שלום לכולם!

FireRescue

New member
שלום לכולם!

שלום לכולם.. ניראה לי כבר התחלתי להציק פה בפורומים שקשורים בישראלים בחו"ל אבל אין מה לעשות... בכל מקרה רציתי לשאול... מה הם תנאי הקבלה לשרותי החרום(כבאות) של הולנד אם מישהו יודע.. אם אפשר גם מה גובה המשכורות ותנאי עבודה. (אני בעל ניסיון רב בנושא הכבאות 4 שנים בתחום, אחראי הדרכה ועוד)

Fair game

New member
אהלן

אתה רוצה לעבוד שם או רק לברר את התנאים? בלי דרכון הולנדי או של האיחוד אי אפשר לעבוד שם.

FireRescue

New member
אמ...

עקרונית אני עכשיו בצבא... אני מאוד מעוניין לעבור לגור בהולנד אחרי הצבא (חלום חיי?) וכן.. לעבוד שם בשרותי הכבאות...(חלום שמתגשם בנתיים בארץ) כרגע זה העיסוק העיקרי ואני מאוד אוהב אותו. בנתיים אני רוצה לברר כמה שיותר פרטים האם בכלל יש לי למה להיתאמץ לעבור לגור בהולנד ולקבל אזרחות...(כבר הבנתי שזה לא כ"כ פשוט.. קראתי מספר מאמרים בנושא).

FireRescue

New member
שאלה טובה...

א: בארץ זה שוכנה.. בכל המובנים... ב: אני בן אדם שחיי על מוזיקה של ארמין,פרי קורסטן ושאר החבר'ה ההולנדים... ג: אני מחבב את המדינה הזאת... ד: לא רואהאת עצמי מקים משפחה בארץ...

Fair game

New member
הרבה דברים עוד יכולים להשתנות...

ועוד כתבת שאתה בצבא (אם אני זוכר נכון) בכל מקרה בלי אזרחות הולנדית\דרכון אירופי יהיה לך קשה מאוד במיוחד שעכשיו מחמירים עם כל המהגרים לאירופה

FireRescue

New member
מקווה שהם ישתנו

לצד הטוב... בכל מקרה הבנתי את נושא האזרחות.. גם דיברתי עם בחור מהולנדי שכרגע נימצא בקורס הכנה למבחני כבאות... הבנתי ממנו שחסר כבאים בהולנד וזאת בגלל המבחני הכושר הקשים שהמועמדים צריכים לעבור. בכל מקרה האם מישהו יכול לברר את תנאי העבודה ומשוכרת? תודה רבה!:)

זה לא נכון

אפשר לעבוד בלי אזרחות (דרכון) אירופית/הולנדית. אפשר גם לקבל אשרת שהיה לבעלי מקצוע דרוש (למשל - רופאי שיניים). כל מקרה הגירה, כל אשרה וכל בקשה נשקלים לגופם. ככה קורה שמבקש X מאושר ומבקש Y נפסל כשלכאורה הבקשות שלהם נראות זהות, אבל יש פרטים שמשנים את הסטטוס מכן ללא. להגיד לאדם עם חלומות ואמביציה שהוא לא יכול כי אין לו אזרחות אירופית זה לא מקומך, ואם אני לא טועה - גם לא משהו שאתה במיוחד יודע.... יכול להיות לו יותר קשה, אבל בהחלט אפשרי. אפשר להפנות אותו ל WWW.IND.NL או לשגרירות.

ktm

New member
מסכים איתך ב 100%

הוצאת לי את המילים מהפה. אחד שעובד בהולנד ללא אזרחות אירופאית (חוקי לגמרי כמובן).

Fair game

New member
לא אמרתי שהוא לא יכול

ציינתי בפניו שהיום בלי דרכון הולנדי\איחוד במיוחד עם ההחמרה של כל חוקי ההגירה והעבודה הסיכוי נמוך ואם תקראי שוב-גם כתבתי לו אם הוא בטוח במה שהוא רוצה. הבחור בצבא עם חלום להיות כבאי בהולנד-ואני מאחל לו שהחלום יתגשם אבל על סמך ידע אישי מחברים שעברו להולנד וגם מבירור בשגרירות ממשלת הולנד לא ששה לתת אישורי עבודה(גם למקצועות נדרשים) אלה הם מעדיפים לחפש בתוך אירופה(יש לי חבר רופ"ש שסיים בהיצטינות את העיברית וה-IND דחה אותו בטענה שהם מעדיפים רופאים מהאיחוד)אני בטוח שזה לא מצביע על הכלל אבל זה נותן פרספקטיבה אחרת לכל נושא ההגירה והעבודות. אני לא "קוטע חלומות" של אנשים אבל אני חושב שצריך להציג להם את כל הקשיים,יכלתי להפנות אותו לאתר של IND אבל העדפתי גם לתת לו את הצד השני של המטבע.

למעלה