שלום לכולם

litalaaa

New member
שלום לכולם

אני וחברתי מתכננות לנסוע ללמוד ולעבוד בסין בעוד כ -4 חודשים
אני קוראת מזה זמן מה בפורום ואכן חזרתי אחורה וחיפשתי ונראה לי שקראתי יותר מ - 50% מההודעות פה בפורום אבל מס' ההמלצות בנוגע לאוניברסיטאות בהן ניתן ללמוד את השפה מאוד מצומצם. פה ושם אנשים מדברים על קונמינג, צ'אנגדו וקצת בייג'ינג אבל לא ממש מצאתי המלצות קונקרטיות לגבי מקומות לימוד. (וכן...ראיתי שהתחיל פה שירשור אבל זה לא ממש התקדם), אז אולי בכל זאת מישהו פה יכול להמליץ על אוניברסיטאות בסין? אנחנו כנראה נעסוק בכל מה שקשור ליבוא ולכן ישנה עדיפות למגורים בעיר נמל תוססת מבחינה עסקית (ואף מילה על שאנזן, שמעתי שזה עזה של המזרח??) תודה לכולם ויום נפלא

GnomeBubble

New member
כנראה אחרי שאMור השווה אותה להונג-קונג

זה אולי גורם לה להראות כמו עזה, אבל לשם המידה הטובה כדאי להשוות ערים אחרות בסין (וגם ברצועת עזה) לשנג'ן לפני-כן.

אMור

New member
מה, לא ראית חדשות??

עשרות אלפי סינים הציפו את איזור הגבול עם הונג קונג ובסופו של דבר פרצו את הגדר וחצו בהמוניהם את הגבול, בעיקר על-מנת להצטייד במצרכים לשנה החדשה, מאחר וממשלת סין עצרה את כל ההספקות לשנז'ן. דונאלד צאנג, יו"ר הרשות ההונג קונגית אמר בתגובה כי תושבי שנז'ן גוועו ברעב וכל עוד הונג קונג תוכל לשמח את תושבי העיר ולספק להם מזון בסיסי לחג, אז אין עם זה שום בעיה... אגב, למי שלא מכיר, צירפתי תמונה של מחנה הפליטים LUO HU בעיר התחתית של שנז'ן.

litalaaa

New member
שמתי לב ש...

יש פה בפורום נטייה לקחת משפט אחד קטן ואגבי ולהפוך אותו לנושא השיחה
אולי בכל זאת מישהו ירים את הכפפה וינסה לעזור? סופ"ש נעים לכולם

GnomeBubble

New member
כן, אנחנו כולנו גזורים כאלה

לא יכול לעזור לך כי לא למדתי באף אוניברסיטה בסין, אבל אני מניח שרובן די דומות. בגלל זה כנראה כולם מעדיפים להשוות בין ערים.

Omiz

New member
תנסו את ZHEJIANG UNIVERSITY

ב-HANGZHOU, יש בפורום את סינית2 שלומדת שם, לא למדתי שם אבל אני ממליץ.... HANGZHOU היא לא עיר נמל אבל היא ממוקמת בין 2 ערי נמל, נינגבו ושאנגחאי.

BenBaryo

New member
טוב, לא רציתי להמליץ על טיינג'ין

אבל זו עיר נמל, ויש כאן אוניברסיטאות טובות ללמוד בהן. אני אישית למדתי בנאנקאי ואני דיי מרוצה, פחות מרמת הלימוד ויותר מהאווירה שנוצרה בביה"ס שממש עזרה לי ללמוד. מצד שני אחרי חודש שלם בלי לפגוש אף זר אולי פשוט עשה לי טוב להיות בנאנקאי... בעיקרון הלימודים דיי דומים באוניברסיטאות. כל עוד משלמים שכר לימוד - מלמדים אותך (כלומר אין שום 'צורך' אמיתי במבחנים עצמם). כמובן אני מדבר על קורסים חיצוניים ולא לתואר.

BenBaryo

New member
אהה לא הסברתי למה אני לא אוהב את טיינג'ין

זה פשוט משום שאין כאן שומדבר לעשות. אין מקומות מעניינים לצאת אליהם. אין זרים להסתובב איתם (למרות שחלק מהאנשים כאן רואים את זה בתור יתרון - לשיפור הסינית, או להתרכז בסיבות שלשמן הגיעו לעיר). והעיר לא ממש יפה (ודי מזוהמת). אבל היא ממש קרובה לבייג'ינג. יהיו כאן משחקים אולימפיים (אויש.. אני מתחיל להישמע כמו הסינים). המחייה כאן זולה. ואני אשמח לעוד ישראלים כאן (יש כאן בערך 5, כולל תינוק) :)

guanyin

New member
אכפת לך שאני אוסיף את זה לשרשור הלימודים?

עם כל הסתייגותי מהעיר...

BenBaryo

New member
מה פתאום? אני מתנגד בתוקף!

מה הייתה השאלה? איזו גזורה..
מישהו בכלל עוד טורח להסיף את המקף - בסמיילי? :)

yaelisam

New member
המלצה על אוניברסיטה בסין

לא תמצאו כאן. כי תכלס, מאז שאני קוראת בפורום הזה (וזה לא הרבה זמן, סה"כ בערך שנתיים) אנשים כאן (כולל אני) לא ממש מוצאים סיבות להמליץ דווקא על האוניברסיטה שהם למדו בה, או לא להמליץ עליה. מה שעושה לאנשים מסויימים את ההבדל הוא בעיקר באיזו עיר הם גרו. וגם- רוב האנשים התנסו בלימוד רק באוניברסיטה אחת, וכשיש לך רק משהו אחד להמליץ עליו, בלי איזו השוואה לאוני' אחרת, איך ימליצו? אז אם חשוב לכן להיות בעיר נמל תוססת, ותעסקו ביבוא, תנו לי להמליץ על שנחאי. יש שם כמה וכמה אוניברסיטאות, כולן נחשבות טובות, ותמצאו שם מה שאתן מחפשות. כמו שכתבתי לנועה למטה, אני מקווה שבקרוב יהיה לי קצת יותר זמן לשבת ולסכם יפה את ה"המלצה" שלי על לימודים בשנחאי.

dod_basim

New member
אני חושב שמחפשים יותר רשמים מהלימודים

פחות המלצות וכאלה

Anny Sun

New member
המלצה מדוייקת (איפה שאני לומדת)

אני לומדת בגוואנגז'ו באוניברסיטת ג'ון-שאן. http://soee.sysu.edu.cn/English/ אני סיימתי קורס שני מתוך השלושה, התקבלתי ישר לשני כי לפני זה היה לי מורה פרטי. אני חושבת שזה מקום טוב ללימודים, הם עוזרים המון עם הויזה, עושים פעילויות שאנשים לא ימותו משיעמום, הם נותנים מקום מגורים בקמפוס אם אין לכן איפה לחיות בזמן הראשון. ומה שגם מאוד חשוב כמו שאני מבינה, זה גוואנגז'ו, מרכז העסקים. אם אתן צריכות עזרה נוספת, אני פה, תמיד מוכנה לעזור. :)

למעלה