שלום לכולם..

ADIERENTAL

New member
שלום לכולם..

אני עדי, בת 15, ואני מנגנת על גיטרה חשמלית כבר שנתיים וחצי בערך. עם הזמן נפתחתי והכרתי יותר כלים, יש לי ידע מסויים על בס, וללמוד על עוד כלים (סתם לימוד עצמי) מעניין אותי מאוד. תמיד רציתי ללמוד לנגן על פסנתר, אבל בנתיים אני משקיעה את עצמי בגיטרה ואין לי כסף ללימוד של שניהם. אז נשמור את זה לגיל מבוגר יותר. (; ובנתיים, אני מעוניינת לקנות קלידים לבית. לא קלידים בומבסטיים כאלו, לא 6 וחצי אוקטבות או משהו כזה. קלידים בגודל נורמלי, שאפשר לקנות ב400,500 ש"ח, למרות שאני יודעת שהקלידים במחיר האלו דיי 'מצועצעים', אבל אני ממש רוצה קלידים בבית. גם אם לא ברמה הכי טובה למתחילים. אני בחיפושים בגוגל ובאתרים של חנויות נגינה, ויש מקלדות בסביבות ה300-600 ש"ח, אבל אולי למישהו מכם יש נסיון עם מקלדות זולות? תודה, עדי.

מקלדת כשלעצמה לא אמורה להיות יקרה

מה שמייקר מקלדות זה החברה המייצרת והגאג'טים שהיא מכילה או לא מכילה. בעיקרון גם המקלדות הזולות 500 שח' פלוס מינוס, אינן מתקלקלות בהנחה שהן מונחות בבית (לא נופלות או נרטבות). ואפשר לקשקש עליהן. אם אינך מתמצא אז דעי לך שיש מקלדות זולות שגם הקלידים אינם בגודל רגיל אלא יותר קטנים (לפחות פעם זה היה קיים), ואם את קונה יד שניה את עלולה לפגוש בהן וזה לא מומלץ. התשובה מתייחסת ל"קלידים לבית" כמו שכתבת. אם תפרטי יותר למה השימוש תוכלי לקבל תשובה יותר צפציפית.

MTench

New member
בתור אורגן למתחילים

כידוע ההבדל בין האורגנים זה בעיקר טיב הצלילים שהם מפיקים, ורמת המקצבים שהם יכולים לנגן (אם את בקטע של מקצבים אוטומאטיים). למעשה עם כל אורגן זול אפשר לשחק וליהנות. האורגנים של ימאהה ידועים כטובים מאוד כ"אורגן למתחילים" (יש אומרים לא רק למתחילים אבל זה כבר ויכוח ישן). גם אם הצלילים שלהם לא נשמעים משהו משהו (לפחות בדגמים הזולים) כששומעים אותם דרך מערכת הגברה רצינית או סתם ליד אורגן אמיתי, אבל כשסתם מנגנים עליהם לתומינו הם נשמעים טוב ובד"כ יש בהם שיכלולים שמאוד מועילים ליצירתיות. (אני עצמי בתור ילד היה לי משהו כזה)

ADIERENTAL

New member
שלום..

אני בהחלט רוצה קלידים בגודל נורמלי, מבחינת ה.. מקשים. אני יודעת לנגן, יש לי בסיס על פסנתר, והמטרה של קניית הקלידים היא פשוט לעבוד בבית, להתפתח עם משהו אמיתי- מאשר הקלידים הקטנים שיש לי בבית שעובדים על בטריות. ואני חושבת שאני אוכל ללמוד לבד בנתיים. אז משהו בסביבות ה400 ש"ח - 500 ש"ח. ואני אשמח אם תתנו לי קישור מסויים לכלי זול שיכול להתאים, אני פשוט לא ממש מתמצאת למרות שמצאתי כלים במחירים האלו.

ADIERENTAL

New member
ועוד משהו,

אני לא ממש מתמצאת בכל מיני מקצבים אוטומטיים למינהם, ואני חושבת שאני גם לא אתעסק אם זה. אז אם כבר, משהו שממש מכיל כמה מקצבים בסיסיים, וכמובן שתהיה אפשרות לסוגי צליל שונים..

חפשי ביד שניה

שם תמצאי את מבוקשך, תראי שהכלי מנגן, ושהוא לא מסובך מדי באלקטרוניקה וכפתורים ויאללה...

למעלה