שלום לכולם

שלום לכולם

אומנם עשיתי חיפוש בפורום אבל לא מצאתי תשובות לשאלות שלי אז אשמח אם מישהו מכאן יוכל לעזור לי... אני בת 27, לומדת לתואר ראשון. כבר 4 שנים סובלת מעייפות כרונית שלא מאובחנת (הרופאת משפחה שלי כבר חושבת שאני בדיכאון ובגלל זה עייפה כל הזמן - דבר שלא נכון). למדתי לחיות עם העייפות אך בשנה האחרונה חלה ירידה משמעותית ביכולות הקוגנטיביות שלי - עד כדי כך שלפעמים אני מרגישה טיפשה למרות שאני בחורה אינטילגנטית. יש לי קשיים בריכוז, בקשב, בהבנה, ירידה בזיכרון ואפילו תחושת בילבול לפעמים. בעקבות העייפות אמרו לי פעם שיתכן שמדובר בקנדידה (יש לי עוד סימפטומים כמו קור בלתי נסבל בחורף או במזגן, נשירת שיער משמעותית והיו עוד כמה שאני לא זוכרת כעת.) השאלה שלי היא האם גם ירידה כזאת דרסטית ביכולות הקוגנטיביות יכולות לנבוע מקנדידה, אם לא- אם למישהו יש מושג ממה כן אשמח לשמוע והאם בכלל יש לזה טיפול בעולם הרפואה המשלימה או רק בקונבנציונלית. וכמובן, אשמח לדעת מה המחירים הממוצעים של טיפולים כאלו. תודה!

לקשמי

New member
האם בדקת את בלוטת התריס?

עייפות, קשיי ריכוז וזיכרון, נשירת שיער... נשמעים לי כמו סימפטומים של היפותירואידיזם. (תת פעילות בלוטת התריס). שווה לבדוק. (אפשר לאבחן את זה בבדיקת דם פשוטה).

כן

עשיתי לא מזמן בדיקות והכל היה בסדר כולל בלוטת התריס. הרופאה שלי אמרה שהלוואי ולכל המטופלים שלה יהיו בדיקות דם כמו שלי.... יש עוד רעיונות למישהו?

חולשה

לפי הרפואה הסינית המצב שאת מתארת יכול להיות מאובחן כחולשה של מערכת העיכול. כשמערכת העיכול לא חזקה מספיק, היא לא מנצלת כמו שצריך את כל חומרי הבניין של הגוף, כלומר את המזון שאת אוכלת. לפי הסינים, לכל מערכת יש תפקוד פיזי ותפקוד מנטלי, ותפקידה המנטלי של מערכת העיכול הוא יכולת הריכוז והחשיבה. טיפול במצב יהיה בעזרת דיקור סיני, ואפשר לשלבו בתזונה ובצמחי מרפא. לגבי המחיר, זה תלוי במטפל. בדרך כלל זה עולה בין 150 ל-250 שקל לפגישה, כאשר נפגשים פעם בשבוע, אבל יש מטפלים שמעדיפים תדירות יותר גבוהה או יותר נמוכה.

אכן יש לי

באמת בעיות במערכת העיכול. אשקול לפנות לדיקור סיני אבל הייתי מעדיפה קודם כל באמת לאבחן ואז לטפל.

כשאת אומרת אבחון, למה את מתכוונת?

פעמים רבות הרופאים לא מוצאים כלום, אבל למטפלים יש דרכי אבחון משלהם...

הממממ

אולי אני מתכוונת למשהו יותר כללי ברפואה המשלימה. אני לא יודעת. בשביל זה באתי לכאן...

ברפואה סינית

המטפל הוא זה שמאבחן, באמצעות בדיקת דופק ולשון, ותשאול. בהומאופתיה מאבחנים על ידי תשאול בקינזיולוגיה עושים בדיקת שריר... כל מטפל עושה את האבחנה. קופת החולים המציאה מין דבר כזה שנקרא רופא ממיין, לאנשים שלא בטוחים איזה טיפול הם רוצים. אבל לא הוא עושה את האבחנה. מי שמטפל הוא זה שמאבחן. מקווה שהסברתי את עצמי...

נטורופתיה

היא גישה המשלבת שיטות טיפול שונות- בעיקר תזונה, צמחי מרפא, תוספי מזון, אך גם מתייחסת לנפש ולרוח (פרחי באך, דמיון מודרך, טיפולי מגע ועוד). האבחון מתבצע בעיקר ע"י תשאול (ומשלב כלים נוספים, כגון אבחון רפלקסולוגי, אירידיאולוגיה ועוד- בהתאם לסל הכלים שיש למטפל). הטיפול מותאם אישית לכל מטופל, וכולל דגשים לפי הצורך.

קשה לעוף במצב כזה.....

נשמע שיש התדרדרות במצב לא מאובחן. למה זה התחיל קשה לדעת ללא ראיון ובחינה של ההיסטוריה שלך-ממתי זה ככה, איך זה התחיל וכד' ניתן לסיים מצב כזב עם טיפול הומאופתי, אחרי שיש הבנה למהות הבעיה אצלך. מאד ממליצה לך לגשת לטיפול כדי לעצור את ההתדרדרות. המחירים בהומאופתיה נמדדים קצת אחרת כי לא מדובר בפגישה שבועית. כל טוב עירית

דבר ראשון תודה.

דבר שני, הייתי לפני שנה בערך בטיפול הומופטי אך הוא לא עזר ולא חזרתי להומופאט בשנית. אני חושבת שהבעיה הראשונית שלי היא אכן חוסר איבחון.

כמה מילים על התמדה בטיפול

הומאופתיה איננו טיפול של זבנג וגמרנו. אם לא חזרת להומאופת שהתחיל את הטיפול בך את פשוט זרקת כסף (לא חבל?!). בהומאופתיה יש חשיבות רבה לדיוק באבחנה ואם לא הגעתם לדיוק בפגישה הראשונה אולי זה יקרה בהמשך. וגם בכל טיפול אחר שתחליטי עליו אם לא תתמידי, סיכויי ההצלחה שלך נמוכים. אז עם החלטת כרגע לבוא ולהתייעץ איתנו כאן בפורום, עצתי הראשונה לך לכשתתחילי בטיפול להתמיד בו לתקופה של חצי שנה-שנה. כל טוב עירית

אני בהחלט אתמיד

אם אמצא משהו שמתאים לי, הפגישה עם ההומופאט ההוא הייתה כללית מדי ואז גם לא היו לי את בעיות הזיכרון, קשב וכו'. בואי נגיד שהתמדה זאת לא הבעיה אם אמצא משהו שיעזור לי. הנוירולוג שלי הציע ריטלין ואני לא רוצה להגיע למצב הזה, מישהי כאן הציעה לי במסרים תזונה מאוד ספרטנית שאני לא בטוחה שאוכל להתמיד בה לאורך זמן כי אני לא בן אדם טבעוני, אני פשוט רוצה למצוא משהו שמתאים ושיעזור.

0 אור 0

New member
שאלה של כמעט דוקא

קודם כל אני מסכימה עם אמירתך שללא התמדה בטיפול וחזרה אל אותו מטפל, בעצם לא נתנו לטיפול סיכוי. ובכל זאת אני חייבת לשאול: הומאופתים רבים לוקחים סכומי עתק (יחסית למטפלים אחרים) עבור הטיפול שלהם, וזאת בטענה שאצלם זה די חד -דו -תלת פעמי, ואין צורך בסדרה של טיפולים כמו "אצלנו" (ברפלקסולוגיה, סינית, שיאצו ועוד) - איך זה מסתדר?

בואי נעשה חשבון

מטפל סיני אומר לך שאת צריכה לבוא לסדרת פגישות של 10 טיפולים (בד"כ) ולשלם 120-150 ש"ח לפגישה. נשמע מעט או הרבה?? הסכום הכולל שתשלמי אם תתמידי יהיה 1200-1500 ש"ח על הטיפול (שלא מובטח שיעזור) הומאופת לוקח בממוצע 500 ש"ח לפגישה ראשונה ו-250 ש"ח לפגישת מעקב (בד"כ אחת לחודש). הסכום הזה יספיק ל-5 פגישות שמשמען 5 חודשי טיפול שמשמען שיש לו 4 הזדמנויות לתקן תרופה.....תאמיני לי שרוב ההומאופתים במצב הזה יגיעו לדיוק די טוב באבחנה וברמדי. וכשהרמדי עבדה טוב-זו תרופה לכל מצבי החיים (כמעט)!!!! ההומאופת שואף לטפל בפגישה אחת אבל הוא בן-אדם בדיוק כמו מדקר או רפלקסולוג.....הוא לא יכול להבטיח הצלחה אלא רק לגבות בנתונים סטטיסטיים. אני מסבירה את זה לכל מטופל בפגישה הראשונה ואומרת שאם לא ייתן לזה צ'אנס חבל להתחיל. בטח אי אפשר להגיד אחרי פגישה אחת עם הומאופת ש-"הומאופתיה לא עזרה לי" כמו שאי אפשר להגיד את זה אחרי שתי פגישות עם רפלקסולוג או מדקר. כל טוב עירית

רשמת:

"ניתן לסיים מצב כזב עם טיפול הומאופתי, אחרי שיש הבנה למהות הבעיה אצלך" הומופאט לא יכול לאבחן בעיות כאלו?

הומאופת יכול לאבחן

בעיות כאלו. האבחנה היא מאד מעמיקה ומדויקת. אבחנה נכונה כוללת בתוכה תרופה הומאופתית למצב. אם האבחנה נכונה אז התרופה תשפיעה על המצב כולו. אם ההבנה לא נכונה אז גם התרופה לא תשפיע. כל טוב עירית

hal767

New member
קשה לאבחן את הבעיה וגורמיה במסגרת זאת

הבעיה שאת מתארת יכולה לנבוע מסיבות שונות, חלקן פיזיות, חלקן מנטליות, וישנן גם סיבות אחרות שלא כאן המקום לפרטן. מעבר לגורמים הנ"ל חשוב לציין שיתכן שהוצאת אנרגיה רבה בתקופות קודמות ונותרת מרוקנת כי לא ניטענת מחדש. כמו כן עליך לדעת שאדם לא נימצא במיטבו כל הזמן, ישנן תקופות שהוא בשיא וישנן תקופות של שפל, ולפעמים צריכים להשלים עם מצב נתון [כשאנחנו לא במיטבנו] ולנהוג נכון כדי לעבור את התקופה. הגישה הטבעונית המדעית ההייג'ניסטית מתייחסת לכל הצדדים בחיי אדם הקשורים לבעיותיו, הן בהבט הפיזי והן בהבט הרוחני. ניתן לייעץ ולכוון אדם רק לאחר הכרות מעמיקה איתו. בינתים תהיי מרוצה שלא איבחנו אצלך דבר ושהבדיקות טובות.

תודה...

העייפות נמשכת כבר 4 שנים כמעט ללא הקלות. הבעיות הקוגנטיביות נמשכות כבר שנה, גם, כמעט ללא הפוגות. אני ממש מרגישה כל הזמן שאני לא במיטבי... אני עייפה בכל מצב ובגלל זה גם קשה לי לפעמים לחשוב לעומק. אני בהחלט מרוצה שלא איבחנו אצלי כלום אבל התופעה הזאת פוגעת מאוד באיכות חיים.

למעלה