שלום לכולם

• פותח הנושא sutul
  • פורסם בתאריך

sutul

New member
שלום לכולם

התעוררה לי בעיה קטנה של "עקב דורבן" ואין לי עיניין ברפואה קונבנציונאלית אז תהיתי אם יש לכם טיפים מהעולם של הרפואה המשלימה לנושא? אני אישית חשבתי לטפל בזה בסוג של R.I.C.E. אמבטיות חמות,קרות לכף רגל לסירוגין קירור של העקב ואז כניסה עמוקה למוקד יש לכם אולי רעיונות טובים יותר או אולי ביקורת על הרעיון שלי (כי אולי אני טועה..) יום טוב לכולם

מקוםבלב

New member
צהריים טובים,

בתור אחת שסבלה מדורבן בשתי הרגליים אני ממליצה לך על רפלקסולוגיה. לי מאוד עזר הטיפול . כמובן שזה לא הוקוס פוקוס וצריך לעבור כמה טיפולים. לפעמים יש לי תזכורת עמומה בימים מסוימים אבל זה עובר לגמרי אחרי יום יומיים. חשוב גם לנסות להבין מדוע "הזמנת" לעצמך דורבן. תרגישי טוב.אני יודעת שזה כאבי תופת. במיוחד שקמים מהמיטה. רצוי גם נעלי התעמלות טובות.

sutul

New member
האמת שהקרוקס

מאוד עוזרות לי... כי הסוליה עבה ומעוד רכה שכימעט ולא מרגישים את הדורבן

Spiritualized

New member
בקשר לדורבן

דבר ראשון צריך להבחין אם אכן מדובר בדורבן או רק ב plantar fasciaitis. הרבה אנשים קוראים לכל כאב באזור העקב "דורבן" (כולל רופאים) כשלמעשה דורבן זה מצב שבו יש דפורמציה של העצם ונוצר זיז בעצם העקב. plantar fasciaitis היא דלקת בפציה(רקמת חיבור) של כף הרגל שכואבת בדיוק באותו מקום. בהרבה מקרים דורבן יגרום לדלקת בפציה אבל דלקת בפציה לא תגרום לדורבן. RICE יעזור רק במצב של דלקת בפציה וגם אז רק אם היא מינורית ומערכת החיסון שלך עובדת חזק מאוד. במקרה ואכן מדובר בדורבן לא יעזור לך שום RICE ולמעשה שום דבר לא יפורר את הזיז הארור חוץ מלחץ פיזי שעדיף שייעשה ע"י מכשיר יעודי אף על פי שאפשרי גם ידנית. אז קודם כל אני ממליץ לקבל אבחנה מדוייקת שמבוססת על צילום ולא על מישוש או ספקולציות של רופאים עצלנים. עכשיו.... אם מדובר בדורבן - בכל מקרה הטיפול ארוך,לא נעים,והוא כולל ריסוק של הזיז. יש אפשרות גם של ניתוח אבל לא מומלץ אם אפשר לצאת מזה בלי כירורגיה.... אם מדובר בדלקת בפציה - RICE יקל קצת, אבל נדרשת עבודת מתיחה ספציפית לפציה , גם לסיבים הרוחביים וגם לסיבים האורכיים ואני אישית(אל תכעסו...)לא חושב שרפלקסולוגיה היא הכיוון... הכיוונים בהם הייתי מחפש מזור: פיזיותרפיה, עיסוי רפואי, trigger point therapy ואולי אולי גם טווינא.... בכל מקרה הטיפול צריך להיות עמוק ומדוייק ומכוון ספציפית לפציה... צריך לזכור שיש גם אפשרות שלא מדובר בדורבן וגם לא מדובר בדלקת אלא בכאב בעקב שנובע ממשהו אחר לגמרי אז אני פשוט אחכה שתתן לנו קצת יותק מידע ונראה איך אפשר להתקדם

0 אור 0

New member
לעתים רפלקסולוגיה עוזרת

אבל כמובן שזה תלוי גם במצב של הדורבן, וכמובן שאני מדברת על די הרבה טיפולים.

למעלה