שלום לכולם,

liati007

New member
שלום לכולם,

האם מישהו יודע אם מותר להכניס תבלינים ל CA? פעם הכנסתי עוגת שוקולד וחומוס והצהרתי על כך ולא היתה בעיה (חוץ מזה שכולם רצו לטעום...). אבל בתבלינים עוד לא נתקלתי... אני יודעת שאסור ירקות, פירות, בשר, דגים - דברים חיים. תבלין הוא לא חי... אז מותר?

Gefen

New member
אני תמיד הכנסתי

תבלינים לארה"ב ולא היתה עם זה שום בעיה, מלבד הריח העז של שוק מחנה יהודה שנשאר אחר כך עוד זמן רב במזוודה... אבל זה היה עוד בתקופה שאמריקה היתה שפויה. מאז ה- 11 בספמטבר אני לא יודעת עד כמה הם מקפידים ועל מה, אז כדאי שתשמעי עוד כמה עיצות.. גפן

liati007

New member
אני יודעת שבקליפורניה

מאד מאד מקפידים. לא יודעת לגבי מדינות אחרות. אז אם למישהו יש ניסיון לגבי CA - אני אשמח לשמוע. תודה!

בקליפורניה תוכלי למצוא

כמעט כל תבלין שתרצי.... (חומוס זו באמת בעייה) כנסי שנייה לצ´ט.

נו, אם חומוס זה בעיה, אני מניח שגם

טחינה, זעתר, בהרט טוב, כורכום, סודניה... אני עם גפן - ממחנה יהודה! (או משוק תלפיות
)

liati007

New member
קודם כל -

דווקא עם חומוס אין לי בעיה. דבר שני - אל תשווי את התבלינים של כאן לתבלינים של השוק בארץ.

לא אמורה להיות בעיה

אני חזרתי בינואר האחרון מהארץ עם ערימה ענקית של תבלינים והם אפילו לא מיצמצו על זה, ובדקו לנו את המזוודות והדברים לפני ולפנים. אני חושבת שאם זה אטום בשקית מהמפעל עם תווית שיש לה גם אנגלית לא צריכה להיות בעיה. לא הייתי מנסה להכניס שקית עם תבלינים מהשוק שנראית כאילו זה משהו שהכנת לבד. בכל אופן, תבלינים לא נקראים חיים אצלהם עד כמה שאני יודעת. אפרת.

liati007

New member
בעיקרון,

אני יודעת שכאן הם מקפידים, אבל גם לי נראה שתבלינים זה לא חי. בכל מקרה, בפעם שעברה שחזרנו לכאן, זה שבדק את המזוודות מצא למישהי תפוח בתיק וביקש ממנה להוציא אותו ובזה נגמר הסיפור.(נראה לי שאח"כ הוא אכל אותו..
). חשבתי שמקסימום אני אצהיר ויוציאו לי את זה. פעם שעברה הצהרתי על עוגת שוקולד וחומוס ולא היו לי בעיות. תודה!

CAgirl

New member
No Problem

You will have no problem in bringing in spices - even if they are not in the orifinal bag. I just came last month with spices (not in the original packets) and declared it and had no problem with it. As long as it´s not in a shape of plant but "gargerim" or "tachun" Also u can get all the spices u need in Oakalnd kosher food on lakeshore blvd. They carry all the "PEREG" line! and there is another persian guy in the silicon valley - if u need his address let me know!

liati007

New member
הי,

קודם כל - תודה! דבר שני - נראה לי שאת מתכוונת לסאן פרנסיסקו, אני גרה ב LA. יש לך כתובת למשהו כאן?

CAgirl

New member
OOPSS....sorry i just assumed...

that if i live in S.F. everyone is ! Well actually i am moving to L.A. area (Orange County - very soon so i have someone excelent in the Valley near MR. Kosher, but i can´t remember the name now. ..I wll have to ask the store here (they r friend So drop me an email to remind me and i will have it in a week or 2. By the way where r u going to b in L.A. area? Yalla Bye....

אין בעיה

אם את נמצאת בוואלי יש די הרבה חנויות שניתן להשיג בהן סלטים של צבר - חומוס / טחינה / חצילים

למעלה