שלום לכולם!

Me Happy

New member
שלום לכולם!

אני קורא בפורום כבר כמה ימים וזו ההודעה הראשונה שאני משאיר. הסבר קצר : במשך כמה שנים אני פעיל בכל הנושא הקשור בחופש מדת. השתתפתי בהפגנה המפורסמת בירושלים בעד בית המשפט העליון, הפגנה בה מצאתי את עצמי מול מצלמות טלוויזיה של רשתות זרות מתקשה להסביר את עמדתי. (אנגלית, מצלמות... אתם יודעים). מה שהפחיד אותי יותר, הייתה העובדה שלא הכרתי את ירושלים כ"כ טוב ובשלב מסוים מצאתי את עצמי בתוך המון מפגינים חרדים. מה לא היה שם? יריקות, קללות נאצה, קראו לידידה שלי "פריצה", וכמעט והתפתחה תגרת ידיים. איכשהו הצלחנו להימלט שכל האיברים החיונים שלנו עדיין מתפקדים ומחוברים. זה החזיר אותי אחורה, לתקופה שהייתי גר בת"א. בכל יום שישי, היה מגיע רב מזוקן, ששידל אותנו לומר תפילה וחילק סוכריות. אני זוכר שמההתחלה לא רציתי לומר את התפילה ותמיד הייתי מתחמק. אני כן מצטער שלא אמרתי לו את דעתי (הייתי בן 12-13). עד היום, באזכרות, מנסים להכריח אותי לחבוש כיפה. תמיד מתפתחת מריבה ובסוף אני מוותר וחובש אותה. עם חזרת ש"ס לממשלה, מתחיל להתברר כי אין למדינה שלנו המון סיכויים במאבק לחופש מדת. לא משנה כיצד נפרוס את העוגה, אף פעם אף אחד לא יוכל לחיות את חייו בחופשיות. חבל. מה הפואנטה? סתם שחרור לחץ, אני מניח. תודה על ההקשבה.

איילת1974

New member
ברוך הבא אלעד../images/Emo141.gif

אלעד שלום; כדבר ראשון אני רוצה לברך אותך בשמי ובשם כולם על הצטרפותך לפורום. אני לא מסכימה עמך שאין מה לעשות. נכון שזה קשה, אבל כמו שאירופה השתחררה מהפאודליזם גם אנחנו נשתחרר משלטון החושך, וזה תלוי רק בנו. כל הודעה כזאת שלך או של מישהו אחר יכולה לגרום למישהו/י לחשוב פעם שנייה, ולהבין שככל שינסו לכפות עלנו חוקים דתיים, כך נתרחק מן הדת. בכל אופן אני מקווה שתרשום עוד על חוויותך מאותה הפגנה ועוד מזכרונותיך איך ניסו להשפיע עליך בעודך היית קטין. בכל אופן שיהיה לך ערב נעים איילת

Dorfl

New member
מעולם לא היו האיכרים כה מאושרים

בימינו, בניגוד (אני יכול רק לנחש) לבתקופת הפיאודליזם, ה"איכרים" משוכנעים שהם מאושרים במצב הזה.

begone

New member
שלום לכולך!

"אין למדינה שלנו המון סיכויים במאבק לחופש מדת" הנה המציאות: אף בן-אדם, אף פעם, לא יכול לחזות את העתיד במדוייק. גם אתה לא יכול. לכן אל תנבא נבואות-זעם כלליות שאינך יודע שלא יתתמשו. ייתכן שתפרוץ בישראל מלחמת אזרחים קשה בין חילונים ודתיים, ייתכן שאסון בטחוני חמור יגרום למשבר עמוק שיוביל למהפך פוליטי, ייתכן שהשלום ינרמל את המדינה וישפר את המצב הפוליטי בכנסת, ייתכן שהמגזר החרדי יתאקלם, ייתכן שהריבוי החרדי יתמתן. וייתכן שלא. מה שבטוח - ייאוש איננו פותר דבר. אנשים מיואשים אינם יוצרים את ההיסטוריה. אנשים מיואשים גם מייאשים את סביבתם. אל תתייאש, כי היאוש מחליש אותך. "תמיד מתפתחת מריבה ובסוף אני מוותר וחובש אותה" אני גם רב עם אבא שלי בנושא הזה, אבל אחרי כמה מריבות הוא הפסיק להתעקש ועכשיו אין יותר כיפות בהלוויות. אני בטוח שגם אתה יכול לעשות את אותו הדבר. (ברוך הבא לצוות הכותבים של הפורום)

Me Happy

New member
אולי יש עוד סיכוי

הדרך היחידה שבה נצליח להשתחרר משלטון החושך תהיה אם כל הבעיות האחרות שלנו יפתרו. שיהיה שלום, כלכלה יציבה וביטחון - אז אנשים יזכרו להתחיל לטפל בבעיה הזאת. כרגע, כל ניסיון להלחם בממסד הדתי נתקל בהתנגדות מצד השמאל (מפל´ העבודה) והימין (שגם ככה הוכיחו כי החרדים הם הפרטנר הטבעי שלהם). הרי אנחנו במלחמה, הכלכלה על הפנים וצריך אחדות לאומית. אפילו ברק, שמשום מה תמכתי בו בזמנו, הכניס את ש"ס ויהדות התורה למממשלה. לדעתי, ואני חושב שרוב האנשים לא קולטים את זה, הבעיה הכי דחופה של מדינת ישראל כיום היא החרדים. ואני לא מדבר על הפטור משירות צבאי או על מיליארדי השקלים שהולכים לרשתות החינוך הגזעניות שלהם. אני מדבר על שלטון החושך שהם רוצים להשליט פה. אני רוצה שמסעדות ישארו פתוחות בשבת, אני רוצה נישואים אזרחיים מוכרים בחוק (גם לזוגות חד מיניים), אני רוצה שנטל הצבא יפול על כולם, אני רוצה שרשתות החינוך יהיו כפופות (מבחינת חומר לימוד) למשרד החינוך כך שילד שנולד למסגרת הזאת יקבל אותן הזדמנוית כמו שאני מקבל ולא ידון את עצמו לחיים של פרזיט לומד תורה ואולי אפילו ישתלב במעגל העבודה, אני רוצה טיסות של אל-על בשבת, אני רוצה יחס שווה והוגן לנשים ושמי שרוצה להתגרש יוכל לעשות זאת בלי להתחנן לאיזה רב. אני רוצה שאנשים יתעוררו כבר ויבינו מה צפוי פה בעוד מספר שנים לא רחוק! בקיצור, אני רוצה המון דברים ואני מקווה שנגיע אליהם יום אחד. חוויות מההפגנה אני אתן בפעם אחרת, כרגע אני מרגיש טוב על כך ששחררתי לחץ.

alon14

New member
בעולם המתוקן השמאל...

מיוצג על ידי מפלגה ליברלית (קפיטל-ליברלית או סוציאל-דמוקרטית). בישראל, המפלגה הליברלית היחידה היא שינוי (ואולי הבחירה הדמוקרטית), שאינה נכנעת לחרדים כידוע.

Dorfl

New member
אתה רומז שמפלגתו של פרץ איננה

סוציאליסטית? ואני דווקא הייתי בטוח שאני רואה את כל הסימנים מהקומוניזם - שחיתות, שחיתות ושחיתות. הערה: אני מודע לחלוטין להבדל בין סוציאליזם וקומוניזם, אל תנסו לחנך אותי.

alon14

New member
סוציאליסטים כמו הנאצים...

...רק כדי למשוך מצביעים. בכל שאר העניינים כל קשר בינם לעובד מקרי בהחלט.

אויש כמה שאתה תמים

אולי זה נובע ממשאלת לב בלתי ניתנת לריסון. "בישראל, המפלגה הליברלית היחידה היא שינוי (..), שאינה נכנעת לחרדים כידוע." ואני אתקן אותך עם סייג קטנטן "בישראל, המפלגה הליברלית היחידה היא שינוי (..), שאינה (בינתיים) נכנעת לחרדים כידוע." עכשיו זה נראה יותר סביר, כמובן בהתייחס לסוג עמוד השדרה של נבחרינו. לרוב, והמציאות הפוליטית שלנו מוכיחה זאץ, עמוד השדרה שלהם נוטה לסבול מבריחת סידן מדאיגה.

begone

New member
ממש לא נכון

שינוי היא מפלגה ליברלית בורגנית, בלי אלמנים סוציאליסטים. שים לב שמפלגת שינוי בכלל לא פונה לציבור הערבי, וזה לדעתי הופך אותה למפלגה קצת ימנית, קצת לאומנית מדי בשביל להיקרא ´ליברלית´. מרצ היא מפלגת שמאל ליברלית אירופאית קלאסית, בדיוק לפי המסורת האנגלית והצרפתית. היא גם היחידה שמבינה לעומק את מושג השוויון ואת חשיבות ההתייחסות למיעוטים כמו ערבים ישראלים ופלשתינאים.

alon14

New member
שיוני דווקא נראית לי...

...כמו המפלגה הדמוקרטית בארה"ב (שהיא ליברלית במידה מסוימת), כפי שהיא מציגה את עצמה לבוחרים בצפון ארה"ב (בדרום הם מנסים להיראות כשמרנים), מינוס הדת.

begone

New member
רפובליקנים

שינוי הם לא דמוקרטים, שינוי הם רפובליקנים. דעותיו של לפיד, למשל, הן בורגניות, ימניות-מתונות. זה מאוד דומה לעמדה הרפובליקנית בארה"ב. שינוי לא מדברת בדרך כלל על צדק סוציאלי, על ערבים ועל מיעוטים בכלל. הם עוסקים בעיקר בשכבה הזעיר-בורגנית של ישראל. תראה את פורז, תראה את פריצקי - אלו כלכלנים ועורכי דין. לפיד עצמו הוא בעל מקצוע חופשי - הוא בורגני. פרופ´ יהודית נאות היא אקדמאית. מדובר במפלגה של בורגנים, לא אנשי עבודה כמו הלייבור הישראלי.

alon14

New member
הרפובליקנים...

...הם מפלגה ריאקציונרית, פונדמנטליסטית ופאשיסטית. אגב - תראה את קנדי, שתקופתו נחשבה לתור הזהב של הליברלים - חצי מהקבינט שלו היה מהארווארד וקשה להאשים אותם בימניות... שינוי דווקא כן מדברת על צדק סוציאלי (תקרא את "משהו השתבש" של טומי לפיד). ולא, להיות קפיטל-ליברל זה לאו דווקא להיות ימני.

begone

New member
הגזמת לגמרי

"הרפובליקנים הם מפלגה ריאקציונרית, פונדמנטליסטית ופאשיסטית" אתה מגזים לחלוטין. הרפובלינקים הם כמו הליכוד - קצת לאומנים, מאוד קפיטליסטיים, קצת שמרניים. הדמוקרטים של ארה"ב הם *לא* כמו העבודה ו*לא* כמו מרצ אלא קצת יותר דומים לשינוי. אבל יש לציין ששינוי היא אנטי-דתית בגלל שמדינת ישראל לא השכילה להפריד בין דת ומדינה. יש סיכוי לא קטן שאם ארה"ב היתה מפרידה בין דת ומדינה, אז הדמוקרטים היו הרבה יותר אנטי-דתיים. מסתבר, באופן אבסורדי, שדווקא אם מפרידים בין הדת והמדינה, אז הרבה יותר אנשים נשארים דתיים

alon14

New member
לאו דווקא...

1. לאמריקאים לא היתה שואה שחיסלה הרבה מהדתיים שלה והחזירה הרבה בשאלה (ובצדק); 2. הזהות האמריקאית התפתחה לפני שאדם היה יכול להיות אתאיסט בגלוי בלי להירצח על ידי קנאי. 3. השחורים - המשעבדים הלבנים הדרומיים, לא רק שעשו מהשחורים תתי-אדם, גם השתמשו בגן-עדן כתירוץ להמיר את דתם. 4. ההיספנים - באים ממקסיקו, שהזהות בה היתה הרבה יותר קתולית. 5. "שאם ארה"ב לא היתה מפרידה בין דת ומדינה", אני מניח (אני שונא לתקן שגיאות אבל לפעמים הן משנות טיעונים מקצה לקצה). 6. בארה"ב הדת מופרדת מהמדינה רק רשמית (ומעשית בבכמה מדינות). בטקסס פחות או יותר סוקלים "פאגאנים" ורוצחים רופאים שמבצעים הפלות. במפגש האחרון של הרפובליקנים הם הכריזו על זה שארה"ב צריכה להיות מוגדרת רשמית כ"מדינה נוצרית לבנה". ביוטה כולם מורמונים, כלומר שובניסטים גזענים מתנשאים. 7. הרפובליקנים בעשור האחרון נשלטים על ידי ארגון הנקרא the Christian Coalition, ארגון כפיה דתית שמקימו מודה שהוא שובניסט וגזען, ושפחות או יותר חושב שצריך לגרש את כל הלא-לבנים מאמריקה ולשעבד את כל הלבנים להגמוניה הנוצרית-תאגידית. 8. מצד שני, אתה צודק לגבי הליכוד ושינוי - אני כל הזמן טענתי ששינוי הם המקבילים הישראליים של הדמוקרטים והליכוד של הרפובליקנים. אם כבר מקבילים, אגב, אז חופש הם כמו האתאיסטים האמריקאיים, למרות שהם (חופש) פועלים הרבה יותר בשטח והרבה פחות במישור החוקי (יש אחד ב-American Atheists, פרנק זינדלר, שניהל כמה ויכוחים בטלוויזיה או ברדיו כנגד בריאתנים על כל מיני נושאים, והוציא אותם די אידיוטים).

DaCritic

New member
איזה כיף לשחרר לחץ...

אבל למה לבזבז את כל האנרגיה האצורה בלחץ הזה? למה לא לתעל את שחרור הלחץ בכיוון שיכול לקדם אותנו לקראת מדינה חופשית מדת? גם אתה עשית זאת - וכתת את רגליך עד לירושלים למען מטרה זאת. אם אתה מרגיש שעוד יש בך לחץ (ואני מקווה שיש), יש עדיין מקומות שיכולים לנצל את האנרגיה הזאת; יש מספר ארגונים שעוסקים בכך, ומגוון פעילויות, וכל אחד יכול למצוא פעילות שמתאימה לו. אני מציע שתבדוק את ההצע באתר של חופש...

למעלה