שלום לכולם

liorlior lior

New member
שלום לכולם

גיליתי את עמיר בניון המתחדש רק בזמן האחרון, ומאוד נקשרתי למוזיקה שלו התחברתי למילים העמוקות ולכלי הנגינה הרבים והמוזיקה המושקעת השבוע קניתי את 'הכל עד לכאן' ו'אלוף בשחור' רציתי לדעת, ישנם שירים בעלי מילים סתומות שקשה להבין למה התכוון המשורר אמנם ניכר שאין אלו מילים בעלמא האם מישהו יודע כיצד אפשר לקבל הסברים על השירים השונים של עמיר בניון???

liormm2

New member
בארכיון של הפורום... רוץ אחורה בדפים....

תריץ חיפוש בגוגל גם אולי......

liorlior lior

תעלה למעלה עם העכבר ותלחץ על הדפים פורום הישנים יותר 34567 וכולי או שתבקש ממשה חפץ או אודליה הם אחלה פרשנים ממש רש"י שבת שלום ונחת חנוש

leka27

New member
הכי פשוט...

יש לך בראש העמוד אפשרות חיפוש בפורום, תכתוב שם את השיר שאתה רוצה ותחפש את הקישורים הרלוונטיים. וד"א, רוב הפרשנויות בפורום הם על דעת הכותבים, וכל פרוש שתעלה על דעתך הוא אפשרי...

leka27

New member
ושכחתי...

ברוך הבא
לך ולכל שאר החדשים... שבת שלום!

liorlior lior

New member
זו עבודה שחורה...../images/Emo4.gif ../images/Emo13.gif

יש לי הבנות משלי, אבל אני מחפש את המקור, את המשורר בכבודו ובעצמו, היש כדבר הזה אם אין?
וגם... ברוכים הנמצאים

liorlior lior

New member
או

לפחות משהו שמתבסס על המקור וכדו' אבל אני לא שולל פרשנויות שונות של אנשים שונים, זה גם יענין אותי, אבל לרוב אני נשאר עם תחושה בלתי מספקת. לכן אני מחפש משהו שיטתי רציני ומבוסס

leka27

New member
../images/Emo3.gifהחיים קשים...

וברצינות, עמיר לא מרבה לפרשן את שיריו, ואם הוא זורק איזה משפט זה בד"כ בהופעות, ראיונות וכו'. חלק מהפרשנויות בפורום קיבלו חיזוק/אישור ממנו, וחוצמזה שבאמת כתבו פה דברים ממש יפים... ועוד משו- לא חייבים להבין כל דבר, היופי במוזיקה בכלל ובזו של עמיר בפרט שכל אחד מבין ומקבל אותה אחרת, ובכל פעם אפשר לגלות בה דברים חדשים... שבוע טוב!

liorlior lior

New member
שאלה../images/Emo2.gif

מצאתי בארכיון של הפורום פירוש לשיר 'עיניה' שמדובר על רחל ולאה אימותינו הקדושות, האם זה פירוש פרטי של מישהו או שזה מבוסס על דברי המחבר?

אנונמני

New member
עמיר אמר את זה בהופעות.

ואם אני לא טועה מישהו כתב את זה עוד לפני שעמיר דיבר על זה, וכנראה צדק כי עמיר באמת דיבר על זה בהופעות.

ShEmMy18

New member
עמיר אמר בראיון

"היא יכולה לשאול למה התכוונתי בטקסטים פה ושם, אבל אפילו עבור אשתי זה חשאי. אם אלה שירים שגמרתי אומר בלבי להגיד לעולם על מה הם - אני אומר. אבל יש שירים שפשוט אי אפשר להסביר". איזה שירים למשל אתה לא יכול להסביר? המראיין שואל "אתן לך דוגמה דווקא על שני שירים של אבי אחי - 'סימנים' ו'לזכור לשכוח'. אלה שני שירים שבחיים לא אשאל אותו על מה הם נכתבו. הרי יש שירים שנולדים בעקבות איזשהו בום שקיבלת ללב, ואי אפשר להסביר אותם. מכיר את זה, למשל, שלפעמים אתה נשבר לבד באוטו? אתה שומע שאמא ובת קיבלו גראד לראש - ונגמר הסיפור, נגמרה משפחה. אז לפעמים, פעם במיליון שנה, אתה שומע את זה באוטו, יושב ומתחיל לבכות. אתה שואל למה. מתחיל לדמיין דמיונות, לחשוב על המשפחה שלך. ואז נוצרת בך הבנה למציאות, מן אסימון שנופל. אתה אומר לעצמך נכון, אפשר להתגבר על זה, אנשים חיים גם אחרי, זו דרך העולם. ועדיין, אחרי שכל ההסברים נגמרים, אתה שואל למה. אז לשאול למה - זה הדבר האחרון שאני עושה. כי כמו בסיטואציות קשות מדי, אני פשוט לא רוצה לדעת". ולגבי השיר "עיניה" הוא אמר בהופעה ואני חושב שגם בראיון שהשיר הוא אכן על רחל ולאה כמו שכתוב בספר בראשית שעיניה של לאה היו אדומות או משהו בסגנון, לא זוכר במדויק, ברש"י מפורש שהסיבה היא שהיה נהוג שהבכור לוקח לו לאישה את הבכורה והקטן את הקטנה, משמע- עשיו היה אמור לקחת את לאה לאישה וגם אני הייתי נחרד מזה אם הייתי לאה חח... ובגלל זה עמיר שר בפזמון הראשון "וכמה טוב לה שזה לא אתה" לגבי עשיו בפזמון השני "כמה טוב לה כשאתה..." אולי על לבן שרימה את יעקב ובאחרון "וכמה טוב לה שזה אתה..." כמובן על יעקב. :) דרך אגב, קישור לכתבה המלאה...(ארוכה ומרתקת!): http://www.notes.co.il/dudu/44164.asp

אנונמני

New member
כן, עיני לאה היו רכות.

הייתה בוכה הרבה נראה לי עד שלא היו לה ריסים או משהו כזה.

למעלה