שלום לכולם:)

אייני

New member
שלום לכולם:)

יש לי שאלה קטנה. אני כרגע מתנדב לצבא. שזה אומר שנה וחצי של שירות צבאי (שבינתיים עבר ממנה חודש וחצי בערך). עכשיו, עשיתי פסיכומטרי לפני שנה בערך וקיבלתי בחלק של האנגלית 105. שמעתי שהקורסים באנגלית של האוניברסיטה הפתוחה נחשבים באוניברסיטאות הרגילות, אז חשבתי לעשות בינתיים את הקורסים ולהתקדם עד לרמת פטור או משהו, כדי שבאוניברסיטה אני לא אצטרך לקחת קורסים, ולחסוך לעצמי זמן. זה אפשרי? איזה אוניברסיטאות מחשיבות את הקורסים האלה? (ומה כלול בהם בדיוק, ואיך נרשמים?). הייתם ממליצים לעשות את זה? המון המון תודה לכל מי שיענה ויעזור:)

חציירח

New member
זה אפשרי

אתה ברמה B מה שאומר שתצטרך לעשות רק שני קורסים. הקורסים הם בעיקר קריאת טקסטים ושאלות והנוכחות היא חובה באחוז מסוים מהשיעורים. איך נרשמים: http://www.openu.ac.il/registration/5-4-9.html נראה לי שכל האוניברסיטאות מקבלות את הקורסים האלו,אבל עדיף לברר מראש עם המקום בו אתה מעוניין ללמוד. אני ממליצה לך לעשות מה שאתה רוצה,אם משעמם וזה מה שבא לך-אחלה,לדעתי עדיף לעשות דברים אחרים

תמיר1991

New member
לא בהכרח -

"הקורסים הם בעיקר קריאת טקסטים ושאלות והנוכחות היא חובה באחוז מסוים מהשיעורים."
ניתן לקחת הנחיה מקוונת. לחיילים זה יכול להיות נוח, כי אז אין צורך בהגעה למפגשים, ואת הטקסטים שלהם עושים בבית בזמן הפנוי (בחופשות וכו').

חציירח

New member
נכון,שכחתי מהאופציה הזאת אבל

היא לא הכי מתאימה לחיילים כי צריך בשבילה מחשב לעומת חוברת ממ"נים שאפשר לקחת בכיף לכל מקום

shironet3

New member
כל אחד והחלטותיו הוא....

אני משקיעה בסופ"שים זמן לכתיבת ממ"נים במקרו- אז מה? זו בחירה שלי....

חציירח

New member
ברור שכל אחד והחלטותיו ../images/Emo13.gif

ועדיין ממ"נים במקרו לתואר נשמע לי יותר הגיוני ממ"נים באנגלית בלי ממש סיבה.

shironet3

New member
ואם אני אגיד לך שזה לא לתואר?

את התואר הראשון שלי סיימתי, את השני- נכון לכרגע- אני לא מתכננת במנה"ע (בתקווה שבעתיד כן... אבל לא כרגע
)

הקורסים האלה הם איכסה פיכסה

מציעה לך לתרגל קצת את האנגלית שלך ולהבחן שוב באמי"ר. לחסוך לעצמך לפחות קורס אחד...

generala

New member
תראה....

לדעתי אתה חושב חכם. מבחינת מוסדות כל המוסדות מכירות באנגלית של האו"פ, בד"כ מסתנכרנים כולם לפי הטכניון שמכירים מאוד בקורסי אנגלית באו"פ אגב. לגבי לימודי אנגלית כתואר באנגלית (מקרה פרטי שאני מניח שאתה לא נכלל בו) תבדוק פרטנית, לגבי שאר עשרות סוגי התארים אל חשש. לגבי האם זה מתאים לעומת לקחת קורס רגיל, כן !!! זה הכי טוב לחיילים כי זה קורס שבכל מקרה אם עברת אותו הציון בתואר לא יירשם לך בגיליון ! בדיוק מתאים לחיילים לדעתי... אם יש לך אפשרות להגיע לשיעורים מה טוב ואם לא אז קח מקוונת, גם ככה יש לך הנחה כחייל על הקורסים. תיפטר מהדבר המגעיל הזה שנקרא קורסי אנגלית וייטב לך בהחלט בזמן הצבא שאינך יכול להשקיע גם כך הרבה מחשבה וזמן בקורסים שציונם נשמר בגליון. כמו שנאמר לפניי, אם אתה מסוגל להעלות רמה ל-A ע"י אמ"יר תעשה כך, זה יותר זול בהרבה וחוסך לך כאב ראש. אם אתה רוצה לעשות קורס מהר ולגמור עם זה, Go for it boy.

אייני

New member
תודה לכולכם:)

נתתם לי קצת חומר למחשבה:) נראה לי שבאמת הכי פשוט זה לנסות לשפר את האנגלית במבחן אמי"ר... תודה רבה:)

generala

New member
../images/Emo36.gif

כשאתה עושה אמי"ר אל תשכח לברר בפורום פסיכומטרי על מקום היבחנות עם כיתות טובות כי לחץ הזמן מאוד ישפיע עליך מבחינת תנאי ההיבחנות והכיסאות עליהם תשב.

למעלה