שלום לכולם

NeriBer

New member
שלום לכולם

אני נרי, תלמיד כיתה יב' ורוצה לעשות ש"ש. אני רוצה להצטרף לתנועת נוער כלשהי, לאחרונה הענינתי בשמו"צ ועכשיו אני התהליכי הצטרפות לנוע"ל. שמעתי גם על תנועות הבחירה אולם לא הצלחתי למצוא שום פרטים עליהם. מישהו יודע איפה אני יכול להתענין והתמיין בשלב מאוחר יותר? תודה רבה!

fate spinner

New member
נראה לי שקבוצות הבחירה התאחדו עם המחנות...

העולים אבל אני ממש לא בטוח. את מוזמנת גם להתעניין בגרעין עודד של "בני המושבים" המחנות העולים צופים ומכבי צעיר אם התחום של תנועות נוער מעניין אותך

NeriBer

New member
תודה.

ביררתי לגבי עוד כמה מקומות... אבל המחנות העולים נראה לי ממש טוב... אולי מישהו בכל זאת יודע פרטים יותר ספציפיים?

"המחנות העולים"

שלום נרי, המחנות העולים היא תנועת נוער ציונית-חלוצית( תנועת נוער כחולה אפשר לומר) לא כל כך גדולה ששמה דגש על מוערבות חניכים בתנועה. ישנם 4-5 גרעינים בכל שנה שמונים כ-15 ש"ש שגרים בקומונה ומתחזקים את המחנות שבאיזור. שנת שירות בתנועה היא חלק ממסלול נעל"ה שנבחר ע"י החניכים כשלאחר שנת השירות הגרעין יתגייס לנח"ל . שנת השירות מערבת כמובן פעילות חברתית במחנות השונים ובכל מיני פרוייקטים שמפעילה התנועה וכן למידה וחיי גרעין שיתופיים. הנה עוד קצת על התנועה והשנת שירות http://www.youtube.com/watch?v=e9AYVuZyZto אם יש לך עוד שאלות אתה מוזמן לשלוח.

zemos

New member
פשש

איזה ניחוש! אני תום, מחיפה. ואתה בטח נרי מעומר, זה שאהוד (אודי) סיפר לנו עליו. סחטיין על ההתעניינות הרחבה בנושא שנת השירות ובכלל בתנועות הנוער. שיהיה לך המון בהצלחה, ושתבחר מה שמתאים לך ומה שיעשה לך טוב :)

zemos

New member
יש כל מני אופציות אפשריות

ביניהן חוות הכשרה בתנועה (הנוער העובד והלומד), "בקהילה", "עמותת אלון", "גרעין יחד" וכפר הנוער אלוני יצחק. נראה מה יהיה עלי בסוף. ומה איתך? אתה סגור על כיוון של תנועת נוער?

NeriBer

New member
די סגור על זה

פשוט יש איזשהי עוצמה בלקחת חלק בתנועת נוער. זה (בד"כ) גוף מספיק גדול כדי שתהיה לו השפעה הרבה יותר גורפת על האוכלוסה שאתה עובד עליה, ולא רק זה בד"כ פועלים בכמה כיוונים (אם לא אתה, לפחות התנועה). לקחת חלק בדבר כזה ה די גדול.

למעלה