שלום לכולם

שלום לכולם

אני חיה עם בן זוגי כבר שנה וחצי, ואני מרגישה שאני נותנת את הכל ומוותרת על עצמי לחלוטין הוא יודע שלמענו אני יעשה הכל אבל לא מוכן לקבל את זה זה נורא מפריע לו שאין לי חיים משלי ושכל דבר אני איתו,ורק לו. ולי אין כלום לא חיי חברה,לא עיסוקים ואני די מסכימה איתו העניין הוא שאני מאוד רוצה להשתנות כי זאת בעיה שלי השאלה היא איך בנאדם מגיע להקרבה כזו שהוא יכול לוותר על חייו על הכל בעיקר בגיל 24

vsync

New member
היתה לי חברה כזו בדיוק פעם

היינו יחד שנים, והפריע לי שאין לה חיים אפשר להגיד..והיה לי עצוב בשבילה שכשאנחנו לא יחד היא היתה נרקבת משעמום..הרגשתי כאילו אני הליצן חצר שאמור לבדר אותה, משום שאני חבר שלה וזה בתחום אחריותי שהיא תיהיה מאושרת, וזה ממש כמו לטפל בנכה. לאחר מכן היתה לי חברה עם הרבה חיים משלה, אבל רצה רק אותי כל הזמן. אני בזמנו התעניינתי רק בחברים שלי. זה היה מחניק מאוד, וגם מכיוון שלא אהבתי אותה חזרה, אז חתכתי את זה. אם אני לא מוצא אהבה אני לא מחפש להשלות אותה. היום אני אוהב נורא מישהי והיא אותי ואנחנו יכולים להיות יחד אין סוף זמן בלי שום עולם חיצוני. פשוט מושלם לנו ביחד. אתמול פגשתי חבר במכון כושר. שאלתי אותו "ממתי אתה בא כזה מוקדם?" הוא ענה שהחברה עושה לו צרות מסוג "לא רואים אותך מספיק". שאלתי למה, וענה "היא רוצה להשתלט לי על החיים זה למה". צחקתי. היום דיי ויתרתי על החיים החיצוניים, חברים לא מעניינים אותי בכלל ואני לא בקשר עם אף אחד. זה לא נותן לי בכלל סיפוק שמתקרב ללהיות עם מישהי שאני אוהב ולהשקיע את כולי בה. פעם חשבתי שזה לא טוב, אבל השתנתה דעתי ואני חושב שזה טוב מאוד. אבל זה באמת קצת מרגיש כמו לטפל בנכה אם האדם שאיתך תלוי בך כל כך, ואין לו חיים

נונה17

New member
את עושה עלינו תרגיל, נכון?

יש לי הרגשה שמדובר בשאלה היפותטית שאת שואלת רק כדי לבחון את התגובות שלנו (גם כי את מופיעה כבת 30 בכרטיס האישי שלך וגם כי כתבת כאן הודעות בעבר על חברות שלך, כך שיש לך חיים). אבל נניח שזו היתה שאלה אמיתית: שאלה טובה איך בדיוק הגעת לזה, אבל את צריכה למצוא מה זה בדיוק משרת אצלך. מה את חושבת שיקרה אם תמצאי לעצמך עיסוקים וחיי חברה? הרי היו לך כאלה לפני שהכרתם, לא? אז אם תרימי טלפון לחברה ותבקשי להיפגש, האם זה יסדוק את תדמית ה"יותר מדי טובה" שאת מנסה לטפח?

נונה17

New member
אם ככה אני מתנצלת

אבל העצה שלי עדיין בעינה עומדת. ואני אשמח אם תעני לי.

שילה1

New member
ואני שואלת:איך הגעת למצב כזה?

האם נח לך המצב? האם את רואה את עצמך באותו מצב עוד,נניח,שנתיים? ואם לא-מה הית רוצה לשנות? וארחי שתעני לעצמך,אולי תביני את מצבך,או תחליטי לשנות.

לנונה ושילה וכל מי שעוזר

אין לי מושג יתכן שהגעתי למצב הזה מתוך אהבה יתר על המידה היו לי חיים לפני היום לי תוכניות עם כל מיני דברים שאהבתי לעשות כמו לצאת לבלות,לשתות קפה עם חברים לבקר אנשים שאני אוהבת ובכל מערכת יחסים שיש לי הכל מדהים עד שפתאום אני מוצאת את עצמי רק בתוך הבן זוג לא ימינה , לא שמאלה נטו זוגיות מוותרת על כולם אפילו על משפחה אני כל כך רוצה לשנות את זה אחרת גם המערכת יחסים הזאת לא תלך היא תתפרק זהה בטוח אבל לשנות כל כך קשה אין לכם מושג פתאום להיות עסוקה פתאום לחשוב .."אבל מה הוא יחשוב אםם אני פתאום יעז...לצאת" למרות שאני לא אשקר הוא רוצה מאוד ותומך בשינוי אבל משהו מבפנים מקשה עלי אני לא יודעת מה אבל באמת קשה לי

seeyou

New member
את לא מבינה את הפרוש:"נטו זוגיות"

בטוח שזה לא מה שאת מתארת. זה דיבוק-תלות-אהבה חונקת... גם בנטו זוגיות יש חיים פרטים לכול אחד. ."אבל מה הוא יחשוב אםם אני פתאום יעז...לצאת"? סליחה? בגילך לא ברור מה מותר ומה אסור? בבגד ים לא הולכים ברחוב(למרות שישנם סרטים ששם מקובל) ברור ש"לצאת" יש הרבה פרושים והסכמות-לכן יש זוגיות על מנת "לסכם" דברים ,אזורים "אדומים"... יוסי

נונה17

New member
זה לא נטו זוגיות

זה נטו סמרטוטיות. מה הוא יחשוב? אני בטוחה שהוא יעודד את זה. בואי נעשה תרגיל - פשוט תתקשרי לחברה ותציעי לה לצאת. שימי את הפחדים והקשיים בצד ו-Just do it. מה את חושבת שיקרה?

chenby

New member
זו לא השאלה יקירתי

את יודעת למה? כי את כבר סדפוס הזה מה זה משנה איך ולמה יצרת אותו? מה שחשוב זה - שאת מבחינה בדפוס- הדרך לשבור דפוס הוא להבחין בו קודם כל. מה שאני ממליצה לך אם את מחפשת גם עיסוק, גם מקום להכיר עוד אנשים וגם לשבור את הדפוס הזה- תכתבי בגוגל הומניקיישן - ותבררי על סדנת מהות.

סטאר5

New member
התנהגות כפייתית וחולנית

חבובה התנהגות חולנית ביותר חייבת ללכת ליעוץ מיקצועי דחוף ביותר ,, את חונקת את הבנאדם ומבריחה אותו,, חבל אליך תיסבלי אחר כך,, זו התנהגות כפייתית חולנית,,,,

vsync

New member
טוב שלא הגזמת!

עוד שניה תזמין אליה ניידת של שלוותא לאשפוז בכפיה!

מריוס זכריה

Member
מנהל
איך הגעת? התשובה מאוד קלישאית, אבל אין מנוס

כל אדם הוא שונה, אבל ברמה של פוסט בפורום, ובכללי, הייתי מנחש כך: זה סגנון יחסים שלומדים בגיל מאוד מאוד צעיר בבית, אצל ההורים. זה לא אומר שאחד ההורים הוא בדיוק כזה, אבל זה בהחלט סביר, ובכל מקרה, יש להניח שהדפוס של ביטול עצמי או הקרבה נמצא שם. מעבר לזה, תמיד יש גם החלטה שלך כילדה לאמץ את הדפוס, גם אם הוא לא הופיע בחייך עד שלא הייתה אינטימיות. לדעתי השינוי כן כרוך בהבנה של הסגנון שלך, של הרווחים שלו, וכמובן המחירים. אחרי הבנה יש מקום לשינוי (מן הסתם, זה כבר יקרה תוך כדי). מריוס

שילה1

New member
קחי לך איזה קורהס להעצמה אישית,או קורס שתמיד

רצית ולא לקחת מכל מיני סיבות,צרפי לכךאמון אישי-ואת בדרך לפתור את הבעייה ואגב-אני מאמינה שזה דפוס התנהגות נרכשת,וכשאת מכירה בבעייה-הרי שאת בחצי הדרך לפתרון! אם תחליטי לערוך שינוי,וזה לא קל-מצרפת לך ברכות להצלחה.

vsync

New member
אני לא מבין למה את מתייחסת לזה כדבר שלילי

זה סבבה לגמרי שאת ככה, ומי ששלילי פה זה חבר שלך שמקרין עליך רגשות שליליים. אין פה נכון ולא נכון אלא יש פה חוסר התאמה בין צרכים של שני אנשים שונים. אחד מחפש להיות רק עם השני, והשני מצידו רוצה ספייס ולדעת שהאחר לא תלותי בו (אולי זה קצת מפחיד אותו והוא לא מגלה)

רוצה שתדעו שכולכם נותנים לי המון כח והשראה

ככה אני יכולה לקבל המון חומר למחשבה לטוב ולרע אני באמת רוצה להשתנות וכבר מתחילה את השינוי זה בכלל לא פשוט להשתנות והאמת שבכל מקרה איתו או בלעדיו אני חייבת לחיות קודם כל את חיי ואח"כ לשלב את חיינו יחד אבל קודם כל אני וזו הטעות הנוראית שעשיתי ומה שהכי משגע אותי זה איך בנאדם מגיע למצב כזה מטומטם אבל באמת תודה לכולם פה שנותנים כוח ומחזקים

תות סוף

New member
מכירה מישהי שעברה דבר דומה

תחשבי מה הרווח מול ההפסד שלך מההתנהגות הזו. האם הפחדים מהלבד מושלים בך? האם האם הייתה אדם תלותי ואת מבלי משים מחכה את התנהגותה? תדעי לך שעל יותר מידי טוב לב לא מקבלים מדליה- לפעמים אפילו מתייחסים כאל מובן מאליו / נעל בית משומשת / ויש המגדילים לעשות מוצאים לעצמם מישהי אחרת ובועטים בטובה מידי החוצה , בלי יותר מידי סנטימנטים... אל תחשבי שהדברים נכתבים מציניות קרה - הכל אמיתי שאוב מנסיון חיים כואב. לכן תאהבי את עצמך, תממשי את עצמך - כי בסופו של דבר כל אחד נותר עם עצמו בעולם הזה.

למעלה