שלום לכולם

vered4

New member
שלום לכולם

רציתי לשאול שאלה בנוגע לאימי. אבי נפטר וקשה לה מאוד. היא לא מעונינת ללכת ליעוץ אחד על אחד, אבל הרעיון של סדנת תמיכה מצא חן בעיניה. בקופת חולים מאוחדת, נפתחה סדנה (בליווי פסיכולוג קליני) לפני שבועיים, ולא מתאים להצטרף אחרי ההתחלה. אמי גרה בחולון, והיא בת 70, האם ידוע למישהו על משהו מתאים?

BooBee

New member
היי ורד

אני מציעה שתפנו לביטוח הלאומי ברחוב סוקולוב בחולון. יש שם קבוצות תמיכה לאלמנות. סבתא שלי מתנדבת שם והיא סיפרה לי על זה. שווה בירור. לגבי מתאים או לא מתאים להצטרף אחרי שבועיים, זה בכלל לא בעיה, כי לצערנו, כל הזמן מתווספים אנשים חדשים לקבוצות התמיכה האלה. זה לא שיש איזו דינמיקה שמחולקת לשיעורים ויכול להיות היא פספסה. את יכולה להציע לה ללכת למפגש אחד ולהתרשם. לא כדאי לקבוע מראש שאם היא פספסה שבועיים של פגישות(ואת בעצמך אמרת שיש מפגש אחת לשבועיים, אז זה אומר שהיא פספסה רק פגישה אחת, לא?), אז מוותרים מראש. בהצלחה, רויטל.

vered4

New member
לגבי ביטוח לאומי, אין להם כרגע

הקבוצה שנפתחה לפני שבועיים, היא בסדנה של 8 פגישות (8 שבועות רצופים), ושבוע הבא אמא שלי לא פנויה, לכן זה לא מתאים.

BooBee

New member
התקשרתי לסבתא שלי וזה מה שהיא אומרת

אז ככה: היא ממליצה לפנות לעיריית חולון. יש כמה וכמה מתנ"סים בעיר שמארגנים פעילויות לאוכלוסייה המבוגרת. יש מועדון של ויצ"ו ברחוב סוקולוב, יש אחד בנאות שושנים ויש אחד ברחוב אילת ליד אולמי ארגמן. במתנ"סים האלה יש כל מיני חוגים ופעילויות ומידי פעם נפתחות קבוצות תמיכה. צריך פשוט לברר ישירות עם העירייה או עם המתנ"סים עצמם. כמו כן, היא מספרת לי שבמועצת הפועלים ברחוב ההסתדרות(מול העירייה)גם מתקיימות פעילויות שמתאימות לגיל של אמא שלך(סבתא שלי בת 72 אז היא יודעת על מה היא מדברת... היא בעצמה מתנדבת בביטוח הלאומי). דבר אחרון, היא מציעה לאמא שלך ללכת ולהסתובב בכיכר ויצמן. היא אומרת שיושבים שם כל היום מלא אלמנות על הספסלים ומשוחחות ביניהן. שווה לדבר איתן ולשאול. אם את צריכה עוד משהו, תבקשי. בתור חולנית לשעבר אני לויאלית לחלוטין
רויטל.

למעלה