שלום לכולם

כרום

New member
שלום לכולם

אם אתם זוכרים אותי כתבתי כאן הודעות ספורות לפני מספר חודשים. אני כמעט כל חיי חשבתי שיש לי גמגום אבל מסתבר שאלו תיקים ווקליים (נשמע גם שונה מגמגום). רציתי לשתף אותכם במשהו ששמתי לב אליו בשבועות האחרונים. נסעתי עם מונית שדיברתי לנהג תקתקתי אחרי שיחה קצרה שהייתה הוא אמר לי שגם אחיינית שלו מגמגמת (אני לא זוכר אם הוא אמר שזה גמגום או תיקים) והוא אמר לי שאני חושב על מילים לפני שאני רוצה להגיד אותם אד אני מתקתק. האמת שאני חושב על זה הוא צודק יש פעמים שאני מדבר בשטף אבל ממש בשטף ויש פעמים שאני מתקתק. הפעמים שאני מתקתק זה לפני שאני נכנס לחנות ומבקש משהו מהמוכר (משהו שאני יודע מהו, וחושב עליו) או אותו מקרה שהיה עם הנהג מונת שידעתי לאן אני צריך להגיע וחשבתי על זה ואז תקתקתי. אני רוצה לשאול אותכם אם גם אתם מרגישים אותו דבר? זאת אומרת שאתם תמיד חושבים על מה שאתם רוצים להגיד ואז מגמגמים?

shuky63

New member
עוד הוכחה לחוכמה הטבעית של נהגי המוניות

בגמגום זה מאד נכון.זה בעצם ההבדל הבסיסי בין אדם מגמגם לזה שאינו מגמגם. הבעיה היא שקשה מאד להפטר מהנוהג הזה.במיוחד כשאתה צריך להגיד מילה אחת או מספר מילים.זה דבר טבעי.הרי כשאומרים למישהו לא לחשוב בשום אופן על דובים לבנים רוקדים מסביב למדורה,זה הדבר היחיד שיתרוצץ לו בראש מאותו רגע. אני שם לב שכשאני מדבר ברצף כמה דקות יש מקרים(כשאני לא יותר מידי לחוץ)שאני מצליח לזרום רק עם הרעיון שבראש ואז הדיבור שוטף.

פטישוני

New member
לצערי אתה ככל הנראה סובל מגמגום

התיקים באלו הם ככל הנראה הדרך שלך להתגבר על מחסום הוולסלבה, שהינו מה שלדעתי גורם לגמגום רק לפני מספר חודשים עליתי על זה שהגודם הינו ולסלבה. במקצועי אני רופא, אך איני מתעסק בגמגום עשיתי גוגל וראיתי שעו"ד מארה"ב שאינו קלינאי כבר עלה על זה לפני, אך עד כה טרם פורסם אף מאמר בעניין בספרות הרפואית PUBMED כיוון שאתה עושה ולסלבה, משמע- סגירת מיתרי הקול- אתה מגמגם, כלומר מנסה לעשות תנועה כלשהי בכדי להפיק קול כל מגמגם מנסה להתגבר על כך באופן שונה, ואצלך התיקים גורמים לך לאפשר גלוטיס פתוח, כלומר מעבר אוויר חופשי דרך מיתרי הקול מסובך?? לא משנה במידה ויתאפשר לי להגיע פעם למפגש אוכל להסביר לך מה כוונתי בעז

geashono

New member
סגירת מיתרי הקול

אם אתה מתכוון שהגורם לגמגום הוא סגירת מיתרי הקול דוקטור שוורץ כותב את זה בספרו והוא הפיק טיפול שלם שמתבסס על כך זה לא הוכח בשום מקום אבל אם וכאשר זה יוכח הוא היה הראשון

למעלה