שלום לכולם.

idana30

New member
שלום לכולם.

אחרי שקראתי את המאמרים בפורום והשכלתי, יצאתי עוד יותר מבולבל משהייתי. ברשותי מחשב IBM R50E 1.7 המשרת אותי נאמנה כבר שנתיים. המחשב חזק יחסית, בעל ביצועים סבירים +, ידידותי, נוח ועמיד- אבל את זה בטח כבר כולכם יודעים. השנה אני מתחיל ללמוד באוניברסיטה וחשבתי לקנות מחשב חדש שיחליף את הישן עקב מימדיו ומשקלו של זה. הדרישה מהמחשב שאני מחפש היא לא בשמים. צריך שיהיה קודם כל קטן וקל, בעל משך סוללה טוב מאוד (עדיפות לאזור ה-3 שעות). עדיף שיהיה IBM או LENOVO (כי יש לי ניסיון ממש טוב איתם, גם בשרות) אינטרנט אלחוטי. אמין וחזק ככל האפשר (קשה לי להבין אם אני צריך 1.7G או למשל 1.1 יספיק-ומה ההשלכות של זה מעבר להיבט של צריכת זרם) מחיר- עדיף שלא יעבור את ה-7K אם אפשר- מקסימום נגרד... תודה רבה.

יאיר B

New member
קטן וקל = יקר.

כלל האצבע אומר שככל שהמחשב יותר קל - הוא יהיה יותר יקר. לגבי מה שאתה רוצה: סוללה לשלוש שעות - גם מחשב גדול יתן לך (מסך 15" עם סוללה של 6 תאים, כמובן שמסך 12" עם 6 תאים יתן כ05 שעות). IBM לא קיימת יותר, יש לנובו (הם מיצרים גם את סדרת הטינקפאד, אבל המחשב הקטן שלהם, X60 יקר מדי עבורך - כ-10K). מהסדרה של לנובו 3000 יש את V100 שנמכר במחירים שבין 7000-8000. קליטת אינטרנט אלחוטי קיים בכל מחשב שנמכר כיום (סטנדרט). אמין וחזק, מבחינת מחשוב או פיזית (פיזית = לנובו, מחשובית - מה אתה רוצה להריץ עליו?). בגלל שמחשבים כיום באים עם ויסטה, בכל מקרה לא לקנות מחשב עם פחות מ-1GB זיכרון (ועדיף אפילו 2GB). מעבד בהתאם לצרכים. לכל חברה יש סדרות קלות - תעבור בזאפ על המחירים שלהם וספר לנו גם מה אתה רוצה להריץ עליו (בדרך כלל המחשבים הקלים מתאימים יותר לישומי אופיס ואינטרנט ופחות למשחקים, בעיקר בגלל נושא כרטיס המסך הפשוט שלהם).

למעלה