שלום לכולם!

ראבר

New member
שלום לכולם!

היי, ברצוני לשתף את חברי הפורום המכובד בבעייה: בעבר יצא לי ללמוד טאקוונדו כשנה בערך. לאחר הזמן הזה הבנתי שטאקוונדו לא יעזור לי ברחוב היות שזו אומנות לחימה יפהפיה אבל לא אפקטיבית. החלטתי לחזור וללמוד אומנות לחימה אבל רק כזו שתהיה אפקטיבית ומוכחת ברחוב\challenge אני מסתובב ליד חובב קראטה מושבע שטוען כמובן שטאקוונדו זה שטויות וממליץ לי ללמוד קראטה. הכרתי גם בחור שלמד קראטה ועזב לטובת הג'יטקונדו (של ברוס לי) וטוען שבלימודים של שנתיים בJKD אני "מפיל" אנשים שלמדו 10 שנים קראטה. שאלתי ובקשתי היא לכם, חברי הפורום, אנא עיזרו לי מניסיונכם ותענו לי איזה מהלוחמות אפקטיביות ברחוב? קראטה? JKD? או בכלל ללכת ללמוד איגרוף תאילנדי? בתודה.

d y s

New member
מי אמר שטאקוון דו לא טובה לרחוב?

ועוד אחרי שנה . חוסר סבלנות יגרום לך לא להתמיד באף שיטה. ואם תקשיב לכולם חוץ מלעצמך ולמורה טוב הכל יהיה לא יעיל.

Pyongwon

New member
אני אישית מכירה

אנשים שיגידו לך שבגלל שעסקו בטאקוונדו הם ניצלו ממוות. ואל תזלזל בשום שיטה. זה לא יעזור לך בחיים. קח את היתרונות של כל שיטה ועל זה תבנה. ולאן אתה ממהר? דעתי הקטנה...

התשובה היא

יש שיטות יותר יעילות לרחוב ויש שיטות שפחות, אך כל זה על הנייר, בסוף מה שיקבע, זה השיטה שאתה אישית תתחבר אליה ותגיע בה למלוא המיצוי העצמי שלך.

boazjkd

New member
jkd

JKD איננה תחליף לשיטות אחרות אמנם היא מאוד יעילה ויש בה מגוון רחב של טכניקות אבל אם היא היתה השיטה הטובה בעולם כבר מזמן כולם היו באים ללמוד אותה. אדם הלומד JKD לא חייב לעזוב את השיטה הקודמת שלו אלא לקחת את ה JKD כמו בגד נוסף ללבוש אותו ולהוסיף ממנו על השיטה הספציפית שלמדת. בבית הספר שלי זכיתי לאמן מורים לטאיקוןדו , קראטה, אגרוף תאילנד, הפקידו ועוד שלא באו בכדי לעזוב את השיטה שלהם אלא כדי להוסיף ידע. ב JKD קימים מגוון רחב של טכניקות שהןכחו כיעילות וזורמות עם כלל התרגילים הנלמדים בשיטה ומוגדרים כיעילים ביותר לרחוב:ווינג צ'ון, קאלי אסקרימה, איגרוף תאילנדי, BJJ, סילאט ועוד... אם אתה מעוניין אזמין אותך ואת כל מי שרוצה לשני שעורי חינם כדי להוסיף ידע וללמוד אחד מהשני.

avima

New member
אתה יכול להסביר לי בבקשה למה

אתה חושב שהיא לא תעזור לך ברחוב ? סתם נקודה למחשבה תיקנתי היום טכניקה בסיסית למתאמן יחסית מתקדם והוא טען - "זו פעם ראשונה שמלמדים אותי לעשות את זה בצורה הזו" למעשה הטכניקה מאז ומעולם הוסברה באותה צורה רק שהתלמיד למד ברמה אותה היה מסוגל לקלוט באותו זמן. כאשר התקדם - הבין יותר ויכול היה לקלוט רבדים נוספים שהיו בלימוד הקודם. הדבר נכון לטעמי לכול אומנויות הלחימה.

amir_aikido

New member
../images/Emo45.gif אם כי, לפעמים ש הבדלים בהוראה

אני לא חושב שיש משמעות לאיזו אמנות כמו המשמעות שיש למורה, לתלמידים ולאווירה הכוללת שמתקיימת בקבוצה. קבוצה שאווירתה היא לימוד לטובת הגנה עצמית, תוכל לעשות זאת מעולה עם כל אמנות שהיא. אם יש הבדל הוא בכך שבחלק מהאמנויות רמת המיומנות הנדרשת לכלים של האמנות תאלץ משך זמן אימון ארוך יותר עד שתגיע לשלב בו הכלים של האמנות זמינים בעת מצוקה, בעוד באמנויות אחרות, תגלה שהזמן הדרוש עד לשימוש בכלים של אותן אמנויות קצר יותר. אמיר

ראבר

New member
הסבר לכולם.

קודם כל תודה על נכונתכם לענות לי. אחרי שנה של אימונים בטאקוונדו פגשתי חבר שלמד קיקבוקסינג משולב עם עוד כמה דברים. אמר לי הבחור שטאקוונדו זה לא שווה. כמובן שלא הסכמתי איתו. הבחור סגר את המרחק ביננו 2 מטר בקפיצה, תפס אותי והוריד אותי לרצפה, נעל אותי ואמר לי "רצית לומר משהו?". הרגשתי כמו תרנגול כפות... ניסיתי להשתולל אבל הוא הגביר לחץ ובכך שיתק אותי. הטאקוונדו אולי נראה יפה אבל יותר ויותר אנשים שאני מדבר איתם אומרים לי שבחוגי קראטה, בחור עם חגורה חומה מוריד דאן 2 בטאקוונדו לרצפה בדקה ואני עוד לא מדבר על איגרוף. אני יודע לרוץ על קירות, לתת מסובבות יפיפיות, פומסות ועוד דברים. נכנסתי לשיעור בקיקבוקסינג וראיתי אנשים שאחרי חצי שנה שלטו הרבה יותר טוב ממני. מסקנה שלי : טאקוונדו זה להומואים. כך טען בפני גם דוד מלכי (דאן 5 בטאקוונדו שעזב את התחום לטובת Free Fight) חבל לי על הזמן, הכסף והמאמץ... אני רוצה אימון שייתן לי מקסימום אפקט ברחוב מול ערסים שלצערי ממלאים את ערי ישראל.

אז תלמד סיסטמה או קרב מגע.

או שתלמד לרוץ ממש מהר. זו התגובה הכי טובה מול ערסים. אתה לא רוצה לכסח אחד ולחטוף דקירה לכלייה מאחורה בזמן שאתה עסוק עם אחר.

Pyongwon

New member
הדוד לך לא מוכר כדאן 5

ככל שאני יודעת. יש רק 2 - אני ושלמה טל. :) ג'ס.

ראבר

New member
סורי, זה היה לפני זמן מה ואולי אני טועה בדרגה

בכל אופן, הבחור אמן במקצוע. התאמן עם ג'קי צ'אן וזכה בתחרויות.

אווווווו

1.ברוב רובם של מקרי אלימות,בשלב הטרום מגע היה אפשרות לסיים ללא אלימות. 2.הבעייה איננה בשיטה-TKD ,אלא בסוג ההוראה ובחבילה הכוללת. 3.במידה ואינך מרוצה,מכל סיבה שהיא,דבר עם המאמן ואז קבל החלטה באם להמשיך או לעזוב. בשורה התחתונה החיים קצרים,לך אחרי נטיות ליבך עד שתמצא את המקום המתאים לך.

ננדין

New member
../images/Emo31.gifקודם כל, תשנה את צורת ההתנסחות שלך...

ביטויים כמו "טאקוונדו זה להומואים" זה ממש לא לעניין

ראבר

New member
סליחה! מקווה שלא דרכתי על יבלת...

נסחפתי קצת וזאת בגלל שאני מרגיש קצת מרומה. אני חש שבזבזתי זמן, מאמץ וכסף כדי ללמוד טכניקות שלא יעזרו לי ברחוב למרות שהן נראות טוב. נ.ב. אין לי שום דבר נגד הומואים, זהו רק ביטוי שנועד למסור שהטאקוונדו הוא "יפה" כשבתור או"ל הוא אמור להיות קטלני.

ננדין

New member
../images/Emo45.gifיכולת לבקש סליחה היא מעלה...

גם אני חוטא לפעמים באימרות כאלו ואני חושב שזה משהו שאנחנו כחברה צריכים להיגמל ממנו אפילו שאין לנו כוונות לזלזל באף אחד מהקהילה הגאה...

אינני מוצא קשר בין העדפה מינית לשום דבר זולתה

איכפת לי מה אתה אוהב במיטה - כשם שאיכפת לי מה אתה אוהב לאכול... אני מכיר אמני לחימה מדהימים שאינם "סטרייטס".

למעלה