שלום לכולם....

EgeBamayasi

New member
דרישה ממשהו לשנות את דתו זו גזענות

אפליה של משהו בגלל דתו זו גזענות הרי אם גרמניה (מדינה לאומית אתנית) הייתה מבקשת מצאצי גרמנים בישראל לשנות את דתם לנוצרים פורטסטנטים בשביל לקבל אזרחות, כולם היו מזדעקים מהזוועה, והיו צועקים "נאצים נאצים" אבל רק מדינת ישראל היא מדינה מיוחדת שמפלה אזרחים רק בגלל דתם. בגלל אנשים מהסוג שלך, רק שדתם הייתה נצרות, הייתה כזאתי התבוללות בקרב היהודים, בגלל שהם האמינו שבשביל להיות גרמני צריך להיות נוצרי, אז היהודים שרצו להשתלב בחברה הגרמנית נאלצו להתבולל כדי להיות חלק ממנה. מה שעושים פה בארץ זה אותו הדבר אני מנסה להוציא עכשיו אזרחות הונגרית, תחזיקי לי אצבעות ;)

daniik

New member
סליחה? ממי דרשנו לשנות את דתו?

אני חוזרת ואומרת: לגרמנים מדינה ששייכת לעם הגרמני. לצרפתים גם. וכו'.... רק כשהיהודים מקימים מדינה כזוו משלהם- לא! זה אסור! כזו שנאה עצמית בקרב יהודים לעולם לא ראיתי. ולכן אני לא מחבבת בלשון המעטה אנטי ציונים יהודים. הלוואי, הלוואי שתצליח ללכת מפה, לא אכפת לי לאן. ואני מקווה שתוותר על האזרחות הישראלית שלך. אתה לא צריך אותה ;) דניאל

EgeBamayasi

New member
לגבי צרפת כבר נתתי הסבר, אני לא מבין

למה את ממשיכה להתעקש עליהם, אני זה שרוצה להיות כמו הצרפתים, אז תפסיקי להביא אותם בתור דוגמה ומדינות כמו גרמניה צריכות להפסיק להתקיים כמו שהם מתקיימות

daniik

New member
הסבר????

הנקודה שלי היתהה שיש עם צרפצי. ולכן, לצרפתים יש מדינה. היהודים הם גם עם. אז גם לנו מגיעה מדינה. קולט עכשיו? דניאל

EgeBamayasi

New member
אני לא צריך הסבר, את זו שצריכה

מה שאת קוראת לו העם הצרפתי זו אוכולוסיה הטרגונית , כמו אוכלוסית ארצות הברית שמורכבת ממלא קבוצות אתניות, החוקים הצרפתים שוויונים כלפי כל הקבוצות ויש שוויון בתהליך קבלת האזרחות. בניגוד למדינת ישראל שיש בה חוקים מפלים כלפי מיעוטים ושהיא מכריזה בבירור שהיא מדינה ששייכת לקבוצה אתנית אחת, במקרה הזה היהודים. מדינת צרפת, היא מדינה של העם הצרפתי ובשביל להיות חלק מהעם הצרפתי צריך להיות רק בעל פספורט צרפתי אם את משתמשת בתור צרפת, בתור דוגמה למה שאת רוצה פה, אז סבבה, נבטל את חוק השבות, נשנה את הצהרת העצמאות לגבי החלק של העם היהודי, נבטל עוד כמה חוקים מפלים ונכיר כולנו שבשביל להיות חלק מעם ישראל צריך להיות רק בעל פספורט ישראלי אבל זה לא המצב, אז תפסיקי כבר להביא את הדוגמה של צרפתי כי זה ממש מרגיז, הבורות שלך... סבבה, את רוצה תביאי את גרמניה בתור דוגמה, ותגידי אם ל"גרמנים מגיע אז גם לנו מגיע" ואז אני עניתי לך בהתאם שאני חושב שמדינות כמו גרמניה צריכות להפסיק להתקיים. המודל הצרפתי זה המודל שאני מעוניין בו. הדברים שלי מאוד ברורים אני לא מבין למה את בוחרת ללא להפנים את המציאות

daniik

New member
חס וחלילה

לשנות את הכרזת העצמאות. להרוס את המדינה היהודית? איזה מזל. איזה מזל שאתה מיעוט מבוטל בארץ הזו. אחרת היה לי ממה לדאוג. שתהיה לך שבת שלום! דניאל

EgeBamayasi

New member
מיעוט מבוטל?

אולי בקרב היהודים, אבל אל תשכח ש24 אחוז מתושבי המדינה הם לא יהודיים. ועוד איזה אחוז אחד של יהודים שמאלנים פאנטיים כמוני שלא רוצים מדינה יהודית ואל תשכחי עוד איזה 5 אחוז של חרדים שמתנגדים להקמת מדינה לפני בוא המשיח והנה את מקבלת 30 אחוז שמתנגדים למדינה היהודית אומנם זה מיעוט אבל לא מיעוט מבוטל, אולי תחת שלטון הרודנות היהודי זה מיעוט מבוטל אבל במונחים דמוקרטים, זה בשום אופן לא

daniik

New member
מיעוט מבוטל:)

בקשר לחרדים- הקיצונים הם נטורי קרתא שהם לא חלק מהמדינה. ידעת שרוב החרדים בארץ ובעולם מנדים אותם....? ואני יודעת, גם מפני שיש לנו חרדים במשפחה המורחבת, שלאחרונה גדל מספר החרדל"ים במדינה-כלומר-חרדי ל א ו מ י. וכל השאר-ובכן, אי אפשר להגיד שמפלגת ש"ס, למשל, שבה בוחר רוב אם לא כל הציבור החרדי הספרדי במדינה, לא תומכת בהחזרת שטחים בכלל-אז אולי ציונים הם לא, אבל לבטל את המדינה היהודית? לא., לא נראה לי...:) אם כן, זה אתה, והערבים. ועוד כמה יהודים. והיית מת שאתם אחוז שלם. שמאלנים קיצוניים? אחוז? אולי חצי. אולי פחות. דניאל

EgeBamayasi

New member
אם אנחנו אחוז כזה קטן למה האקדמיה

מוגדרת תמיד בתור פוסט ציונית? ובטוח כל האקדמאים האלו הם לא ערבים, רוסים או חרדים. אז בטח חייבים להיות אשכנזים שמאלנים רצח, ודווקא לי מסתדר שהם יהיו איזה אחוז אחד מהאוכלוסיה היהודית בכל מקרה, הויכוח הקטנוני הזה לא משנה גם אם המספרים הם בין 25-30, ומינימום 25 זה בטוח, אז זה עדין לא מיעוט מבוטל ואני רק רוצה להגיד משהו שרציתי להגיד כל הדיון - יובשת!!! ושס זו לא מפלגה חרדית אמיתית, ההגדרות האלו של חרדים, חילונים, רפורמים וכו' זה הגדרות אשכנזיות במקורן, לכן תפיסת העולם של שס לא חייבת להיות באמת חרדית ובמיוחד שמרבית מצביעה הם בכלל מסורתיים שסתם סוגדים לרב עובדיה יוסף במהלך השבוע ולביתר ירושלים בסוף השבוע. לכן, המפלגה החרדית האמיתית היא יהדות התורה, שמרבית מצביעה הם באמת אנטי ציונים, וזה שנטורי קרתא הם מיעוט זה נכון, אבל זה לא אומר שהם היחידים שנגד המדינה. אה וממש לא אכפת לי מההתנהגות הילדותית של החרדים שמחרימים את נטורי קרתא, האורתודוכסים האלו מחרימים גם את הרפורמים, ככה שזה לא אומר הרבה

daniik

New member
חחחח

"יובשת"? מה אתה, בן 5? לא יפתיע אותי, אבל ניחא... הסיבה היחידה שאולי יש 25 אחוז כמוך זה בגלל הערבים. מסיבות ברורות הם לא ציונים. אני מקווה שאתה מרוצה מעצמך:) ומה אתה מקשקש על מסורתיים מצביעי ש"ס? כולם יודעים שמצביעי שס הם החרדים הציונים ודתיים ספרדים. יהדות התורה? תזכיר לי כמה מנדטים היא מקבלת?:) שתי התנועות האנטי ציוניות היחידות אשר יש בהן חלק יהודי הן גוש שלום וחד"ש. מעניין. כמה מנדטים יש להם? אה, כן, אפס. ואני יובשתי? לפחחות אני לא חיה במדינה שבה רוב העם שונא אותי(וכן. רוב העם היהודי, שונא אנשים שכמותך, יהודים אנטי ציונים. אתה יכול להאשים אותם?), אבל היי, לפחות אתה אהוב ואהוד על ידי שאר ימי האיזור! ואיזו שאלה טיפשית לגבי האקדמיה! ידעת שגם אותי מאשימים שאני פוסט ציונית? כל השמאלנים מואשמים בזה, אז בוודאי שהאקדמיה, המעוז של השמאלנים, תואשם גם כן. רובם הם שמאלנים ציונים, למרות שיש כמה עשבים שוטים שהם אנטי ציוניים. בגלל זה מאשימים אותם באנטי ציוניות, כי כרגע, מי שמאלני, גם אם הואציוני, נתפס כחולה נפש. דניאל

EgeBamayasi

New member
טוב זו לא הפואנטה

הויכוח הקטנוני הזה על מספר היהודים שהם אנטי ציוניים, הפואנטה היא שאת הגדרת מיעוט מבוטל, יותר נכון את רצית לחשוב שהם מיעוט מבוטל, אבל לא ככה זה במשחק הדמוקרטי ;) אולי כן בדיקטטורה הציונית וחוצמזה, אני עוד לא נתקלתי בבנאדם ששנא אותי בגלל דעותי הפולטיות, אבל יכול להיות שסתם התברכתי בלפגוש אנשים נורמלים. ואני חושב שזה עדיף לחיות במדינה שכולם שונאים אותך מעולם שהרוב שונאים אותך (כמו המקרה שלך)

daniik

New member
אני לא שונאת אותך,

אלא את הדיעה שלך. רוב העולם? כלומר, שונאי ישראל. good for you! דניאל

EgeBamayasi

New member
חוצמזה

על אזרחות ישראלית לא ניתן לוותר, וגם אם אני אוותר אני תמיד אוכל לקבל אותה חזרה בגלל שאני יהודי. האמת, שאני מייחל ליום שאני יתפקד במשרד הפנים אחרי כמה שנים בגולה והפקיד יגיד לי "מצטער, אבל יהודים כבר לא מקבלים אזרחות אוטומטית"

daniik

New member
תמיד ניתן לוותר.

תעבור, תעבור לארץ אחרת. באמת שלא צריכים כמוך פה:) דניאל

poiboi

New member
מעולים חדשים.

בודקים אם הם יהודים לפני שנותנים להם לעלות לארץ. וגם לפי מה שהבנתי בודקים את זה ככה- אם סבא שלך היה יהודי, אז אתה יהודי, מזכיר לך מישהו?

daniik

New member
כן, את השואה. וזה צריך להשתנות.

זה היה אמור להיות כנקמה ישירה בהיטלר---- "רואה? ניסית לחהשמיד אותנו ולא רק שלא הצלחת, אנחנו הקמנו פה מדינה משלנו!". אז אני מבינה את זה. אך זה צריך להשתנות. לפי דעתי רק יהודים מצד אמא או אבא צריכים לקבל את זכות השיבה. דניאל

polsk22

New member
תגובה..

חחח... בההצלחה... גם אני מנסה אולי להוציא אזרחות פולנית... אבל זה ממש יקר.. כל העסק עולה איזה 5000 שקל בערך... אני מאחל לכולנו שנחזור לשורשים שלנו ! ונעזוב את המדינה הזאת...

EgeBamayasi

New member
אם לא הייתי ברור אז..

הכוונה היא שפציפיסט לא חייב להיות פוסט ציוני, אבל יכולה להיות התאמה בין האידאולוגיות

EgeBamayasi

New member
וואלה לא יודע...

כנראה... אני לא פציפיסט את מכניסה לי יותר מדי שאלות מכשילות

למעלה