שלום לכולם :)

חנושש2

New member
שלום לכולם :)

היי אני חני , אוטוטו חיילת משוחררת. אני ממש מתלבטת מה ללמוד באונ', למדתי בתיכון במגמה מדעית וארצה להמשיך עם זה הלאה. אני חוששת לכך שבסופו של דבר קצת ימאס לי מהקבעון למקצוע אבל פשוט לא חושבת על אופקים אחרים בשלב זה. מה אתם הייתם מייעצים לי / עושים במקומי ? תודה לעוזרים!

בחירת מקצוע

הי, כתבת שהיית בתיכון במגמת מדעים. מה הוביל אותך ללימודים הללו? האם נהנית בלמודים? מה היה מהנה? מה בתחום המדעים מעניין ומושך אותך היום? את כותבת שאת אוטוטו משתחררת ואין לך רעיונות וזה לגמרי טבעי ובסדר. מה דעתך לקחת לך שנה להתנסות בעבודה, לצאת לטיול, להכיר את עצמך אחרי הצבא ממקום אחר ולבחון את העניין בעוד שנה? בברכה אילת לבנון

חנושש2

New member
היי אילת :)

מה שהוביל אותי ללמוד בתיכון במגמה הזאת הוא יצר הסקרנות, תמיד רציתי לדעת איך העולם הזה בנוי, מהו הבסיס/ תשתית.. ידעתי שאם אני הולכת על המסלול המדעי יש שם את הקטע המחקרי / הניסיוני וזה עניין אותי. נהנתי בלימודים כי אני אוהבת ללמוד באופן כללי. נהנתי בפרט בשיעורים המקצועיים (כימיה/ ביולוגיה) כי השיעורים האלה היו לא עוד סתם נדבך למקצועות החובה. הציונים היו גבוהים מה שעודד אותי ונתן לי "פוש" ללמוד ולהצליח, המורים עזרו ותמכו כל הזמן. מה שמעניין אותי בתחום כיום הוא כימיה , ללא ספק. לגבי השאלה האחרונה שלך, הוחלט שטיול אעשה לפני תחילת הלימודים ולא כשאשתחרר. אני חיילת שעובדת עם אזרחים בעלי מקצוע (כל אחד והתלונות שלו למקצוע ולשוק העבודה) , אני חושבת שראיתי הרבה בשנתיים האלה. אני מתוכננת להתחיל פסיכומטרי עם שחרורי מצה"ל , כמה שיותר מהר יותר טוב :) ואז אלוהים גדול. למה התכוונת כשהצעת לי להכיר את עצמי מ'מקום אחר'? איזה מקום? מודה לך מקרב לב ושבוע טוב שיהיה לכולנו

הי חנושש2,

אני מבינה שהתחום המחקרי מושך אותך, בעיקר כימיה ושהצלחת להשיג ציונים גבוהים וקיבלת פידבקים חיוביים מהסביבה. כמו כן, נראה שאת אדם ממוקד מטרה, מתוכננת וחשוב לך להחליט בהקדם על מסלול אקדמי מתאים. את כותבת שאת מפחדת שיימאס לך מהקבעון לתחום. מה גורם לך לחשוב שהתחום יימאס לך? האם הפחדים הללו הן שלך או שהם מגיעים מהסביבה שלך? את כותבת שאת אדם סקרן. יש עוד תחומים שמסקרן אותך ללמוד? האם יש כיוונים נוספים שאת שוקלת ולא העלית בהודעתך? בברכה אילת לבנון

חנושש2

New member
אילת...

מה שגורם לי לחשוב שימאס לי מהתחום הוא שלמדתי אותו מהתיכון, עשיתי כברת דרך מסוימת בתחום זה אומנם לא לעומק. הפחד נובע מזה שידוע לי שבאונ' / מכללה התנאי קבלה יחסית גבוהים, הלימודים קשים וארוכים במסלולים מסויימים (כמו הנדסה) ,המרצים לא מסבירי פנים לפעמים , רוב הלמידה נעשית לעיתים באופן עצמאי ולא בליווי פרטני כמו שהייתי רגילה אליו ,למרות שיש לי משמעת עצמית ..ולצערי , יש גם נשירות ועזיבות למינהם.(למרות שהכל תלוי בפרמטרים והם משתנים). הפחדים מגיעים בעיקר מהסביבה, אבל משפיעים עליי ללא ספק פסיכולוגית .. למרות שאני יודעת שאם ארצה ואתמיד- אגיע לשם. אני חשופה לסביבת עבודה בקרב סטודנטים. התחומים שמעניינים אותי הם : כימיה, ביולוגיה (כולל כל השילובים של ביוכימיה וביוטכנולוגיה לדוג'),מדעי החיים, אופטיקה. וגם מקצועות שלא בהכרח עוסקים במחקר והם: רוקחות, הנדסה. (אולי הנדסת כימיה שזה שילוב אופציונלי בהחלט). ברור לי שקיימים מסלולים שונים במסגרת התואר שבהם אצטרך ללמוד , וגם אז מה שאלמד - יהיו דברים שאני לא הכי אתחבר אליהם ויהיו נושאי לימוד שאני יותר אוהב. בעקרון , לדעתי, אבחר במקצוע שאני הכי מתחברת אליו, שעושה לי כיף, שאני מסוקרנת לגביו (שלהורים שלי יהיה במה להתגאות - כי התגובה שלהם גם חשובה לי) וכמובן שיש לו ביקוש בשוק העבודה (כי יש תחומים שבלי תואר שני אין מה לעשות איתם, בלי לזלזל באף פקולטה..) כי זה הגורם המכריע. ת ו ד ה ר ב ה !! חני

למעלה