שלום לכולם,

ayagu

New member
שלום לכולם,

כמעט שבוע לא הייתי כאן. המחשב שלי אושפז כעת הוא החלים. חסרתם לי. עברנו שבוע מעניין סיפרתי לכם שקטנטונת אובחנה. ביום ראשון אנחנו עולים לבית הספר לשיחות הורים ואני קצת בלחץ. למרות שתוף הפעולה בבית הספר אני מרגישה שאני צריכה כל הזמן לגונן על קטנטונת ולהוכיח למורה שלה שהיא טועה קצת בשיפוט לגביה. המורה כל הזמן מדברת על קשיים חברתיים בכיתה. קטנטונת קצת מתנתקת ומעדיפה להיות עם עצמה. אני מרגישה שהמורה לא מספיק מאתגרת אותה. וקטנטונת זקוקה לאתגרים. יש לי קצת נטייה לשלוף ציפורניים לפעמים, בייחוד שמדובר בהגנה על קטנטונת. אני לא רוצה להגיד שום דבר על האבחון לפני שהמאבחנת מגיעה איתי לבית-הספר. אני גם לא רוצה לשמוע שוב חוות דעת שאינן נכונות. אני יודעת שהמורה מעדיפה את הקשר עם האיש שלי שהוא קצת רגוע יותר ובעניין של קטנטונת לא יודע תמיד להגיד את הדברים הנכונים, הוא יותר מקבל את דברי המורה. אני לא בטוחה אבל שיש לי את הכוח להתמודדות נוספת מול המורה. כך שהמפגש די מיותר מבחינתי. מה עוד? קטנטונת כרגיל. המשחק האהוב עליה בשבוע האחרון סקי באמבטיה או סקי על המדרגות.(כמובן שאני משתדלת למנוע את זה) יותר מדי מרץ ופחות ריטאלין ( המורה לא כל כך עומדת במתן הכדור כך שקרה השבוע שלפחות שלוש פעמים הושמטו וזה חבל . גם את זה נצטרך לפתור. חוץ מזה היא הפתיעה אותי והכינה עוגה . כמובן שכל המטבח, הקירות, המדרגות המובילות לחדר שלה והמרצפות היו מרוחים בשוקולד עם שובל של סוכריות. בהשפעת השוקולד היא נעשתה קפיצית במיוחד. להתראות.

שלום יקירתי ../images/Emo24.gif

נורא מדבר אלי מה שכתבת, כבר אמרתי לך שקטנטונת נשמעת כמו שידוך מצוין להיפר הקטן שלי? תאמיני לי ששוה לך - הוא ילד מדהים
לגבי המורה - אם היא מתקשר טוב עם האיש שלך הרי שהרווחת - תני לו לדבר איתה הרבה וישפיע עליה מטובו, אך עם זאת להוציא מהידיים שלה את האחריות לריטאלין ודחוף!, נסי לבדוק האם כדאי לתת לקטנטונת ריטאלין בבית לפני הלימודים או התייעצתי עם הנוירולוג המטפל, לא מגיע לילדה לסבול בתוך מערכת בית הספר בגלל שהמורה לא מקפידה לזכור את ענין הכדור. לגבי הבעיה החברתית, קטנטונת שלך פשוט עונה לפרופיל של הפרעות הקשב והריכוז, נסי ליצור את התיווך בעצמך עודדי אותה ללכת לחברות פעם בשבוע ולהזמין חברה פעם בשבוע, אפילו אם זו אותה חברה זה לא נורא, גם חברה אחת טובה זה נהדר, כשהיא מזמינה הביתה, שימי עליהן עין ברבע שעה הראשונה כדי לוודא שהן נכנסות למסלול של שיתוף פעולה ואז תוכלי להמשיך בעיסוקיך, אם הן לא נכנסות לפעילות, הציעי להן עזרה, לפעמים עשיית סלט ירקות ביחד במטבח תחת פיקוחך יכולה להיות פעילות מלהיבה לשתי ילדות
אז שיהיה יום נעים ושבת שלום ושבוע טוב ובכל - שיהיה טוב

ayagu

New member
לאפרת../images/Emo39.gif

תודה על התמיכה והעצות הטובות. טוב דעת שיש אוזן קשבת..או אולי יותר נכון עין קוראת.קטנטונת לא כל כך מוכנה לארח ולהתארח. בשבוע שעבר לשמחתנו הרבה היא הסכימה להתארח אצל חברה למשך שישבת. היא אפילו אמרה אחר כך למארחים שזו הייתה השבת היפה בחייה( היא פולניה קטנה). קטנטונת טוענת שאורחים פוגעים בפרטיות שלה ובלבד שלה. היא לא מארחת נחמדה במיוחד למעט חברה אחת ( שאצלה היא התארחה) והחבר הטוב שלה מימי הגן שפשוט סוגד לה ומסכים עם כל השגעונות שלה. לגבי המורה אני חושבת שזה רעיון טוב לשלוח את האיש או פשוט לשתוק. אני קצת רגשנית מדי ומספיק שהמורה תגיד משהו שהוא קצת קצת פוגע מבחינתי או לא נכון לגבי קטנטונת והדמעות מתחילות לזלוג. אני רכרוכית נוראית בכל מה שקשור לילדות שלי אבל גם לביאה.לגבי פעילות אחר הצהריים.אני חוששת שהעמסנו עליה יותר מדי חוגים. ציור, תנועה, ניצן. מניצ"ן נפרדנו לפני כשלושה שבועות בעידודם. אבל עדיין אני חושבת שהיא עמוסה מדי. עכשיו אני רוצה להוסיף לה שחיה לקראת הקיץ ואני מתלבטת. שבת שלום ושוב תודה.

דליה.ד

New member
שחיה....מעולה!

אני כל כך בעד שחיה! אין דבר יותר נפלא מזה! נכון הילדה שלך מאוד עסוקה בעיסוקים שונים ואת עוד רוצה שהיא גם תספיק לחברות? לפעמים נראה לי שאאנחנו לפעמים באיזה מירוץ מטורף שגם אם נראה את הילד סרוח על הספה בבהיה בטלויזיה זה שורף לנו את הפיוזים ש"הוא לא עושה משהו עם עצמו"... גם לבני היו בעיות חברתיות. הוא לא הבין את הילדים הם לא הבינו אותו והיה קשה. היום בגיל 12 אנחנו רואים קצת סימני התאוששות, והרבה בזכות הבריכה...! בבריכה קל לקשור חברויות, ידידות, מים, משחקים, כייף חיים! אולי בבבריכה ילדתך תיצור קשר עם חברה או שתיים, אפשר להזמין איזו ילדה לבילוי אחה"צ.... מה דעתך?

zivadina

New member
בעבר כבר המלצתי (לך?) לקחת את

האחריות על מתן הכדור על ההורים ולא על המורה, שאחראית על עוד 35 תלמידים לפחות. כמה שתקחי יותר אחריות על עצמך, תקלי על המורה את שיתוף הפעולה איתך. היום יש את הריטלין sr שמחזיק יותר זמן, כך שגם אם את הולכת מוקדם מהבית, את יכולה לתת אותו ועדיין הוא יחזיק את הילדה 7-8 שעות. תתיעצי כמובן עם הנוירולוג לפני כן. אני עדיין נותנת לילד שלי בן ה-13 את הכדור בעצם ידי, כי אחרת "הכדור נופל לו" וכאלה. המאמץ שלי שווה, כי יש לו עוד יום מוצלח בבית הספר.

ayagu

New member
האחריות הועברה למורה בגלל ש

קטנטונת סירה לשתף פעולה בעניין הכדור. מאחר והמורה לא עומדת בכך אעביר את האחריות אלי. אגב קטנטונת בעצת הנוירולוגית מקבלת ריטאלין S.R והוא אכן משפיע הרבה זמן. בכל מקרה תודה.

למעלה