שלום לכולם

Red 5

New member
שלום לכולם

כמה כיף לגלות את הפורום הזה! אני סטודנט שנה א' לארץ ישראל וארכיאולוגיה בבר אילן וכמובן מאוד נהנה מהלימודים. הבעיה שלי היא בראיה לעתיד, חיפשתי קצת באינטרנט עבודה במקצוע ולמעט תפקיד שימור ממצאים ברשות העתיקות לא מצאתי כלום. השאלה שלי היא האם יש עבודה במקצוע? אם כן איפה אני יכול למצוא את מודעות הדרושים ולראות את הקריטריונים לכל תפקיד? ושאלה נוספת היא האם אדם מבוגר יכול מבחינה כלכלית להחזיק את עצמו במקצועות הארכיאולוגיה? תודה מראש על כל תגובה.

Lakedaimon

New member
כמה דברים

דבר ראשון תלמד. תלמד כי זה מעניין ואתה אוהב את זה. לגבי עבודה- ברשות בד"כ מחפשים פקחים על בסיס זמני, במהלך לימודיך תוכל לעשות הכשרת חופר ולעבוד בניהול חפירות מדי פעם, ותמיד יש לך את האקדמיה. מודעות דרושים לרוב אין, מדי פעם צץ משהו בלוחות המודעות של הפקולטה. ברשות העתיקות, מה שחשוב, כמו בכל רשות ממשלתית זה קשרים. אם יש - טוב, אם אין- פחות טוב. מי שעובד במקצוע יכול להחזיק את עצמו. יש פרנסה, אין התעשרות...

יש הרבה

צריך פשוט להתאמץ למצוא בזיהוי פלילי במישטרה במחקר באוניברסיטה ובמכונים בארץ ברשות העתיקות במגוון תפקידים חפירות וכו

sassy2

New member
אפשר לשאול... זיהוי פלילי??

איך ארכאולוג יכול לתרום לזיהוי פלילי?

כל אחד שחופר באמת...

יכול לעזור בזה... כי אנחנו חופרים ומסיקים מסקנות אבל לא משנה...המישטרה חיפשה עובדים אני אחפש את הדרושים של זה...

Lakedaimon

New member
תתפלא.

כשמז"פ עובד, (ר"ע CSI) חלק מהעניין הוא לקבוע מה היה לפני מה, אם הדם בא לפני הלכלוך או סימני גרירה וכיו"ב. כארכיאולוג התפקיד הוא לקבוע לפי רמזים מאוד קלושים את ההשערה לגבי העבר. העניין הוא להתעסק במדיום של שניות דקות ושעות ולא בסקאלה של חודשים שנים ומאות...

sassy2

New member
../images/Emo115.gifזה סופר קול

אני מתה על CSI... מתאים לי ביותר:) אגב, אני בת, ואגב 2, החלטתי בסוף להירשם לארכאולוגיה (התייעצתי אתכם בעניין...). כיף חיים

Lakedaimon

New member
אז דבר ראשון מזל טוב!!

כל מי שלומד\סיים\עובד בזה, יודע שזו לא החלטה שקל לקחת, ללכת עם הלב זו החלטה שיש כאלה שיגידו שהיא בוגרת ויש כאלה שיגידו שהיא מטופשת והאמת? לפעמים שניהם צודקים
שיהיה בהצלחה ושמחים שעזרנו. אגב, איפה החלטת?

sassy2

New member
תודה:)

אני עדיין מתלבטת בין ירושלים לת"א, אני כנראה ארשם לשניהם ואחליט בהמשך.... תלוי אם בא לי לעזוב את הבית או לא

למעלה