שלום לכולם =]

Or ab

New member
שלום לכולם =]

אני חדשה כאן ואשמח אם תוכלו לעזור לי.. החלטתי לנצל את הזמן קצת עד הגיוס בשביל ללמוד לתפור, משהו שתמיד רציתי לדעת. יש לכם אולי עצות, דברים שצריך לקנות, ספרי עזר ?? שתהייה שנה טובה!!

פנדה 63

New member
מכונה יש לך לתפור עליה את יודעת

או שאת מתכוונת לתפור הכל ידנית

Or ab

New member
אין לי מכונת תפירה

הייתי רוצה ללמוד קודם ידנית... את הבסיס לפחות. אולי בהמשך לקנות גם מכונת תפירה

שש שבע

New member
לא זה לא הסדר הנכון

הרעיון הוא שלא מלמדים איך להחזיק מחט, אלא לתפור, כדי לתפור צריך מכונה....

Or ab

New member
אני יודעת שצריך מכונה....

וגם להחזיק מחט אני יודעת, אבל רציתי קודם ללמוד תפירה ידנית, סוגי תפרים וכו'.. אני לא רוצה לקנות סתם מכונה עכשיו, כשאני רק רוצה להתנסות.

אני לא בטוחה שאני יודעת מה זה סוגי תפרים, אבל

יש לי חברה שעושה שמלות וחצאיות יפהפיות בעבודת יד. היא לא מנסה לחקות עבודת מכונה, תפרים ישרים ואחידים, אלא מוציאה את המקסימום מהייחוד של עבודת היד - כל שמלה שונה מהשניה, חיבורים שאי אפשר לעשות במכונה, קפלים וכיווצים ועיקומים של הבד - מרהיב עין. היא בונה את השמלות בדיגום חופשי על עצמה ועל בובה, מחברת בסיכות וחוט מכלב, ואז תופרת תך-תך ביד. היא מוכרת אותן בככר המדינה ובעוד חנות אחת בתל אביב, ויש לקוחות שמחכות לכל יצירה חדשה שהיא מוציאה כמו אספניות. זה אפשרי, אבל ממש קשה. תוכלי להצליח אם לא תנסי לחקות את הייצור התעשייתי, אלא תלכי עם עבודת היד עד הסוף. בתור התחלה את יכולה לנסות להתבסס על גזרות של בורדה, להתאים אותן לגוף שלך ולהשתולל עם זה. בהצלחה

Or ab

New member
תודה..

נחמד לגלות שיש כאלה שמצליחים בלי מכונה בכלל.. אני אנסה ידנית וגם לשכנע את ההורים לקנות לי מכונה =]

פנדה 63

New member
או חזרנו לימי הביינים

חפשי בורדה בעברית לימדי איך להוציא גזרה והתחילי לעשות נסיונות

למעלה