שלום לכולם,

סטפניה1

New member
שלום לכולם,

אני חדשה בפורום. אני עושה מחקר על כלי אוכל ובישול מכל סוג שקיימים ביפן האם תוכלו לעזור לי ולציין שמות של כלי אוכל שקימים במזרח. כל חומר אפשרי שיש לכם יעזור לי: שמות, תמונות, קישורים תודה מראש סטפניה

סתם דברים שעולים לי

אגב למי שלא מכיר- אני מידי פעם גולשת פה אבל כמה חודשים כבר לא יצא לי...גרה בקיוטו מזה שנתיים. ohashi צ'ופ סטיקס Waribashi צ'ופסטיקס חד פעמיים osara צלחת chawan קערה

passioneta

New member
לא מדויק

hashi sara למקלות וצלחת בהתאמה ה-O הוא לשם כבוד ולא חלק מהמילה.

GnomeBubble

New member
אפשר להשתמש בו ואפשר לא

האמת שהוא הרבה יותר מקובל אצל נשים, ויש מילים (דווקא לא אלה) שמשתמשים בו כל-כך הרבה עד שנראה כאילו בפועל הוא כבר חלק מהמילה (למשל: ocha - תה, okane - כסף).

passioneta

New member
אבל הוא לא חלק מהמילה באמת

ברור שאפשר להשתמש בו אבל הוא לא חלק מהמילה. אם ישאלו אותך איך אומרים צלחת ביפנית לא תענה אוסרה.

Tenguy

New member
לא, זה סט של שלוש קופסאות לשלוש מנות של ארוחה

זה סט (מין מחסנית) אחד של כמה קופסאות, אחת מעל לשנייה, שבכל קופסא יש מנה אחרת של הארוחה. בד"כ זה מכיל שלוש קופסאות, ואם תסתכלי טוב טוב תראי אותן גם בצילום שהבאת... ה-ג'ו-באקו (ההברה ג'ו היא הברה ארוכה!) הוא עבודה איכותית מצופה בלכה. לא ברור אם מדובר פה בקופסה סטנדרטית; כי זה יכול להיות גם סט מיניאטורי, מאלה שנקראים מיני-ג'ו-באקו. bako = קופסא, ביפנית. 重箱 【じゅうばこ】 (n) multi-tiered food box; stacked boxes - jyuubako (לקוח מן האתר של Jim Breen). ראי מבחר בקישור: http://stores.ebay.com/JAPAN-SOUVENIR_BENTO-BOX_JYUBAKO_W0QQfsubZ10717081QQfrsrcZ1

Tenguy

New member
לא מכיר, כניראה סט גם למרק (עם סגירה ההרמטית)

או לנוזל / רוטב נוזלי כלשהו... הכי טוב שתשאלי את אנשי הפורום שגרים ביפן עצמה
הם בטח מכירים יותר טוב ממני את כל השטיקים היפנים האלה. אגב : USAGI זה ארנבת. הארנבת, היא מסמלי עונת הסתיו (ששיאו ביפן ממש בימים אלה...), וכמו שנאמר בקישור שהבאת, הוא גם מוטיב מסורתי על קימונו הנלבש בסתיו, ומכאן הצבע הכללי של הקופסא שהוא אדמדם (מצבעי השלכת...)

GnomeBubble

New member
האמת שזאת כבר שאלה לא פשוטה...

לגבי צלחת הייתי אומר sara, אבל לגבי תה... אני כבר לא יודע

GnomeBubble

New member
נראה לי שזה תלוי במין הדובר

טוב, אני לא יודע איך זה שם בקאנסאי הפרועה
, אבל ממה שאני יודע בטוקיו זה די לא מקובל שאישה תשתמש ב-kane.

למעלה