שלום לכולם :)

red pasiflora

New member
שלום לכולם :)

אני בת 23 ואני צריכה את עצתכם, אני אחרי מערכת יחסים של כמה חודשים ונשברתי, שאני כותבת שנשברתי זה עצרתי את החיים שלי, אני חושבת חושבת על האקס, ולא נותנת למחשבות אחרות להיכנס לי במוח, אני לא צוחקת הרבה ולא מחייכת, אפשר לומר שכל העולם כרגע שלי זה סביב הסבל והרצון להתגבר- ללא הצלחה. עכשיו, זו לא שאני נשברת ספציפית מהאקס, אחרי כל קשר כמעט שאני נקשרת אני נופלת, לא אם אותם תסמינים אבל בהחלט ברמה גבוהה - השאלה שלי היא האם אני צריכה באמת לטפל דרך coaching, לטפל בהווה ולמה זה קורה ולקבל את הכלים הנכונים בשביל להתמודד או שאני צריכה ללכת לטיפול פסיכולוגי ולטפל בבעיה כי אולי יש משהו מתחת לפני השטח. אודה להצעתם

מיצפטל4

New member
הי פסיפלורה אדומה

פרי אהבה ותשוקה... ועצובה נורא
. אובדן מערכת יחסים משמעותית הוא אובדן. ולחווה אותו יש את הזכות לחוות אותו, כמו שהוא מבין וצריך.. גם אם הסביבה תתערב ותגיד ... יאללה המשיכי הלאה, יש הרבה דגים בים. עצב עלול להפוך לעצב מתמשך, ואפילו אם אפשר להצביע על הסיבה לו. עדיין הוא יכול להוות טריגר לדכאון אמיתי, הדורש לפעמים טיפול תרופתי ליצוב. על רצף העצב דכאון...יש עזרה שניתן להסתייע בה. השאלה היא איפה את על הרצף. וזה תלוי במידת התפקוד שנפגע כתוצאה מהעצב הזה... שעות שינה מרובות, אי חשק ורציה להשתתף בפעילות ובחיי חברה, לתקופה של יותר משבועיים ( אם אני לא טועה) . האם יש מישהו קרוב שמזהה שינוי משמעותי בתפקוד שלך? אז אם את מזהה שנתקעת בעצב ולא מצליחה להתגבר. נסי לקבל תמיכה ומשוב מכל סוג... מקום לאוורר את הרגשות, לנסות לברר מה את מרגישה. ומשם לצמוח. אני מניחה שאותו גוף תומך ידע לסייע לך לראות את המצב מנקודת מבט אחרת ואפילו לכוון אותך לאפשרויות טיפול אחרות אם תצטרכי. השאלה אם לבחור מאמן או פסיכולוג, היא מורכבת... מהצרכים שתצליחי למקד. האם יש משהו מתחת לפני השטח לדעתך ? האם יש משהו שקרה שהפך את המשבר הנוכחי לגדול יותר? האם יש "טעות" שחוזרת על עצמה ביחסים שלך ?

Dalia Crown

New member
היי פ. אדומה

באימון תוכלי לברר ולהבין מה הצפיות שלך מקשר וממערכת יחסים ומה מפיל את מערכות היחסים שלך. לשקוע בעצב בסיום מערכת זו תגובה טבעית, השאלה היא עד כמה זה משבית את מהלך החיים התקין, ומה עושים על מנת להתגבר. ייתכן כי טיפול פסיכולוגי יעזור אם באמת יש בעיה נפשית, ואת זה מאמן לא יכול ולא מוסמך לאבחן. אם את חושבת שתרצי ללמוד להכיר את עצמך, להבין את דרכי ההתנהגות שלך ודרכי ההתמודדות שלך - זהו אימון. בהצלחה

red pasiflora

New member
תודה על התגובות

בקשר לתפקוד היומי, כרגע לעומת לפני חודש השתפרתי, אבל זה מתבטא בעייפות, וחוסר חשק לכל מיני דברים, חוסר אופטימיות אי ריכוז בלימודים, אני לא יודעת אם יש בעיה נפשית, ואם זה קשור לעבר, אני כמעט בטוחה שאני לא עושה משהו רע בקשרים שהיו לי, ולא בגלל שאני לא מוכנה להודות בזה, אלא בגלל גם כשזה מישהו שהכרתי לתקופה של שבועיים אני נפלתי ונשברתי, ואני לא חושבת שזה נורמאלי, אז כמובן שאני רוצה להכיר את עצמי ואת דרכי ההתנהגות ווהתמודדות, השאלה היא, אם אימון אישר באמת יעזור פה, אני ממש מתלבטת.

הי red pasiflora - אימון או טיפול פסיכולוגי..

אני לא יודעת אם מי מאיתנו יכול לענות לך על השאלה הזו.... את מבינה, רובנו כאן מאמנים ואנחנו מאד מאמינים באימון ובערך שלו לחיים, אנחנו מאמינים בדרך הזו ובמה שהיא מאפשרת.... רובנו לא פסיכולוגים כך שאנחנו לא באמת יודעים להגיד מה נכון יותר או פחות (גם אם עברנו טיפול כזה אנחנו יודעים להגיד מה ההבדל -עבורנו.) הבחירה יכולה להעשות אם תדברי עם מאמן\ת או שניים, תבררי מה התהליך שהם מציעים, איך הם רואים שהם יכולים לתמוך בך, אח"כ תדברי עם פסיכולוג\ית או שניים, תבררי איך עובד התהליך אצלם ולמה את יכולה לצפות ואז פשוט תוכלי לבחור למה את יותר מתחברת. בקיצור - התשובות נמצאות אצלך ורק את יודעת מה הכי טוב עבורך, ואם כל מה שחסר לך זה מידע -איך עובד אימון ואיך עובד טיפול כל מה שיש לעשות זה לאסוף את האינפורמציה הזו.... ולגבי העצב, והעייפות וחוסר החשק...היי, זה מאד אנושי, היית במערכת יחסים שהייתה לך חשובה, היו לך ציפיות ורצונות ורגשות וזה נגמר. באופן הכי טבעי ואנושי יש כאב ויש עצב ויש עוד מגוון רחב של רגשות. קחי את הזמן, תנשמי עמוק, אולי אפילו תסמני לעצמך ביומן (גם אם זה רק בגדר רעיון) כמה זמן את רוצה להיות עצובה וכואבת ואז תמשיכי הלאה...אני יודעת שזה נשמע פשטני. כל מה שאני רוצה להגיד זה שהכי לגיטימי בעולם להיות עצוב, מעניין מי אומר לך שאת צריכה להתאושש מהר ולהמשיך ושאולי בגלל שאת מתאוששת לאט משהו לא בסדר אצלך....? יש משפט שאני חושבת שכבר כתבתי אותו כאן שאומרת הלן קלר: כשדלת אחת של אושר נסגרת, נפתחת דלת חדשה. לפעמים אנחנו כל כך עסוקים בלהביט בדלת שנסגרה שאנחנו אפילו לא רואים את הדלת החדשה שנפתחה... בהצלחה!

Dalia Crown

New member
אימון אישי עוזר בהכרות של המתאמן

עם עצמו, עם תגובותיו ועם דרכי ההתמודדות. במהלך האימון מגיעים לתובנות ולהבנות הקשורות אלינו ומתוך כך ניתן להחליט לשנות (אם זה מפריע לנו כמובן). השינוי הוא החלטה ותרגול שנעשים במהלך האימון. את "מוכנה להודות" שאת לא עושה משהו רע בקשרים ואני בטוחה בכך. אולי הקשרים לא נכונים לך? אולי את בוחרת את בני הזוג שאינם מתאימים לך? מהם הקריטריונים בבחירה? איך את מתנהגת בתוך מערכת יחסים? מה הציפיות שלך ממערכת יחסים? למה את "נופלת ונשברת" גם אחרי שבועיים? על כל הנושאים האלו ניתן להתאמן באימון אישי. אני רוצה להזכיר שוב - טיפול פסיכולוגי הוא טיפול. אימון לא מחליף טיפול!!!

red pasiflora

New member
לקחתי לתשומת ליבי

את מה שכתבתן, ואני מודה לכן, אני חושבת שבאמת אנסה ללכת למאמן אישי וגם לפסיכולוג ואראה מה עדיף ונכון בשבילי. אף אחד לא אמר שאחרי קשר צריך להתנהג כאילו כלום לא קרה, אבל לחשוב שאני לא אעבור ואוהב שוב בעתיד זו מחשבה לא נכונה וכנראה גם שגויה, וגם אם בעבר נפלתי אחרי קשר של שבועיים ואם אני יודעת שאני בוחרת לרוב את האנשים הלא מתאימים, אז כנראה יש סיבה וצריך בקדם לטפל כדי שהדרך התנהגות, חשיבה והרגשה תשתפר ולכן משהו בעצב הזה גם לא תקין. תודה רבה ושבת שלום.

מיצפטל4

New member
../images/Emo151.gif put on a happy face

בהצלחה. מנסיונך בעבר העצב עובר. נסי לזכור את זה. נסי לגרש את העצב.. במפגש עם חבריות, ביציאה מהבית, ספורט, פינוק עצמי...

isaacm

New member
עצה כבקשתך

יש הרבה עצות שאפשר לתת לך. כל אחד שייתן עצה, ייתן אותה מנקודת המבט שלו. אפילו לך יש בודאי עצה לתת לי אם אציג לך את אותה הבעיה. מעניין - עכשיו שאת במקום הזה, מה מונע ממך לעוץ לעצמך? מה נמצא בדרך? שבוע טוב איציק

aviramk

New member
שלום לך !

קודם כל יופי שהשארת הודעה פה . עושה רושם שאת לא פוגשת את האנשים הנכונים עבורך וזה טבעי שתרגישי כך- ובכן חדשות טובות לי אלייך ! לכולם יש את האנשים הנכונים שמחכים להם במקום כלשהוא. אנחנו רק צריכים להגדיר במדויק איזה אנשים אנחנו רוצים לפגוש והם יבואו -ממש כך! אני אסביר : למחשבות שלנו יש כוח מדהים! היום יש מחקרים שמראים שלמחשבה שלנו יש ממש תדר ! כמו לרדיו, והתדר הזה נשלח מאיתנו לחלל העולם. באותה מידה אנחנו גם קולטים תדרים של אנשים אחרים. שמת פעם לב שעשירים ועניים אף פעם לא גרים באותו איזור? זה לא כי העשירים סנובים..למרות שאולי יש כמה.. זהמפני שהם לא באותו התדר של החשיבה.ותדרים דומים נמשכים אחד לשני, ושונים מתרחקים. למידע יותר מפורט אני ממליץ לך לקרוא את הספר "הסוד" או לראות את הסרט מה שאני ממליץ לך לעשות בחום, זה פשוט לעשות רשימה מפורטת מאד ואני מדגיש מפורטת מאד של הגבר שאת רוצה להכיר ולהיות איתו במערכת יחסים. מאחר ויש לך מושג איזה תכונות בגברים את לא רוצה לפגוש מנסיונך , תתחילי לרשום איזה גבר את רוצה לפגוש, איזה תכונות יש לו , איך את רוצה שהוא יראה, איך את רוצה שהוא יתנהג..כן ..כן ..תתחילי לי ליצור את מציאות חייך, ואת לא הראשונה שעושה את זה :) חשוב מאד שתסכמי את מה שרשמת במשפט בזמן הווה כאילו כבר יש לך את מה שרצית כדי לאותת לעולם שאת רצינית ומצפה באמת שזה יקרה לדוגמה: (המשפט מתחיל במילים-יש לי -...." יש לי גבר מדהים בגובה 185 עם שער חום ועיניים כחולות יפות והוא מושך מאד ויש לו גוף יפה וגברי, הוא עדין, מתחשב , רגיש , יודע להקשיב, נדיב, מצחיק , חכם, עובד בעבודה מסודרת, גר בדירה משלו"...וכו וכו כשאת מגדירה לעצמך מה את רוצה בדיוק ואיך זה נראה , יש לך תמונה בראש לעבוד איתה וכמו כן את מתחילה להרגיש איזה כיף יהיה כשיהיה לך את בן הזוג שאת רוצה ואת גם משדרת את המחשבות האלה החוצה לעולם, שם נמצא הגבר שלך....:) .חשוב מאד : לא להזכיר את התכונות שאת לא רוצה אנחנו רצים להתמקד רק במה שאת רוצה שיהיה לך תחשבי על ה תאור שרשמת כמה שיותר בייחוד כשאת קמה בבוקר ולפםני שאת הולכת לישון..אפילו תחלמי עליו... תזמיני אותי לחתונה :) שמחתי לעזור אבירם

aviramk

New member
היי תות

אחלה שם ! אגב השם קשור לתות של אלון גל? כן בהחלט מזכיר את הסוד גם מדברים בסרט כל הזמן על כך שהמחשבה יוצרת את המציאות. את מאמנת תות? או מאמן?

למעלה