שלום לכולם....

polsk22

New member
שלום לכולם....

אני פציפיסט , בן 17 ואחרי צו ראשון... אני איני רוצה לשרת בצה"ל.. לצערי שמתי לב שלא אמרתי את זה בצו ראשון... אבל אמרתי להם שאני לא יודע מה אני רוצה לעשות ,.. כשהיא שאלה אותי אם אני רוצה להיות קרבי אמרתי שאני לא יודע.. ושאני רוצה לשמור על האפשרויות... אני ממש לא רוצה להתגייס לצה"ל ואני ממש אנטי מיליטריזם. ואני גם מאמין שצה"ל הוא גוף שלא פועל בחוכמה ואני נגד זה שמשייכים אותי לצבא בגלל הלאום שלי בגלל שנולדתי פה אני מאמין שיש לי את הזכות לבחור שלא לעשות צבא. ואני לא יכול עם זה כבר זה הורג אותי.בעיקר שחברים שלי מדברים על זה על איך שהם "מורעלים"(יואו איך אני שונא את המילה הזאת!!!!!) הם רק תורמים לשנאה שלי ולאי רצון שלי להיות שייך לגוף הזה שהם רוצים להשתייך.. אני לא רואה בי כמשהו שמסגרת צבאית מתאימה לו.. וואלה לא מתאימה לי המסגרת הזאת.. שאני צריך להצדיע למשהו? שאני בדרגת נחיתות מהיום הראשון, להתקלח במקלחת משותפת כמו בהמה עם עוד 30 אנשים?? לקום ב-6 בבוקר וללבוש מדים מטופשים? זה פשוט מגעיל אותי וזה רעיון טיפשי... אני אבל אשמח לעשות שירות לאומי במקום...לתרום למדינה בדרך אחרת. למה הכל פותרים במדינה הזאת בכוח????
(זה היה הדבר הכי קרוב ליונה...) נ.ב. איך (סלחו לי על השפה) לעזאזל ניסחתם מכתב כזה?????? גם אם הייתם נותנים לי 20 שנה לא הייתי מצליח להתקרב לרמה כזאת של שפה, וסעיפים מתומצתים היטב.. תודה מראש...אחד משלכם...

EgeBamayasi

New member
ממה שקראתי בהודעה שלך

הסיבות שלך לא ממש פציפיסטיות טהורות, ואני בספק אם אתה פציפיסט ולא אחד שפשוט נגעל מהצבא ומהכיבוש, אבל זה בסדר גם אני לא ;) זה שאתה אנטי מלטיריסט, פוסט ציוני, שונא מורעלים ולא יכול לסבול את המסגרת הנוקשה של הצבא לא הופך אותך בהכרח לפציפיסט, אולי סתם שמאלני... בכל מקרה, אם הסיבות שלך הם לא רק סיבות פציפיסטיות, אולי כדאי שתנסה לצאת דרך הקבן, שזו דרך יותר קלה. אם אתה עדין מתעקש על דרך הפציפיסטית, שיהיה לך בהצלחה ליעוץ לגבי פרופיל 21 http://www.newprofile.org/forum/

polsk22

New member
קודם כל תודה על התגובה..

מה ההבדל בין פציפיסט לבין אחד שנגעל מהצבא ומהכיבוש... ואיך אני אצא דרך הקב"ן?? מה זאת אומרת ומי שמחליט שהוא פציפיסט הדרך שלו יותר ארוכה מהשתחררות מהקב"ן? למה יוצאים מהר יותר דרך הקב"ן... את האמת אני רוצה לצאת מצה"ל (כלומר עוד לא נכנסתי.. אבל כבר קראת את ההודעה שלי) ובאמת עם כל הכבוד לכם ולדעות שלכם ושאני ממש מכבד אותם והרבה מהאידיאולגיה שלי ומהעקרונות שלי מבוססים על הדעות הללו... סלחו לי על המשפט אבל לא אכפת לי איך או באיזה צורה אני רוצה להשתחרר מהמערכת המטומטמת הזאת, אני לא רוצה לשרת בצה"ל... אני רוצה לתרום למדינה בשירות לאומי אני אבל לא רוצה לתרום לצה"ל כי אני בטוח שאני לא תורם למדינה הזאת כשאני בצה"ל... צה"ל הורג אנשים חפים מפשע ואין לו ערך לחיי אדם .. שלנו או של הפלשתינים... כי עם כל הכבוד לו הוא רק מצית את כל המלחמות האלה.. ואת הסכסוכים האלה... נ.ב. בכל כך הרבה פורומים של צבא דחו אותי בגלל הדעות שלי ובגלל זה שאיני רוצה לשרת בצבא וכל הזמן אמרו לי שהם לא יגידו לי את הדרך איך להשתחרר כי הם מעודדים גיוס ושאני דוגמא לנוער של היום ובלה בלה... בכל מקרה נראה לי שהפעם הגעתי למקום חם ותומך... שלא יגיד לי לעוף מהפורום בקיצור .... דרך אגב עם משהו מהמשפחה שלי הוא די Big Shot במערכת הביטחון וכולם מכירים אותו, ויש לו הרבה קשרים שם, אתם חושבים שזה יכול לתרום לי במטרותיו להשתחרר מצה"ל או להפך רק יכול להזיק לי... תודה מראש...

נעה ר א

New member
כנס לאתר של פרופיל חדש

יש שם את כל המידע שאתה צריך..: http://www.newprofile.org/

EgeBamayasi

New member
תגובה

מי שפציפיסט אז בין היתר הוא גם נגעל מהצבא ומהכיבוש, אבל זה שאתה נגעל מהצבא ומהכיבוש לא הופך אותך בהכרח לפציפיסט. יכול להיות שאתה פשוט מחזיק בדעות פוליטיות שהכיבוש הוא מיותר, כמו מרצ ו"שלום עכשיו" אבל לא שולל את האפשרות של פתרון צבאי לבעיה ובנוסף לזה אתה לא רוצה לשרת בגלל שאתה מפחד מהמסגרת הצבאית ואין לך שום רגשות לאומים ציונים בכל מקרה אני לא יכול להגדיר אותך, אם אתה פציפיסט או לא. אבל לא העלת הרבה טענות פציפיסטיות בהודעה שלך ובכלל לא שללת את קיומו של הצבא רק אמרת שהוא "גוף שלא פועל בחוכמה" , וששמים אותך בו רק בגלל הלאום שלך ושהמסגרת שמה קשה. וכל זה נכון אבל בכל זאת, בשביל להשתחרר מצהל על פציפיזם, אתה צריך להביע פחות ביקורת על יעילות צהל (אתה אמור לשלול את עצם קיומו) וגם הרבה פחות פולטיקה ישראלית ויותר פולטיקה גלובלית, מה שלא הבעת בהודעה שלך בכל מקרה, אני מציע לך לקרוא מאמרים על פציפיזם ולראות עם זה מתיישב עם הדעות שלך, אם זה לא מתאים אז זה בסדר! אתה יכול לצאת בדרכים אחרות ויותר קלות כמו קבן, אני כבר ראיתי ששלחת הודעה בפורום של פרופיל חדש (אתה זה אוסקר?) אז אתה כבר תסתדר משמה כי פה זה לא המקום לייעץ לך על קבן ודרך אגב, אל תערב את הקרוב משפחה שלך

polsk22

New member
תגובה..

טוב תודה... צודק אני באמת צריך להחליט באיזה מסלול אני הולך... אי אפשר גם וגם... אני צריך להיות סגור על הדעות שלי ולסדר אותם גם... תודה על התגובה!

polsk22

New member
תגובה... 2

דרך אגב אתה יכול להסביר למה לא לערב את הקרוב משפחה הזה?... והוא באמת רק יכול להזיק לי יותר משהוא יכול לתרום למטרתי?
תודה..

EgeBamayasi

New member
3 סיבות

1) לא בטוח שהוא ירצה לעזור 2) לא בטוח שביכולתו לעזור לך 3) לא בטוח שהמכרים שלו לעבודה יראו את זה בעין יפה והסיבה העיקרית, שאתה לא חייב אותו, כדי לשמור פרוטקציות למקרים רצינים ולא לסתם שטיות

daniik

New member
מזאת אומרת פוסט ציוני?

אז כל מי שפציפיסט הוא אוטומטי פוסט ציוני? ציונות= אמונה שליהודים מגיע בית לאומי בא"י. כן, אני ציונית. לא, אני לא פציפיסטית ואני מאוד גאה בחיילים שלנו (שבדיוק עכשיו סיכלו פיגוע בת"א. מעניין מה היינו עושים לו כולם היו פציפיסטים....) והעובדה שאני ומדת להתגייס (חיל המודיעין) ובכך לתרום לארצי. יש לי חברים פציפיסטים- לא תמכתי בהחלטתם אך הם ציונים. ואפילו "מאוד" ציונים. אני לא מבינה למה פציפיזם צריך לבוא עם פוסט\אנטי ציונות. וד"א, אני שמאלנית, מצביעת מרץ. ואני תומכת בכל חייל שמסרב לשרת בשטחים הכבושים ביו"ש ועזה. סתם הרגשתי שאני צריכה להוסיף את זה. דניאל

EgeBamayasi

New member
איפה אמרתי שזה צריך לבוא עם פוסט ציונות?

כולה אמרתי שהכותב רשם " ואני נגד זה שמשייכים אותי לצבא בגלל הלאום שלי בגלל שנולדתי פה" ולכן אמרתי שיש לו דעות פוסט ציוניות... למה קישרת בין הדברים לא הבנתי... אולי בגלל שהאידאולוגיות משתלבים כל כך יפה אחד עם השני אבל לא מחייבות לגבי השניה...

daniik

New member
אתה הנחת את זה.

וזה מה שמפריע לי עם פציפיסטים-אני תמיד דואגת שמא הם אנטיציונים ורוצים שלא תהיה פה מדינה **יהודית**. דניאל

polsk22

New member
תגובה לגברת...

הוא דיבר עליי... ואני באמת גם לא לגמרי פצפיסט וגם אם לי יש דעה מסויימת זה לא אומר שלכול הפציפסטים יש את אותה הדעה.. וכן מה לעשות אני מצטער על הרגע שבו הסבים שלי מאירופה הניחו את כף רגלם במקום שאז נקרא פלשטינה והיום ישראל...

daniik

New member
אז אתה אנטי ציוני, ואני מצטערת לשמוע את זה.

והמדינה הזאת, מדינת ישראל שלנו, הצילה הרבה הרבה יהודים (וביניהם גם את הסבים שלי). יכול מאוד להיות שאתה חב לה את חייך, ואם לא, אז הרבה אחרים כן. ומה לעשות, שלא הייתי רוצה לחיות בשום מקום אחר. רק פה יש את שפת הקודש שלו, ורק פהה סמלי המדינה, דגלה, ההמנון שלהה, החגים הלאומיים, הם כולם יהודיים. ורק פה אפשר לצאת עם אנשים בלי לחשוש אם הם יהודים או לא (חשש מהתבוללות). אוכל להמשיך עוד הרבה, אבל אני גאה במדינה הציונית שהקמנו לנו פה. ואם לומר את האמת, מעולם לא הבנתי אנטי ציונים יהודים, ותמיד התרחקתי מהם. דניאל

EgeBamayasi

New member
אישית

הייתה מעדיף מדינה מוסרית ולא ציונית שהצילה יהודים ומצילה עכשיו את פליטי דרפור (מה שהיא לא עושה) על פני מדינה ציונית שמצילה רק יהודים רק בגלל האידאולוגיה הלאומית הציונית זה שהיא הצילה יהודים, זה דבר שהייתי מצפה מהמדינה שלי תעשה בכל מצב והיא לאו דווקא צריכה להיות ציונית בשביל לעשות את זה למי אכפת מהתבוללות... שכל אחד יעשה מה שבא לו

daniik

New member
דרפור? אז אולי לא שמעת שקלטנו 498 פליטים.

אני הייתי רוצה שלמדינה שלי היה אופי יהודי, כי אנחנו עם. מה רע? יש פה תרבות יהודית ועברית. לא הייתי מחליפה את זה בשום תרבות אמריקנית\מערבית. באשר להתבללות- בטח, למה לא. אולי פשוט נכחיד את העם היהודי- שזה מה שהיטלר רצה לעשות. אתה פשוט מציע לעשות את זה בלי הרצח. בדרך "טבעית", לא? נחמד לחשוב שיש יהודים שלא אכפת להם אם יהיו יהודים בעולם או לא-מזכיר לי כמה מדינות אנטישמיות.(אולי ההשוואה היא קיצונית בשבילך, אבל ככה אני חושבת). דניאל

EgeBamayasi

New member
במילא כבר יש פה תרבות אמריקנית מערבית

מי שרוצה לשמור על תרבות הזה, שיבושם לו, אני אפילו בעד שהמדינה תסבסד בתי כנסת וגם ישיבות (כן כן גם ישיבות, אבל ברמה נורמלית לא ברמה מוקצנת). מה אני לא מבין זה למה צריך לתקוף ולהגעל ממי שלא רוצה לשמור על תרבות זו ולמה צריך לחקוק חוקים גזענים בשם התרבות הזו. אני לא אומר להכחיד אותו, אני פשוט אומר שעמים נעלמים כל הזמן במהלך ההיסטוריה, זה תהליך די טבעי, מה ההבדל בין העם היהודי לעם הביזאנטי או לכל מיני שבטים באינדונזיה ודרום אמריקה שהשפות והתרבות שלהם נעלמת. זה תהליך טבעי. את רוצה לשמור אותו? תפתח מרכז תרבות, תפתחי אגודה לשימור התרבות העברית וכו' אבל מכאן ועד לתקוף את כל מי שעונין להתבולל כמו שהיהדות עשתה בכזאתי מומחיות כבר מאז המאה 19 זו כבר הגזמה וצריך לעקור את ההתנהגות המגעילה הזאתי חוץ מזאתי, שאני מה שאת בטח מגדירה בתור "משתמט" אז לא משנה מה אני לא רצוי פה ואני צריך לטוס מפה במטוס הראשון, אז מזל שהשגתי גם פטור מצהל וגם פטור מלהיות יהודי

daniik

New member
אני אגיד לך מה ההבדל.

ההבדל הוא שאנחנו שרדנו במשך 5000 שנה בערך. היהודים הצליחו לשמור על הייחודיות שלהם, ואפילו התפתח מה שנקרא "אופי יהודי". השפה שלנו שרדה במשך אלפי שנים, וכך גם הדת שלנו והתרבות שלנו. ומדנית ישראל אוצרת בתוכה את כל זה. חבל שאתה לא מנסה ללמוד יהדות יותר לעומק, גם מבחינת הדת וגם מבחינת התרבות. נכון, התרבות המערבית הגיע לכאן אך עדיין יש תרבות עברית (ספרות, קולנוע ומה לא), "אופי" ישראלי\יהודי, אוכל, וכו'. לוותר על כל זה? למה לי? משתמט? במידה והשגת פטור שלא בדרכים חוקיות, למשל, אם שיקרת לקב"ן, כן אתה משתט, ואני מרגישה רק בוז כלפיך. למה? כי בזמן שידיד שלי סכל את פיגוע ההתאבדות שהיה אמור להיות בתא", ובזמן שאחותי הגדולה הייתה במודעיען ועזרה להביא את הידיעה לשר הביטחון, אתה ישבת על התחת ודאגת לצאת מהצבא. אז כן. אתה משתמט, וצריך להוקיע אותם מהחברה, כי אין להם בושה(מבחינתי משתמט לא יכול להסתכל לי בעיניים-שהרי אני משרתת במודיעין ועושה עבודה שמונעת פיגועים, ואולי אף אני והיחידה שלי הצלנו אותך,ואתה, ובכן, "השתמטת" מחובתך. אם יצאת על סיבות חוקיות, למשל, סיבות נפשיות ובריאותיות- אתה לא משתמט, ואסור להתבלבל. אני מעריכה אנשים כאלו, שעושים שירות לאומי. דניאל

EgeBamayasi

New member
תגובה

גם התרבות האברוג'נית קיימת כבר אלפי שנים ובכל זאת היא דועכת, זכותך לשמר את התרבות שלך, זכותי לא לשמור עליה, מגעילה אותי התוקפנות שלך. לא יודע מה זה "אופי" ישראלי אבל זה וכל המאכלים והאומנויות לא יחדלו להתקיים אם המדינה תהיה מדינת כל אזרחיה, כמו צרפת שהיא מדינה 100 אחוז חילונית, עדין יש מאכלים צרפתים ועדין יש קולנוע צרפתי. עברית זו השפה של הרוב במדינה הזאתי והיא תשאר ככה, מדינת כל אזרחיה לא תהרוס את 60 שנות ההיסטוריה של מדינת ישראל.

daniik

New member
מדינת כל אזרחיה תהרוסאת מדינת העם היהודי.

המדינה היחידה שיש לעם שלך. כמה נחמד שאתה מתחבר אליו. התרבות שלנו דועכת????הצחקת אותי. אם רק היה לך מושג כמה התרבות היהודית, ואנשי רוח יהודים השפיעו על העולם, ועל התרבות המערבית בפרט....התרבות היהודית והעם היהודי ביחד איתו- הולכים וגדלים. להשוות לתרבות ה"אברוג'נית". הצחקת אותי. ולא תקפתי אף אחד. הסבתי לך את העמדה שלי. לא רוצה מדינת העם היהודי? קשה לך לראות מגן דוד מתנוסס על הדגל? קשה לך להזהות עם מילות ההמנון "נפש יהודי הומיה"? מצויין. אתה מוזמן לעבור למדינה אחרת.אני נשארת במדינת העם היהודי, שהיא מ\\המדינה היחידה שאני מסוגלת להזהות עימה. דניאל

למעלה