שלום לכולם

• פותח הנושא LCA
  • פורסם בתאריך

LCA

New member
שלום לכולם

עברתי תהליך של כ-3 חודשים אצל מטפל סיני. בכמה מהפגישות שלי איתו הוא כינה את עצמו "הגורו שלי", "הפסיכולוג שלי" וכו'... האם גם אתם אומרים זאת למטופלים שלכם מרות שאין לכם תעודה של פסיכולוג על הקיר? אומנם סיימתי את התהליך אצלו לפני כ5 שבועות אבל המשפטים שלו עדיין חקוקים בזיכרון. מתוך כל הזמן הזה שהייתי אצלו אני מוצאת את עצמי כועסת עליו יותר ויותר על זה...

הכעס שלך מוצדק!

כפי שלא אציג את עצמי כד"ר בפני המטופל, מן הסתם משום שמעולם לא עשיתי דוקטורט ולא הוסמכתי להשתמש בתואר, כך לא אכנה את עצמי פסיכולוגית שאינני. מטפל סיני מהשורה, ש"מדביק" לעצמו את התואר "גורו", הוא לטעמי, לא יותר ממגלומן שכנראה יתקשה גם בטיפול להניח את ענייני האגו בצד. גורו אמיתי, הינו אותו אדם שנבחר ככזה ע"י קהל [כזה או אחר], זוכה להערצה, הערכה ומצליח לסחוף אחריו, בענווה ולא תשמעי מפיו הצהרה שהוא "הגורו". עבודתו של המטפל ברפואה סינית, היא למעשה עבודה של הכוונה, לימוד והדרכת המטופל לאורח חיים בריא ובד בבד עם "ייצירת קשר" ולימוד הצ'י [האנרגיה] של המטופל, בפעולת המחט, למצוא את המסלול הנכון לזרום בו. המטפל שלך יצר אצלך בילבול, שהוביל לכעס צודק כאשר התמונה התבהרה ואני יכולה להבין אותך. עם זאת, עצתי לך, להניח למחשבות טורדות שרק עלולות לפגוע בבריאותך ולהמשיך הלאה. כל טוב. שירי.

עדיעד3

New member
חצוף

מעניין מי זה המטפל הזה שחושב את עצמו לגורו
, אני מכירה כמה מטפלים שהשתן עולה להם לראש. זה בלי ספק חצוף ומרושע מצידו, גם כי הוא לא לוקח בחשבון את ההשלכות של מעשיו על הרגשות של המטופלים. אני מקווה שלפחות הטיפול שעשית אצלו לבעיה שלך הצליח. עדי.

מאיר72

New member
המקסימום שאחנו המטפלים הוא ה"פנס" שאיתו

את הולכת בדרך ולא יותר מזה.

למעלה