שלום לכולם...

a Girl

New member
שלום לכולם...

היי כולם רציתי לשאול שאלה קטנה ואני מקווה שיש פה מי שיוכל לענות לי עלייה לתחילת שנה הבאה אני רוצה לעשות עבודת גמר ברמה של 4 יחידות. בחרתי בנושא גרפולוגיה, נושא שמרתק אותי מאז ומתמיד השאלה האם אני אוכל למצוא מספיק חומר בעברית על הנושא. מה אתם חושבים? יש מספיק חומר?!

shonshon5

New member
שלום ילדה. התשובה היא: "כן".

ובכל זאת... אם מאז ומתמיד הגרפולוגיה ריתקה אותך, באיזה אופן מעשי זה בא לידי ביטוי? האם הסתפקת ברמת ההצהרה, בכוונות טובות, ברביצה בכורסא, הזמנת פיצה בטלפון, ההורים משלמים.. או.. שגם עשית משהו לטובת עצמך? אבי, נשמע נוזף, אבל אוהב..

a Girl

New member
אני מאמינה שעשיתי

אולי לא מספיק.. אבל קראתי ספר ואני גם "עוקבת אחריכם" פה אז גם ממכם ךמדתי משהו

בקשר למה העבודה?

כלומר תחת איזהה נושא ? יש הרבה חומר ויש כאן הרבה מומחים

עטרה ב ט

New member
באמת, הכי חשוב שתמקדי את הנושא

"גרפולוגיה" זה נושא די רחב. כדאי לך למקד את זה לתחום צר. למשל: התפתחות הכתב. או: עקרונות שמשותפים לכל השפות. או: כתבי יד של רוצחים סדרתיים. או: האם כל האנשים שיושבים בכלא נושאים קוים משותפים בכתב ידם. או: משמעות האזורים העליונים בכתב היד. או: התפתחות הגרפולוגיה בישראל. במקרה כזה שאת בוחרת נושא מצומצם יותר, אחד מאלו שברשימה או סתם אחד שתחשבי עליו, הקטע על כל הגרפולוגיה יהיה במבוא, ואת עיקר העבודה תמקדי במשהו שתוכלי לבדוק בספרים ועם גרפולוגים. בכלל, היתי ממליצה לכל מי שעושה עבודה, למקד את החומר ולהגיע לנקודה ספציפית אחת ובה להרחיב. כלומר: עשו לכם את החיים פשוטים. אני אגב בכיתה י´ הדרכתי בתנועה ואת העבודה שלי (עבודה שנתית לא עבודת גמר) עשיתי על ההדרכה. היה מרתק ותרם לשני הכיוונים.

a Girl

New member
התכוונתי למקד

ברור שלא הייתי עושה על "הגרפולוגיה" בתור נושא. כי ברור לי שזה נושא כל כך רחב שאני לא אצליח להשתלט על הכל. שחיפשתי דרך למקד חשבתי על שני נושאים עיקריים אחד מהם הוא רוצחים ואנשים עם רקע עברינותי האם ניתן לזהות רוצח לפי כתב ידו... ובעקבות משהו שקראתי הבנתי שהתשובה לכך היא לא. והנושא השני שחשבתי הוא זיהוי בעיות התפתחותיות או בעיות נפשיות לפי הכתב שזה מתמקד על ילדים. כעיקרון, אלו שני הנושאים שאני הכי מתלבטת כלפיהם. יש לי את כל החופש להחליט. זה זמן טוב להתחיל לקרוא הרבה הרבה הרבה ... אז באותה הזדמנות... אני אשמח לשמוע על המלצות לגבי ספרים ספר אחד כבר קראתי.. ספר מאוד בסיסי של חנה קורן מסודות כתב ידך אם אני לא טועה זה השם

עטרה ב ט

New member
ציפורה להב נדמה לי קוראים לה

ולספר קוראים משהו כמו גרפולוגיה וציורי ילדים או שם דומה. נדמה לי שאפשר להשיג אותו בחנויות רגילות.

a Girl

New member
אני מתלבטת

בין שני נושאים עיקריים ואני תמיד פתוחה להצעות חדשות
אז הראשון הוא זיהוי כתב יד של רוצחים.. האם יש להם קוים משותפים? האם ניתן לזהות רוצח? והשני יותר קשור לבעיות שהכתב מראה עליהם יותר בכיוון של ילדים אם זה בעיות התפתחות או בעיות נפשיות...

אריק!

New member
תראי, אני מאוהב בכתבי יד של

רוצחים, ואולי אם יהיה לי פעם ילדים אתניין גם בכתבים של ילדים. לדעתי לא ניתן למצוא קוים משותפים לרוצחים, יש כל כך הרבה סוגים, ומניעים, וגם נסיבות ולחצים עד שזה, לדעתי, מלאכה בלתי אפשרית. חוץ מזה כדי לסקור נושא כזה בכתב היד צריך לבטח רמת ידיעה ונסיון משלך, שכן לא תשלפי תצלום של כתב וטקסט מוכן עליו מאיזה ספר. מצד שני, זה באמת נושא מרתק אז אם תחליטי ללכת עליו אנסה לגייס את החבר´ה שיעזרו לך. להשתמע אריק - רוצח אכזרי של יתושים

שחר .

New member
אהלן

שנה שעברה עשיתי עבודת גמר, וזה היה אחד הדברים הכי כיפים שעשיתי בתכיון מבחינת לימודים. אומנהם זה בא על הרבה דברים כיפים אחרים - חופש גדול? תהפכי לחופש ללמוד. לגביי מקורות מידע - אין לך מה לדאוג. אני עשיתי על נושא שאף אחד בסביבה שלי הכיר, ולא ידעתי על קיומו של שום ספר. ועכשיו יש לי במדף כמה מאות דפים מצלומים של מאמרים...יש על כל דבר בעולם הרבה מידע, פשוט צריך לשרוץ בספריות ענקיות ומפחידות, למרות שבגרפולוגיה לדעתי לא תיהיה לך שום בעיה. אגב אם מענין אותך, תוכלי לראות כאן את העבודה שלי. שיהיה הרבה בהצלחה!

a Girl

New member
עיינתי בעבודה

אני חייבת לציין שהאתר נעים מבחינת המראה... ממש אהבתי את העיצוב כל הכבוד! שיהיה לי טיפה יותר זמן אני גם אשב ואקרא ה-כ-ל ממבט ראשוני זה נראה מרתק...

שחר .

New member
כיף לשמוע! ../images/Emo51.gif

קיבלתי קצת עזרה בעיצוב של האתר... אשמח מאוד אם תקראי את העבודה (ואפילו חלקים ממנה) ! לדעתי זה באמת נושא מרתק... אם תרצי לדבר על מה שתקראי, העונג יהיה שלי!

למעלה