שלום לכולם

Yosh Yosh

New member
שלום לכולם

המממ... לא בדיוק הודעת הצטרפות, אבל בכל זאת. נעים מאוד (Hajimemashite yada yada...), עידית, 21, שנה א' ללימודי מזרח אסיה בעברית. מה שלומכם? תהיתי אולי אם מישהו מכיר/שמע/היה בJET? תוכנית כזאת שחבר'ה מכל מני מדינות באים ליפן ועוזרים ללמד שם אנגלית בבתי ספר...נראה לי מאוד מעניין, ואומנם יש לי עוד איזה 3 שנים (אולי אפילו יותר, שביתות ארורות) עד שאני בכלל אוכל להגיש מועמדות, אבל עדיין. מישהו שמע על זה? אולי.... היה בזה? למידע נוסף (לא, זו לא פירסומת. זה באמת מעניין, תסתכלו!), מצורף לינק למטה. בהחלט ייתכן שאתחיל לבקר פה יותר :)

GnomeBubble

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

JET היא תוכנית שיכולה להיות ממש נפלאה, אבל יש לה בעיה אחת בשביל ישראלים כמונו. רוב המשרות ב-JET הן באופן טבעי ללימוד אנגלית, וכדי לוודא שהמורים באמת יהיו דוברי שפת-אם הם היו מוכנים לקבל רק אזרחי מדינות דוברות אנגלית כמורים לאנגלית, בפעם האחרונה שאני בדקתי. אז נשאר לנו רק ללמד עברית, אבל יש רק משרה אחת ללימוד עברית שאני יודע עליה - בעיירה יאוטסו שבמחוז גיפו - מקום הולדתו של סמפו סוגיהארה אם אני לא טועה. זה נראה לי כמו אינאקה (איך לתרגם לעברית? פריפריה?) לחלוטין, אבל זה גם יכול להיות יתרון למי שלא מחפש את האקשן של טוקיו ורוצה קצת שדות אורז מסביב.

Yosh Yosh

New member
מוזר

באתר שלהם יש עוד כמה מדינות נחמדות של לא דוברי אנגלית.... והרי ישראל ביניהן.

GnomeBubble

New member
נכון

למדינות שאינן דוברות אנגלית יש פרוייקט JET בשפת המקום, ופרוייקט ה-JET היחיד בעברית שאני יודע עליו הוא זה שסיפרתי עליו.

GnomeBubble

New member
לא

הם לא מחפשים מורים שבאמת ילמדו אנגלית, אחרת רמת האנגלית ביפן היתה נראית אחרת היום... מדובר ב-conversation classes - המטרה היא שינסו לדבר עם התלמידים באנגלית חופשית.

BoredAsHell

New member
-

אני זוכר שפעם בלוח המודעות של החוג שלי באוניברסיטה הייתה שם הודעה לגבי הצטרפות לתוכנית בסגנון הזה באיזור הכפרי. מה שנאמר שם זה שהם רק רוצים ללמד אנגלית בסיסית, משהו שגם ישראלים בעלי ידע באנגלית יכולים לעשות... אבל זה היה לפני שנה... לך תדע מה קרה מאז...

GnomeBubble

New member
בכל מקרה, JET היא באחריות השגרירות

אז אפשר פשוט לברר בשגרירות ישראל אם יש להם גם מקומות ללימוד אנגלית. אני חושש שהתשובה תהיה שלילית, אבל שווה לנסות.

Yosh Yosh

New member
Oh well

אולי עוד 3 שנים יהיה

למעלה