שלום לכולם!

lululemon

New member
שלום לכולם!

אממ אני תלמידת י"ב במגמת תאטרון פעם הייתי כותבת כאן די הרבה..... השנה אני בימאית, והחלטנו לעלות את המחזה גטו. אני והדרמטורגית חקרנו המון, נסענו לבית אריאלה, ליד ושם לכל מקום אפשרי כדי למצוא חומר... מצאנו על השואה בתאטרון לא מעט חומר. אך בעיותו היא יותר מידע על הדמויות. אנו יודעות שהדמויות הן אמיתיות ולקוחות מן המציאות, אך לא מצאנו חומר ולו במעט על רוב הדמויות הראשיות (למכירי המחזה: קיטל, חיה, שרוליק, וייסקופ) על מי שמצאנו זה רק גנס והרמן קרוק (=חלקים מיומנו). לכן אני פונה אליכם, אתם יודעים על מישהו שהעלה בעבר את המחזה ויכול להפנות אותו למקורות מידע? או אפילו רעיונות שעולים לכם לראש על היכן ניתן לחפש. תודה מראש!

שלום לולו

המחזה גטו עוסק, אם אינני טועה בגטו וילנא ובמרד בו. ראשי המרד היו אבא קובנר ויצחק ויטנברג. חפשי חומר עליהם. כמו כן חפשו אולי במוזאון לוחמי הגטאות בקיבוץ לוחמי הגטאות. ואולי במוזאון משואה. יש חומר עצום, אולי חפשתם רק בהקשר אמנותי. התיעוד עצום. בהצלחה

lululemon

New member
המחזה השני בטריגוליה שלהגטו - "אדם" עוסק במרד

המחזה גטו אינו עוסק במרד בכלל... ודווקא על אנשים חשובים אלו בגטו וילנה מצאנו חומר. אנו לא מוצאים על הדמויות שלנו (קיטל ברונו, ישראל סגל, חילה רוזנטל, אומה, וייסקופ) ולא חיפשנו בפאן האומנותי אלא ממש כחקר היסטורי. אני פונה אל כל אלה שיודעים או מכירים אנשים שהעלו את המחזה שיתנו לנו קצה חוט כדי שנוכל למצוא קצת יותר חומר. תודה!

למעלה