שלום לכולם!!

ראיתי שכבר עוררו את הנושא הזה,

אך אני אינני מבינה מה פשר המדנים על החוק העלוב הזה. בחורות נטולות הדרכה מינית תכנסנה להריון כך או כך, בעדות ומגזרים פטריארכליים ישיאו את הבנות למרות רצונן או חרף הבנתן באותם גילאים שהיו מקובלים עד היום, יש נושאים רבים שבהם היה עליהם להתחשב לפני זה, מה שלא נעשה, כך שלא החוק הוא לא מה שיעזור, חוק הוא חוק הוא חוק, עד לכסף, מעמד, תפקיד, משפחה, קרבה לגופים פוליטיים ועוד. זו רק אני, או שזו באמת מערכת נבובה של ליצנים עם מעט אידיאלים בעלי עמידות של נייר, המנסים לפזז לפי מנגינת טובת הציבור כשהאינטרסים מבצבים מאחורי גוום? אגב, באיזה גיל "השיאו" אותך, אם אכן כך היה?

כנוגעת בדבר

אני יודעת שהמטרה שהענין עלה לסדר היום הוא לא באמת להעביר את החוק הזה. חלק גדול מהעוסקים בענין יודעים שהוא לא יאושר. המטרה היא להגיע לקהל היעד של הצעירות שחתונה בגיל צעיר כ"כ היא אופציה מבחינתן ולנסות להסביר מדוע עליהן להמנע מכך. זה יותר הסברה מאשר חקיקה.

rigoletto111

New member
נכון זה אכן צעד הסברתי והצהרתי

ולכן גם עדיף להשאיר את המאבק לתחום ההסברתי, מאשר ליצור חוק שלא יצייתו לו ויערכו נישואין "בסתר" כמנהג יהודים תחת שלטון הקייזר ירום הודו בגליציה. נתקלתם פעם באנשים בשם "כהן" שאינם כהנים לפי ההלכה? תהיתם מדוע? כי היו רושמים את הלידה על שם האמא של הכלה!

Le Fay

New member
אז למה לא להחליף את כל החוקים בהסברה?

כל עוד יש רוצחים, גנבים, שודדים ורועי זונות, אבקש להפסיק תכף ומיד לאסור על הפעולות האלה. מדובר במנהגים עתיקים, מי אתה שתבוא ותאסור אותם בשם תרבותך הסובייקטיבית? אפשר לחנך ולהסביר. לא צריך תמיד התערבות שיפוטית בעניינים שבין בני אדם פרטיים לאחרים.

rigoletto111

New member
כשיש שודד, בצד השני של האקדח תמיד יש נשדד

שכאשר יוכל כבר להוריד את ידיו הוא כמובן ירוץ ויתלונן וידרוש בצדק טיפול בעניין אני מדבר על "עבירות ללא נפגעים" שבהם הכנסת רצה לחוקק חוקים התערבותיים פרועים. אם אני אוהב לנסוע על אופניים על מדרכה רחבה ללא קסדה, מה זה העסק שלך? במי פגעתי? כנ"ל נישואין של מישהי שהיא על סף הבגרות ומעל לגיל ההסכמה, פאב שבעליו ירצה להתיר עישון (מקום פרטי! זו המדיניות שלהם. לא רוצה? אל תבוא!) הכי הצחיק אותי בהודעה שלך ש"הריונות עשויים לגרום למוות לפעמים בנערות שבין גיל 15-19". הסיכון למוות מלידה בגיל 19 אינו גבוה מהסיכון למות מנזקי עישון בגיל 40 פלוס. אני מציע קודם חוק שיאסור על בני 40 פלוס לעשן. בכלל.

Le Fay

New member
לדעתי זו התחלה מצויינת: עוד שנה בבית הספר

ופחות שנה בחדרי לידה - זה רווח נקי ועוד זמן למחשבה. וצריך גם לאכוף את החוק הזה באופן אפקטיבי. אבל כשתופסים את בתי הספר כסוג של שירותי שמרטפות ולא כמקור להשכלה, זה כבר לא משנה אם שולפים משם נערה וקוברים אותה בחיתולים שנה-שנתיים קודם. אז היא לא תוכל להגיע למשכורת טובה, למי איכפת.

rigoletto111

New member
פערי השכר לא קיימים אצל כאלו שנישאו בגיל

24 ומעלה, לעומת גברים?

Le Fay

New member
גם אתה הפסקת ללמוד בגיל 17?

או רק לאחרים אתה שש להמליץ על זה?

rigoletto111

New member
לדוגמא: אני לא מעשן, ואתמול דאגתי שבבית הקפה

אליו נכנסתי גם יפסיקו לעשן. להכניס אנשים לכלא כי עשנו וזה בהחלט מזיק? זה כבר מוגזם

יש לי אח ואחות

הוא כיום אב ל-2 ילדים + היותו אב שכול (ילדתו השלישית נפטרה) וכולו עוד לא בן 21. היא בת 18 עם ילד. נראה לך הגיוני? אגב החוק במדינתינו לצערי הוא בגדר המלצה בלבד לאותם אוכלוסיות המצויינות בכתבה.

rigoletto111

New member
יש כלים שאתה יכול להפעיל בדמוקרטיה,ויש שלא

אתה הרי לא תשלח אותם לעיקור כפוי נוסח ד"ר מנגלה , נכון? אז תשתמש בכלים שאתה יכול - קצבאות. אין שום חובה על מדינה, דמוקרטית או לא, להשפריץ כסף על אזרחיה ברגע שהם משפריצים ילד חדש. אם תהפוך את קצבאות הילדים לשוויוניות וסמליות למדי, ותפנה יותר כספים ליוצאי צבא ולא ליוצאי ישיבה, תראה איך שהם מצמצמים את הילודה. הבעייה היא שיחימוביצ'יות יצעקו "אתם דוחפים אותם לעוני מרוד". אבל זה לא נכון. הם דוחפים את עצמם. הולדת 5 ילדים עד גיל 25 ולא רכשת מקצוע? אתה הכנסת את עצמך לעוני. זבש"ך הערבים קולטים את זה. אצל הערבים המשכילים בצפון נגמלו מהשגעון הזה של 8 ילדים. חלאס. מי כן עושה 8 ילדים? בדואים נחשלים שחיים מבטוח לאומי נדיב מדי

a n i 2 1

New member
אוקיי, אז זה בדיוק המצב שלי

נשואה מגיל 17, אמא+ ילד בן שנתיים ואני עדיין לא התגרשתי, אבל בדרך לזה, ולא רחוק היום... דרך אגב, אני לא מצטערת כי למדתי המון, אבל בהחלט, בהחלט לא ממליצה להתחתן בגיל צעיר! שיהיה לכולנו המון כח!

rigoletto111

New member
מה אתה רוצה ממני?

לא המלצתי על נישואי בוסר. אני בטוח שהרבה חילונים מתחרטים על דברים שעשו בגיל 17, ואם אתה רוצה חוק שיגן על קטינים, אז שיגן גם עליהם

למעלה