שלום לכולם

lost on earth

New member
שלום לכולם

שלום לכולם, אני בספק אם תזכרו אותי אבל הייתה תקופה שכתבתי על החלומות הצלולים שלי שמתקיימים כמעט שבכל לילה תוך כדי התפקחות (כן, אפשר לרשום 'התפקחות' גם עם ק') ובדיקת המציאות הסביבתית ומיד לאחר-מכן עקב אי-רציונליות מסויימת שאני אכן נמצא בחלום צלול. (אולי אני ריאלי מדיי בחיים האמיתיים?) זה קורה בכל ליל והייתה תקופה שנהגתי לשוחח עם אדם ספציפי אבל עם הזמן הוא נעלם ואני העלמתי אותו. אבל זה לא בדיוק הנושא שעליו אני רוצה לדבר. לדעתי, אני מביא את הנושא יותר מדיי אל תשומת לבי במציאות ומקדיש חלק לא-מבוטל בשיחות עם מכרים ואנשים קרובים על החלומות הצלולים שלי - העניין הוא שיש רצף של אירועים מוזרים, שלא לומר "התעסקות-יתר" עם הנושא שכך - כשאני הולך לישון ובתהליך הארוך בן ה-90 דקות של כניסתי לשנת ה-R.E.M, זה נדמה כאילו אני שואב קולות ואירועים ממה שמתרחש בתוך הבית והיה לילה אחד שבו הרגשתי שאני לא מסוגל להתעורר. זה היה פשוט מפחיד. פעם נוספת, הרגשתי שאני שומע את מה שמתרחש בבית (כשנימנמתי בשעות הצהריים) אבל אני לא מסוגל להזיז את הגוף או לפקוח את העיניים. אז ניסיתי בכל הכוח ולבסוף לא הצלחתי. לא נעים לומר אבל הרגשתי כמו 'צמח'. לבסוף, ניכנעתי והמשכתי לישון ורק שעה קלה לאחר-מכן הצלחתי לשוב לפעילות במלוא 100 האחוזים. ביררתי עם שוכני הבית את מה שהתרחש בזמן שישנתי (מילים מסויימות, רעש מסוים) והתברר כי צדקתי. אי אפשר לומר שהמאורעות הללו לא נתנו לי חומר למחשבה, אבל יש לילות שאני פשוט חושב מה יקרה אם לא אתעורר מהם. אולי כדאי להפסיק להתעסק עם זה?

oobe

New member
שלום ושבוע טוב

אם לא בא לך אז אל תעשה. אבל אם אתה אוהב את התחום אז למה להפסיק? לדעתי אם לא תתמודד, הקשיים והפחדים עלולים לתקוף אותך שוב בתחומים אחרים. חוץ מזה חלומות צלולים הם כל כך כיף..

Roy1232

New member
לא צריך להפסיק רק בגלל שיתוק שינה פעוט

מקסימום 20 שניות ואתה כבר בתפקוד מלא.

silverhawk

New member
כמו שרוי אמר, מדבור בסה"כ בשיתוק שינה

בהחלט לא נעים (בוודאי בפעמים הראשונות), אולם חשוב לזכור שמדובר באירוע טבעי לחלוטין - אין סיבה להלחץ.

oobe

New member
מדובר בסה"כ בשיתוק שינה?

אני מאחל ל-lost on earth המון בהצלחה !! ותבוא לספר ! העניין הזה של שיתוק שינה מטריד מעט גם את מנוחתי.מדובר במצב שונה מהנורמלי באופן קיצוני ואיני בטוח איך אגיב כשזה יקרה.לדעתי התיחסות יותר מדעית ופרקטית תועיל להרבה אנשים. אשמח להתיחסות.

Roy1232

New member
זה מצב נורמלי לחלוטין

שיתוק שינה הוא מנגנון שנועד למנוע ממך לבצע במציאות את התנועות שאתה מבצע בחלום - קורה בכל פעם שאתה הולך לישון, אבל ב99% מהפעמים אתה לא מודע אליו. הוא מלווה בשיתוק שרירים כללי ומופיע לרוב בתזמון מושלם עם סף החלום, כך שחוויות סף שינה (הזיות, במילים אחרות) כמו שמיעת קולות ותחושות דמיוניות מתלוות לשיתוק ורק מוסיפות לחוויה שיכולה להיות terrifying לאדם הממוצע שלא מודע למה קורה לו. אבל, לחולם הצלול זה רק עוזר, כי משיתוק שינה המעבר לחלום חלק ומהיר והמודעות נשמרת. טיפ: שינה על הגב מעלה את ההסתברות לשיתוק שינה מודע.

silverhawk

New member
'התייחסויות יותר מדעיות ופרקטיות'

הופיעו פעמים אין ספור בפורום, אתה מוזמן לערוך חיפוש קיצור על המונח 'שיתוק שינה'. בקצרה, כמו שרוי ציין, שיתוק השינה, כשמו כן הוא, מתרחש מידי לילה בעת השינה. מטרתו הינה למנוע מן הגוף לבצע את הפעולות אותן מורה לו המוח לבצע בחלום. ככלל, אינך מודע כלל להתרחשות השיתוק מאחר ועם ההתעוררות הוא פג, אולם לעיתים קורה ש'מתעוררים לתוך' מצב זה ומרגישים אותו תוך כדי עירנות (יצוין שמסיבה שאינה ידועה לי, התעסקות בחלומות הצלולים מגבירה את הסיכוי לכך). שיתוק השינה אכן יכול להפחיד מעט בפעמים הראשונות, אולם הדבר החשוב הוא לזכור שמדובר בתופעה טבעית לחלוטין, אשר תפוג מעצמה במהרה (סדר גודל של מספר שניות עד כמה עשרות שניות). ואולם, כמו שרוי ציין עוד, את שיתוק השינה ניתן לנצל אף לכניסה לחלום צלול, וזאת ע"י עצימת עיניים, דמיון סצנה מוכרת ולאחר מכן 'ראיית' עצמך עומד בה. במקרים רבים, לאחר פקיחת העיניים, תמצא עצמך באותה הסצנה (השיטה דומה לסיומה של שיטת הווילד).

lost on earth

New member
אני מודה לכולם על המענה

מעודד אותי לשמוע שמדובר במצב נורמלי לחלוטין וששום נזק מסויים יוסב לי (אני מקווה), בשנית - האמת היא שכאשר אני נקלע למצבים שכאלה - במקום להמשיך ולהילחם בעצמי אני נכנס אל החלום, מבטל את המצב הקיים ומתעורר ממנו.
לפחות מדובר במשהו שהוא נורמלי, ללא ספק מדובר באירוע שהפחיד אותי בפעם הראשונה.

למעלה