנסתי לפורום הזה וגיליתי המון הודעות שברובן קלעו לתחושות שלי בדיוק יוצא דופן. בדיוק גם שלעולם לא מגיע ממקום אחר. אני מבינה לליבך אבל לאצור כעס נגדו נראה לי כפתרון מקשה, עליך.. מבינה גם את הלבד. משתתפת בצערך, לירז

hope555

New member
אני יודעת זה מקשה מאד

בוקר טוב לירז אני נלחמת בכעס ומנסה למצוא בי סליחה לכן אני חושבת שטיפול יועיל לי שבוע טוב לך הופ

הכעס ...

בתחילה כעסתי עליו ...אך נטש אותי כך לפתע באמצע החיים ,והלו הבטחנו זה לזו חיים לנצח ... כן ,לא טיפל בעצמו ולא הלך לרופאים למרות שחש ברע תקופה ארוכה .. וכך ביום בהיר בדרך לביקור אצל הבן נפל וליבו נדם ... מרב כעס לא התאבלתי , לא קלטתי ... ואז בשיחה עם מסטיקנית (ריקי קיטרו ),היא אמרה שחררי את כעס ,כתבי מכתב ממוען אליו ושפכי את כל כעסייך על הדף, ולאחר שתקראי , כמה פעמים במשך כמה ימים ,את המכתב , שרפי אותו ..ותשתחררי מכעסייך... לא חושב ת שלהלחם בכעס זה הפתרון ...יש לנו סיבות לכעוס , ואני חושבת שלפרוק את הכעס ול שחרר ואז לפנות מקום לסליחה ולפתיחת חיים חדשים שלך טלי ...

hope555

New member
בוקר טוב הים הרגוע

יו אני בהלם , את יודעת שריקי קיארו אמרה לי שנה לפני מחלתו שתוך 3 שנים בעלי ימות , הוא חלה בדיוק שנה אחרי שדיברתי איתה, גם בזמן מחלתו היא אמרה לי היכן כבר התפשט הסרטן כשהרופאים עדיין לא ידעו ואני כיוונתי אותם לבדוק היטב ואכן היא צדקה, היא גם אמרה לי שהוא לא יחזיק מעמד , מקסימום חצי שנה וכך היה .היא מדהימה האשה הזאת. אני חושבת שאכתוב לו מכתב ואפרוק הכל מעל ליבי כפי שאת עשית וכפי שריקי מייעצת , אני מקשיבה קבועה שלה , התמכרתי לתוכנית שלה. יום קשה לפני אני צריכה היום לפתור בעיה נוספת אחת ולתמיד . יהיה בסדר יום נהדר לך יקירה הופ

כן , ריקי מיוחדת

חצי שנה לפי האסון דברתי עם רקי בתוכניתה ,והיא אמרה לי" עזבי את הילדים יש לך בעל שהחבור בניכם מדהים רק שיש לו סכנת חיים ,הוא לידך נכון? ואתה תפסיק לחייך לך מהר ותבדוק ..לב ריאות מהר! לא תגמור את השנה אם לא תטפל בעצמך" ואכן ב28 לאוןקטובר קבל דם לב ... לפני שנה וחצי במפגש חברתי אני מספרת זאת ואחת הבנות ,שהיא חברה של ריקי ,הרימה טלפון לריקי ..ערב שבת ,שעת חצות +...ריקי עונה בשיא העירנות ...ואומרת לי ..בפון ..שחררי עוד קצת... הפרדי מהבת ...ותוך שנה מעבר בית ...ולאחר מכם זוגיות וחתוונה ופתחת עסק ...צחקתי ..אך אעבור בית? ...ואכן עברתי דירה ....

10RIRI

New member
ריקי

מי זאת ריקי , אני חייבת משהו שירגיע אותי ויגיד לי שהכל יהיה בסדר.אני כל נשימה פוחדת שיקרה לי שוב אסון ( בעלי נהרג בתרונת עבודה באופן פתאומי בשיא הפריחה שלנו כלכלית וזוגית) איך מגיעים לריקי הזאת????? אשמח לתשובה

למעלה