שלום לכולם

bmjackson

New member
שלום לכולם

אני משתמש בקיובייס כבר המון זמן ויש לי איזשהיא בעיה בעקבות קניית כרטיס קול חדש. כרגע במחשב מותקנים 2 כרטיסי קול: הפשוט : creative live 5.1 ועוד אחד קצת יותר רציני: stinberg cubasis vst. יש לי בעיה בהקלטה איך אני מגדיר את הערוצים בקיובייס שכל ערוץ יקליט כלי שונה לדוגמא ערוץ אחד לגיטרה וערוץ אחד למיקרופון בו זמנית? איך ההגדרות הולכות בקיובייס עצמו או מה להגדיר בתור תוכנה שתשלוט בשניהם?

תראה

לא כל כך מבינים מהשאלה מה אתה רוצה.... להגדיר את הקיובסיס בתור הברירת מחדל של הקיוביס? אחרי שהתקנת אותו נכון לפצל אותו לערוצים שונים? כמה כניסות יש לו? ועל איזה קיובייס אתה עובד?

bmjackson

New member
אז ככה

השאלה שלי אם בכרטיס קול שלי יש כניסה למיקרופון וכניסה לגיטרה. איך אני מגדיר בקיובייס שערוץ אודיו אחד יקליט את המיקרופון והשני יקליט את הגיטרה באותו זמן אם מגיע אליי זמר שרוצה להקליט עם גיטרה במקביל איך אני מגדיר את הקיובייס לזה,

נוכח

New member
אם יש לך שתי כניסות בכרטיס...

סביר להניח שזו כניסה סטריאו. זה אומר שקיובייס מקבל שתי אותות, אחד בצד שמאל והשני בימין. בכל ערוץ בקיובייס אתה יכול לבחור את איזו כניסה הוא יקליט, זה מתבצע מצד שמאל שלו ב Inspector, יש שם חלון שמשמאלו כתוב IN שם אתה בוחר מאיפה הערוץ הזה "ישאב" את האות שלו. אתה צריך לפתוח שני ערוצי מונו, ולבחור בכניסה של אחד את הכניסה השמאלית של הכרטיס, ובערוץ השני את הכניסה השניה, ככה כל ערוץ יקבל אות שונה, אליהם תוכל לחבר מה שבא לך.

bmjackson

New member
זה לא עוזר

הקיובייס לא מזהה לי את הכניסות הנפרדות ואני לא מבין למה

יש כרטיסים

שיש להם כפתור מונו יכול להיותצ שבטעות לחצת ואז כל הכניסות והיציאות הופכות למונו מה שאומר שאתה מקבל בשני הצדדים את אותו הדבר

נוכח

New member
תבדוק פה...

F4 יפתח לך את החלון הזה, תבחר את לשונית ה input למעלה מצד שמאל, פה הכניסות שלך אמורות להופיע. אם מופיעה רק כניסה אחת, תנסה ליצור אחת חדשה סטריאופונית (add bus), אם הצלחת, תמחק את הישנה.

נוכח

New member
לא בטוח שהבנתי?

אם יש לך 2 כניסות בכרטיס סאונד שלך, אחת לימין ואחת לשמאל, אם אתה מחבר שני כלים נפרדים לכל כניסה, אז ממילא כל אחד מהם יוקלט מונו. יש לך שתי אפשרויות במצב הזה: 1. להקליט את שתיהן על ערוץ סטריאו, ואז יהיה לך בכל צד כלי אחר. הבעיה בדרך הזו היא שלא תוכל לערוך את הכלים בנפרד. 2. לפתוח שני ערוצי מונו ולחווט לכל אחד מהם כלי שונה. אם מה שאתה מדבר עליו, הוא לפתוח שני ערוצי סטריאו, אז: א. בכל ערוץ יוקלט המידע רק בצד אחד ממילא. ב. אם הוא ינגן וישיר בו-זמנית, יצא שיהיו לו שני ערוצי סטריאו עם שני כלים בכל אחד מהם ובכל צד - בעצם שני ערוצים זהים!

למעלה