תצטרכי לפרט קצת יותר
אני עתודאי, שנה א´ באונ´ ת"א. משפטים זה מקצוע מאד מאד שונה ממה שרואים בסרטים\סדרות\.. יש פער גדול מאד בין המציאות לתיאור, מה גם שא) חלק גדול מבוסס על תקופה קצת אחרת ב) הרוב המוחלט מבוסס על מקומות אחרים - יש לזכור שמעבר לכל השוני בעבודה וכיו"ב, רק בפרמטר קטן כמו שכר למשל הפער בין ארה"ב לישראל יכול להגיע ל 800% (שמונה-מאות אחוז). לא רק זה, זה גם מאד שונה ממה ש 90% מהאנשים יגידו לך. מי שלא למד\ עסק בזה, לא יודע. וזה בדוק. בכל מקרה אני ממליץ לך קודם כל להתעניין קצת יותר משאלות כלליות כאלה, וללמוד להכיר טוב טוב גם את סוג הלימודים וגם את סוג המקצוע. לאחר מכן תצטרכי להחליט אם זה נראה לך (רמז: אם את מאוהבת בדמות של האיש בחליפה שמעלה טענות שונות ומשונות בלהט בפני ביהמ"ש, ולא מתעניינת תכלס בתחום מסוים בפרקטיקה, לא בטוח שזה יקסם לך יותר מדי). לאחר מכן על מנת לבדוק את עצמך, תבדקי באילו תחומים מהמשפט היית רוצה להתעסק. עו"ד לא מתעסק ביותר משניים שלושה תחומים בד"כ (אלא אם כן הוא חאפר). תעבורה? פלילים? קניין רוחני? מסחרי? בינ"ל? חוקתי? לאחר כל אלו, עדיין נותר לך לבדוק אם את רוצה ללמוד רק משפטים או שילוב עם עוד משהו (נפוץ: כלכלה, חשבונאות, ניהול, אבל גם קולנוע אפשרי..) או רק משפטים, על כל ההשלכות של לימוד מקצוע אחד או שניים. ואחרי כל אלו, יש לך עוד תיק כבד מאד, שזה העתודה האקדמית, פלוסים ומינוסים. באופן כללי, ובייחוד לגבי משפטנים, שזה מסלול מאד שונה מכמעט כל עתודאי אחר מסיבות כאלו ואחרות. אחרי כל זה, יהיו לך ביד, פחות או יותר, הנתונים כדי לעשות הימור קצת יותר מושכל. זהו בערך - רק רציתי להבהיר שזה קצת יותר מסובך מ"בא לי להיות עו"ד". יש הרבה סוגים של עו"ד ומשפטנים, אין לזה איפיון אחיד, ובכל מקרה מי שלא בתחום, 99% סיכוי שיטעה אותך, במטעים במיוחד הם סרטים וסדרות טלוויזיה. לשאלות יותר פרטניות, את יכולה להשאיר לי הודעה בפורום, או אפילו יותר טוב, מסר אישי. שיהיה בהצלחה.