שלום לכולם...

t h e saint

New member
שלום לכולם...

בעברי התאמנתי באיגרוף תאילנדי כשנה בערך הפסקתי עקב בעיה רפואית שכתוצאה מהבעיה הרפואית הזאת רצוי שאני לא יקבל שטפי דם בגוף. אני בן אדם מאוד היפרקטיבי ואני מחפש אומנות לחימה שאני ירגיש שאחרי שיעור אני גמור אבל גם צריך אומנות לחימה שלא כוללת מכות רציניות דהייני שטפי דם וכו' אומנות רכה. יש משהו שאתם יכולים להמליץ לי ? איקידו או משהו בסגנון ? אני גר בקריות. תודה.

אלישיר

New member
למה דווקא אמנות לחימה?

בעזהי"ת אולי תעשה שילוב של ריצה ושיעורי יוגה? לצאת החוצה לרוץ איזה עשרים דקות או חצי שעה (או יותר
), ואז להכנס לעוד כשעה וחצי אימון יוגה, וכך שלשה פעמים בשבוע, זו גם פעילות מאומצת, גם תוסיף לך לבריאות, וגם אין בה חשש שמישהו בטעות יכניס לך מכה חזקה מידי. אתה תוכל להשתלב באייקידו, גם בסגנונות אחרים, והכל תלוי לרמת האחריות והאכפתיות של המורה, ולכן לעניות דעתי אם אתה נחוש שדווקא אמנות לחימה, אז תתחיל יותר בחיפוש אחר מורה מתאים, ולאו דווקא על פי אמנות כזו או אחרת.

הייתי הולך על קרטה שלא במגע מלא

גם יש אפשרות לצאת שפוך אחרי כל אימון, וגם לא תקבל מכות רציניות שיגרמו לך שטפי דם לא רצויים. לא חושב שאייקידו יענה לך על הדרישות, אבל אולי אני טועה.

amir_aikido

New member
../images/Emo18.gif גם ביחס לאייקידו

מנסיון אישי, לא פעם הנפילות על המזרן כרוכות גם הן בשטפי-דם. במקומות מסויים (כמו אצלנו) יש גם עוד כמה סיבות אפשריות לצאת בסוף האימון עם סימנים כחולים (לא קורה בכל אימון, אבל קורה לפעמים). אמיר

Vegaro

New member
גם אצלנו באייקידו יש סיכון שכזה

אמנם הלך הרוח הכללי אצלנו לא אגרסיבי, אבל אופי האימון תלוי גם בבן הזוג, ויש הרבה שאוהבים להתאמן בצורה אינטנסיבית יחסית. אפשר לבקש מבן הזוג שיזהר, אבל לא הייתי סומך על זה אם מדובר בבעיה בריאותית רצינית. אם אתה לא נעול על אומנות לחימה, אני בטוח שישנם סוגי ספורט אחרים שעונים כמעט על כל הקריטריונים שלך. סתם כדוגמה אישית אני יכול להמליץ על ספורט חדש יחסית בארץ בשם פוטבג, שהתחלתי לעסוק בו בחודשים האחרונים במקביל לאייקידו. הוא נטול פציעות כמעט לחלוטין, מאוד אינטנסיבי, אומנותי וניתן לעסוק בו עם או בלי פרטנרים.

למעשה כל ספורט יכול לגרום שטפי דם. אני

מכירה מישהו שסתם תוך כדי ריצה, מתח שריר ברגל (בלי שום נפילה או התקלות במשהו), ונגרם לו דימום בתוך השריר בגודל של 4 ס"מ (מדוד באולטרסאונד).

Zegdel

New member
גם לי קרה משהו דומה

לא נעים בכלל. רצתי ספרינט בלי להתחמם כמו שצריך. התחריתי עם מישהו יותר אתלטי ממני, וראיתי שאנחנו בתיקו. פתחתי מבערים, כמו שפרשני האתלטיקה אוהבים לומר על האצנים השחורים, והשגתי אותו, אבל מעט לפני הסוף הרגשתי מעין הצלפה בירך, ונפלתי אפיים ארצה. למזלי, אין לי שום בעיות בריאותיות ואני צעיר. אבל זה לא נעים, וגם הנפילה על האספלט לא הייתה משהו.

t h e saint

New member
תודה לכולם על התשובות..

אני מחפש אומנות לחימה כי זה משהו שאני אוהב, ומעבר לזה שאני אוהב זה גם נותן לי ערך מוסף. מידי פעם אני באמת יוצא לריצה בחוף אבל זה משעמם אותי לרוץ ללא מטרה. אני מודע לזה שבכל דבר שאני יבחר יש את האופציה של להפצע זה דבר שאי אפשר לברוח ממנו. איקידו תמיד עניין אותי ואין ספק שהוא פחות ברוטאלי מאיגרוף תאילנדי. ואכן הדרך הכי טובה לבדוק את העניין הזה זה ללכת לראות שיעור. אם אתם יכולים להמליץ לי על מורים באיזור הקריות, או על מורים של אומנות לחימה אחרות "רכות" שאני לא חשבתי עליהם אני ישמח. אני יעשה סבב מועדונים ואז אני יחליט מה הכי מתאים לי. תודה.

שים לב שבריחים על מפרקים עלולים לגרום שטפי-דם

תת-עוריים וגם פגיעה בכלי הדם שבשרירים וליד הרצועות והגידים בהם מדובר; לחולי סרטן העוברים כימותרפיה ממליצים להימנע מפעילות המאמצת מפרקים בזמן שרמת טסיות הדם יורדת כתוצאה מכימו או הקרנות. באיזו שיטה שתבחר, כדאי מאוד לדבר עם המורה לפני שיעור הנסיון, ליידע אותו על מצבך הרפואי ולהקשיב היטב לתגובתו.

t h e saint

New member
קצת הכוונה...

אתם יכולים בבקשה להמליץ על מורים לאיקידו וטאי צי באיזור חיפה והקריות ? הסתכלתי ברשימת המורים שמצורפת לפורום, ויש שם יותר מידי בשביל להתקשר לכל אחד מהם ולראות אימון ניסיון. המלצה ממכם תתקבל בברכה ותעזור לי לצמצם את המבחר הגדול. תודה.

t h e saint

New member
המשך הכוונה...

מבקש מידע לגבי איקידו וטאי צי באיזור הקריות וחיפה, תודה.

ashigara

New member
מקום טוב לחפש - רשימת המורים לאיקידו

את הרשימה עורך זאב ארליך והיא מסודרת לפי אל"ף-בי"ת של שמות היישובים.

t h e saint

New member
תודה...

ומה לגבי מורים בטאי צי' מישהו יכול לעזור לי ? באיזור חיפה והקריות. תודה

למעלה