שלום לכולם

איליין

New member
שלום לכולם

יש לי בעיה, הבת שלי בת ה7 + די מלאה , מצד אחד היא מאוד מקובלת בחברה ומלאת אנרגיה בקיצור זה לא מפריע לה ובטח לא לי אבל כל הסביבה אומרת שבאיזשהו מקום זה יתחיל להפריע לה עם הבנים כשתהיה קצת יותר גדולה... לפעמים היא אומרת לי שהיא שמנה אבל אני מיד מבטלת את מה שהיא אומרת ואני מדגישה בפניה את שאר התכונות של החוכמה והחיוך והצחוק המתגלגל ושהיא חברה טובה וכו´ האם אני עושה נכון? וכשאני לפעמים מעירה לה שהיא באמת קצת מגזימה היא אומרת לי אז מה גם את שמנה אז למה את לא עושה דיאטה? איך מסבירים כאלה דברים.? חוץ מזה הבן שלי הצעיר (בן 4) אומר לי שאני שמנה..יכול להיות שהוא מתבייש בי?

אדםאחד

New member
רציתי להתיחס...

היי איליין תוך כדי גלישה בפורום התעכבתי על הודעתך ושמתי לב שלא היו לה תגובות כלשאר ההודעות. נעצרתי..וחשבתי שאתיחס להודעתך ואם לא בתבונה מידי לנושא שהצגת לפחות תהייה בזו התיחסות אלייך. לעצם הנושא גם בתי הבכורה היתה והינה מלאה היום היא בוגרת אבל בצעירותה גם אנחנו נתנו דעתנו לעיניין. בקצרה רק אומר שדעתי להתיחסות לנושא אמורה לשלב שתי גישות שהן לכאורה סותרות.מצד אחד להעביר להן מסר שיש לקבל את עצמנו כמו שהוא ולא לפתח ריגשי נחיתות או חוסר ביטחון וכך זה לגבי כל דבר ..מאידך לעזור להם בצורה של שיתוף ובגישה חיובית אולי מהדגשה של הצד הבריאותי להגביר את המודעות למשקל הגוף ואולי לשנות הרגלי תזונה. אני יודע שהרבה לא תרמתי..אבל אני מקווה שאתם ביחד תעשו את מה שאתם מרגישים לנכון לעשות, כי בסופו של דבר הקול הפנימי נותן את העצה הטובה ביותר

אני מסכימה איתך אדם אחד

אפשר לגשר בין 2 הדעות,בצורה עדינה,
אישה יפה.

DREAM111

New member
היי איילין

לגבי נושא ההשמנה של בתך אני מצטערת אני לא מספיק חכמה כדי להשיא עצה. אני יודעת שאנשי מקצוע ממליצים לטפל בבעיה כבר מגיל צעיר. לגבי בנך אני יכולה להגיד לך שאני מטפלת בבת אחותי שמגיל מאוד צעיר אנחנו החדרנו לה כי אדם שמן הוא לא אדם שונה. היה לה פעם אחת משפט לאיש המכולת אתה שמן, אני התנצלתי ואחרי שיצאנו הסברתי לה שגם הדודה שלה שמנה אז מה אני לא טובה? היא הבינה ישר את העובדה ששמן זה אדם בדיוק כמו כולם. אני חושבת שהיום נכון למה שאנחנו הסברנו לה היא לא מתביישת בנו אלא גאה שיש לה משפחה אוהבת כמו שיש לה. מאוד חשוב מה שאנחנו מלמדים ואיזה ערכים אנחנו משרישים בילדינו. מקווה שבמעט עזרתי.

למעלה