שלום לכולם,

• פותח הנושא kasa
  • פורסם בתאריך

kasa

New member
שלום לכולם,

אני חדשה כאן, ואני בכלל לא בטוחה שזהו המקום. בכל-זאת, ארצה לשמוע חוות דעתכם לגבי מספר נושאים: 1. כיצד הפרעות קשב וריכוז באות לידי ביטוי במבוגרים ? אם יש מאמרים בנדון - אשמח לשמוע עליהם. 2. היכן אוכל למצוא מקום שבו עוסקים באבחון ובטיפול הפרעה זו ??? באופן כללי, בעלי ואני התחלנו לחשוד לאחרונה שהוא סובל מבעיה זו, אולם אין לנו מושג מה לעשות עם חשד זה, ולאן לפנות לצורך אבחון וטיפול (האם קיים טיפול, למשל, במסגרת קופת-חולים ?!) מדובר בבחור מאוד אינטליגנטי (בצעירותו אף הוגדר כמחונן), ועם זאת - מתקשה להתרכז בדברים (בעיקר - אם יש מספר גירויים בסביבה), דעתו נודדת פעמים רבות, ובכלל - הפער בין הנתונים ´היבשים´ שלו לבין, למשל, ציוניו בלימודים הוא אדיר !!! הוא טוען שעד כיתה ז´-ח´ היו ציוניו מעולים, ואז חלה ירידה דרסטית ומשמעותית. למרות שגם אח"כ - הוגדר כמחונן במבחני מכון הדסה. יש לציין שהוא גדל בקיבוץ, בלי השגחה הורית ממשית, כך שלא היתה כל התייחסות לנסיגה בלימודיו. גם אח"כ - הוא הפך לאדם מאוד לא הישגי, נטול מוטיבציות. נכנע בקלות לקשיים.... וכד´. אני מרגישה שלעיתים הדבר פוגע באיכות התקשורת בינינו. למשל, אם אני מדברת והטלויזיה דלוקה - הוא צריך לכבות אותה בשביל להקשיב לדבריי, אחרת - הם חולפים לידו.... טוב, זה בגדול הבעיה. ותודה לכם על התשובות. שרית

זהבה נ

New member
שרית שלום וברוכה הבאה לפורום שלנו../images/Emo140.gif

הכנסי למאמרים למעלה כאן בפורום והתרשמי והדפיסי לך כמה מהם, מייד שהשותפות לניהול הפורום כאן תתפננה הן יגיבו גם. בינתיים בהצלחה לכם, זהבה נ זכויות הורים

שמנתולה

New member
באותו נושא, עוד שאלה

נניח ויש לי הפרעת קשב, מה בגילי (26) יש לעשות עם זה? היתכן שלמדתי לפצות על ההפרעה? בהנחה שאני לא מתכוונת ללמוד שום דבר, מה בעצם יעזור לי אבחון בגילי? איך בכלל מטפלים במבוגרים עם הפרעת קשב? תודה מראש!

r i p l y

New member
אוקי אז ככה..

הפרעות קשב אצל מבוגרים באות לידי ביטוי ב ריכוז לא טוב.. נטייה לצאת מהריכוז והסחות פנימיות -או חיצוניות. יש אלו ש הם הם בעיית קשב על בסיסי יותר ביולוגי ויש כאלה שפחות זה אינדיוידואלי אבל בכל אופן בין היתר. יש כאלו עם הבעייה ש יש להם "הצפה בתכנים " בקריאה של משהו. כלומר נטייה לחולמנות. גם ככל שהזמן של המטלה מתארך כך עלולים להיוצר יותר קשיי ריכוז. חשוב לעשות הפסקות באמצע. יש מאמרים --א כל למרות ש זהו עיתון לא מקצועי הייתה כתבה ב "לאשה מלפני כמה חודשים.גיליון 24 לדצמבר...(ששם רשם ד´ר אורן לם שהוא מומחה לליקויי למידה.הוא בעצם נוירופסיכולוג. ויש גם כתבות באינטרנט אגב קניתי את העיתון "נשים" ככה השם זה עיתון חדש יחסית (9שח ו 90 אג...לא מוסף !ושם יש כתבה בנושא בעיית קשב. והפני לאינפו בתחום. אבל לא מאמר רחב.) עוד לגבי איך זה מתבטא: ליקוי בתהליכי הפניית הקשב (מצטטת מהמאמר... קושי בלסנן גירויים גם נתקים בריכוז. עוד סממן זה ש יושבים בהרצאה או קוראים משהו אבל אחכ לא ממש יכולים להגדיר מה היה בשיעור.לא זוכרים כלומר חולמנות. חשוב לארגן את החור או בכלל לרשום דברים יש גם ש התופעות של הבעיה היא חוסר ארגון (לי למשל טוב לי יותר שאני מארגנת ורושמת לי מה לעשות לגבי מכוןנים אני מכיר ה מומחה ש יש לו שם באמת והמכון שלו בחיפה. השם הוא "ד´ר אורן לם. זה ליד בית חולים רוטשילד. למי שמכיר. חשוב להיות מודעות לבעיה וחשוב לאבחן אם זה מםריע בטח ובטח. הבעייה היא גם בחיים (כמו שנתת דוגמא לטלוויזיה אני מכיר ה גם סטודנטית (קרובת משפחה. לפסיכולוגיב קלינית ש גילתה-אבחנה את זה על עצמה וקצת הלימודים נמשכו בגלל זה. חלק מהיפולים זה ביו פידבק וכו וכו. אם יש עוד שאלות אפשר לשאול...
יעל.

zivadina

New member
טוב שאתם רוצים לטפל בבעיה

היום יודעים שאף גיל לא מאוחר. אספר לך מנסיוני: רק אחרי שאובחנתי, הבנתי למה קשה לי להתרכז כאשר אני צריכה לעשות כמה פעולות במהירות, נניח-לענות לכל ילד בבית כאשר כולם רוצים תשובה, לענות לכמה שיחות שמתקבלות בטלפון בעבודה. זהו באמת קושי להתמקד רק בפעולה אחת, ולשים את שאר הגרויים ברקע, עד שנתפנה להתייחס אליהם. מי שעושה את האבחון זה פסיכיאטר או נוירולוג. אחרי שהוא יאובחן, כדאי לקרוא הרבה חומר (יש פה קישורים והמלצות) וללכת למאמן adhd (היום יש מקצוע כזה, ואתן לך כתובת אחת אם תרצי) או לפסיכולוג שמבין בהפרעות קשב ורכוז, כדי לפתח איסטרטגיות כדי לעקוף את הבעיה. כמובן, שאם מודעים לבעיה, אפשר לפתח איסטרטגיות בעצמכם, כי הוא אדם בוגר. אני לוקחת ריטלין לעבודה, כי זה מגביר לי את התפוקה. בבית לא. איבחון עשיתי בקופ"ח כללית, במקום שמתמחה בהפרעות קשב ורכוז. תראו אם יש בסביבה שלכם מחלקה כזאת בקופת החולים שלכם או בבית החולים. יש הרבה מקומות שמאבחנים ילדים ולא מבוגרים, אבל האמצעים הם אותם האמצעים, ולילדים זה בסל הבריאות עד גיל 18 ולמבוגרים לא. כמובן שיש גם מכונים פרטיים טובים מאוד. בהצלחה אל תוותרו על האיבחון. מודעות לבעיה משנה את אכות החיים.

דליה.ד

New member
בהחלט יש מה לעשות בגיל מבוגר

תלוי באדם עצמו, במודעות שלו למצבו ומטרות שלו לעתיד. למשל בעלי, לישיבות ארוכות ומתישות לוקח ריטאלין, כדי שיוכל לעבור את זה מרוכז ובהקשבה. סטודנטים רבים נעזרים בריטלין להפרעת הקשב והריכוז ומקבלים התאמת דרכי הבחנות בהתאם לליקויי הלמידה - אם יש. מבוגרים רבים אכן אימצו להם דרכי התמודדות עם הבעיה. יש אנשים היפראקטיביים שמנתבים את האנרגיות שלהם לדברים חיוביים: התנדבות, לימודים, בנייה, תחביבים, ריקודי עם, ספורט וכו´. שרית, אני ממליצה לך להפנות את אישך לכאן, אני מבינה שהוא גדול מספיק לשוחח איתנו, ונשמח לשמוע מפיו עם מה הוא יכול להסתדר ומה מפריע לו בניהול חייו. כמובן שיהיה עליו לעבור אבחון, זה חשוב גם לצרכי המודעות שלו לקשייו, והוא יוכל לבצע שינויים רבים, אם ירצה. בהצלחה בכל מקרה.

למעלה