שלום לכולם~

XannieChan

New member
שלום לכולם~

שאלה לי. אני מעוניינת להגר להולנד לחבר (שהוא הולנדי, גר שם, ולי כבר נמאס לטוס פעם בחודשיים לשם, מתסכל מידיי) וכבר קראתי הרבה מאוד מאמרים בנושא ולומדת הולנדית "לייט" בסביבות ה4 חודשים בנתיים. השאלה היא איך אפשר לקבל אשרת שהייה (ונישואים כן עומדים כאופציה, כמו כן יש הכנסה מעל לדרישה שלהם ושאר קריטריונים) ואיך זה עובד כי מרוב קריאה הלכתי לאיבוד והייתי מעדיפה לשמוע ממישהו שהתעסק/נתקל/עבר את זה (וכם ראיתי את ההודעות של Europe dreamer - שנמצאה במצב דומה מידיי. אשמח אם תוכלו לעזור - אם הבהרתי את הכוונה שלי מספיק בשאלה ^^;

Europe dreamer

New member
yay

מישהו זוכר אותי פה חחח... אבל אצלך המצב שונה כי לחבר שלך כנראה יש חוזה עבודה עם הכנסה מספיקה, בזמן שחבר שלי ממש לא עומד בתנאים האלה ובגלל זה אנחנו נעשה את זה דרך בלגיה... מעניין אותי לדעת עם את חברה של בחור שמשחק באותו משחק שאני משחקת. יש מישהו שם שיש לו חברה מתל אביב והוא סיפר לי סיפור דומה לשלך ושל חבר שלך :) יכול להיות שאני סתם טועה ויש יותר מדי זוגות של ישראלית-הולנדי חחח בכל מקרה אם יש משהו שאני כן אוכל לעזור לך (נישואים למשל? אני עברתי את התהליך של הניירת בעיקרון) אז אני מאוד אשמח!

XannieChan

New member
חחחח חזק :X

יש מלא האמת, זוגות שכאלה (תופעה דיי משעשעת לאחרונה אבל מצד אחר הולנד זה לא כזה רחוק) ולגבי משחק, מדובר טכנית בלינאייג'2 ו RO, אבל אני לא מתל אביב :) קצת יותר דרומה ^^; וכן גם כל העיניין של הניירת מבלבל אותי, ושאר דברים, וזה שהוא יודע מה לעשות לא עוזר לי בהרבה כי אני עדיין מתבלבלת בכל

Europe dreamer

New member
אהההההה טוב!

אז אנחנו באמת הרבה כאלה! מגניב. תראי, אני הכי מבינה את הבלבול שלך שבעולם, אני עדיין בתוך כל הבלגן הזה.. אצלי זה פשוט קצת שונה כי אני גם לא צריכה לעבור קורס הולנדית בהתחלה וכל העיניינים האלה. כמו שאמרתי לך, מה שכן עברתי כבר זה עיניין אישור החתונה. אם בא לך אז תשלחי לי הודעה בפרטי ואפשר לדבר במסנג'ר אם את רוצה :)

sheepii

New member
אני עברתי לגרמניה בגלל הסעיף של הכנסה..

למרות שלבעלי היה הכנסה מספקת מ2 עבודות קבעו שזה לא חוקי אחרי 9 חודשים בגרמניה נחזור להולנד!!

ayala26

New member
לפנות לשגרירות הולנד בישראל

השגרירות נמצאת בתל אביב. תתקשרי אליהם תשאלי מה צריך להביא. תגישי בקשה - כבר יגידו לך מה עוד צריך ואילו תנאים. אני הגשתי את הבקשה להגר ב-2002. אז החוקים היו שונים. כל מה שהייתי צריכה לעשות זה להגיש טפסים ותעודות שהם רצו ולחכות. משטרת הזרים בדקה את הנתונים ואחרי כמה חודשים קיבלנו תשובה חיובית כי עמדנו בתנאים. אבל מאז השתנו הדברים, קודם כל משטרת הזרים כבר לא קיימת. וגם בקשר ללימודי השפה דברים השתנו. אני לא הייתי צריכה ללמוד לפני שהגרתי. כיום זה אחרת לפי מה ששמעתי. הכי טוב לפנות לשגרירות כי א.הם הכי מעודכנים וב.אצלהם מגישים את הבקשה.

ayala26

New member
ותוספת

נישואים הם לא תנאי הכרחי לאשרת שהייה. כך שאפשר להתחתן גם רק אחרי שמגיעים (ואפשר גם כמוני למשל: לא להתחתן בכלל
) וכמעט שכחתי:

המקום הכי טוב להתחיל בו

הוא משרד ההגירה ההולנדי (IND). שם מפורטים כל החוקים. בעיקרון אם הוא הולנדי ועומד בדרישות להכנסה קבועה של לפחות 120% מעל משכורת מינימום ועובד במקום אחד יותר מ-6 חודשים, הוא יכול להגיש בקשה להזמין אותך לבוא לגור איתו על בסיס של מגורים משותפים. בהולנדית זה נקרא samenwonen. אני נמצאת כאן כבר שנתיים וחצי ומאז שהגעתי החוקים השתנו גם קצת כי היום האדם המוזמן צריך גם לעבור מבחן סף על שפה ותרבות בשגרירות. יש שרשור טיפה למטה בעמוד. בכל מקרה, הוא צריך למלא את טופס בקשה ל-MVV לפי הקריטריונים, ולשלוח לך לחתימה. את צריכה לצרף תעודת לידה ותעודת מרשם אוכלוסין (שתיהן ניתנות חינם ואפשר להזמין אותן דרך האינטרנט). שתי התעודות צריכות להיות מתורגמות לאנגלית ומאושרות בחתימת נוטריון ואחרי גם באפוסטיל, שאותו משיגים בבית משפט השלום למשל. אם הכל הולך כמו שצריך, הוא יקבל מכתב שמאשר את הבקשה. אז את הולכת לשגרירות הולנד בת"א ומקבלת בתחילה אישור זמני להיכנס להולנד. סמוך לאחר הגעתך, עליכם להירשם בעירייה במקום מגוריכם כדי שאת תיכללי במרשם האוכלוסין, וגם באשנב ה-IND בעירייה שמרכזת את העניינים האלה באיזור מגוריכם ובמשטרת הזרים כדי שידעו שהגעת. באשנב ה-IND תקבלי עוד כמה טפסים למלא. אם הכל הולך כשורה, אחרי כמה חודשים תקבלי אישור על הבקשה ואז גם ינפיקו לך תעודת תושב. בפרק הזמן שאת ממתינה בהולנד לאישור התושבות הקבוע, ישימו לי ויזה זמנית בדרכון. שעצבן בה, הוא שהיא אינה מאפשרת לך לצאת את גבולות הולנד ולא לעבוד. זו סקירה קצרה בלבד על התהליך, ואם את קוראת אותה עכשיו את בטח קצת נבהלת. אין צורך להיבהל. כל דבר בעיתו. התהליך לא קורה בבת אחת ובסה"כ הוא הרבה יותר פשוט מסיפורים שאני שומעת על זוגות מעורבים שבן הזוג הגיע לישראל, ועל כל המכתבים האישיים שלהם והתמונות שהם צריכים להעביר למשרד הפנים כדי להוכיח קיומו של קשר. בהולנד איש לא ידרוש את זה ממך. שיהיה לשניכם בהצלחה! ואל תהססי לפנות אלי אם את זקוקה להדרכה נוספת

XannieChan

New member
שאלה

במקרה שכזה (הזמנה) את המבחן עוברים ליפני שעוברים לשם או אחרי?

str33tcat

New member
אני עכשיו נמצאת בתהליך הזה עם חבר ההולנדי שלי

הגשנו את הבקשה מהולנד, זה נקרה advies ואז לא משלמים מיד אלא רק לאחר ההחלטה (במקרה והיא חיובית כמובן), הייתי צריכה לשלוח לו העתקים של כל עמודי הדרכון שלי והעתק של תמצית מרשם אוכלוסין + חותמת אפוסטיל + תירגום + חותמת נוטריון + אפוסטיל על החותמת שלו. לא צריך תעודת לידה במקרה זה (אצלי זה היה קריטי, למי שנולד בארץ זה לא משנה..) השיקול להגיש מהולנד היה - לא צריך את השלב שהשגרירות שולחת את המסמכים שלך להולנד (ומאבדת חלק מהם כמו שקרה לקוליגה מעבודה של חבר שלי) וגם לא צריך לשלם מיד. אנחנו אמורים לקבל את התשובה בימים אלה.. אשמח לענות לשאלות. בהצלחה רבה לכם ו

למה לשלוח מסמכים דרך השגרירות?

שולחים לבן הזוג את המסמכים בדואר רשום כדי שיצרף לבקשה וזהו. לשגרירות באים רק כדי לקבל את הויזה לכניסה ראשונה להולנד..... אנחנו בכל מקרה לא עשינו את זה דרך Advies, נראה לי שזה רק מאריך את הפרוצדורה...

str33tcat

New member
2 דרכים להגיש בקשה לMVV

יש 2 דרכים להגיש בקשה. 1. דרך בשגרירות - את ממלאה טופס, מצרפת העתקים של מסמכים שלך והעתקים של דרכון שלו (אם אני לא טועה) ושולחת. בשגרירות נותנים לך חשבון להעביר 830 EU. לאחר זמן מה מגיעה אליו בהולנד דרישה לשלוח מסמכים שלו (תעודת רווקות, תלושי משכורת וכו'). יתרון - במקרה של תשובה שלילית אפשר לערער. 2. מגישים מהולנד advies. את יכולה לשלוח אליו מסמכים סרוקים (כך אני עשיתי) והוא כבר שולח הכל ביחד. מקבלים תשובה - אז משלמים. חסרון - לא ניתן לערער. אנחנו לאחר מחשבות רבות ולימוד הנושא באינטרנט החלטנו להגיש מהולנד, כי זה נראה הכי הגיוני לעשות. לאחר שקיבלתי את תוצאות המבחן בשפה ההולנדית בשגרירות, הבחורה שם שאלה מתי אני באה עם כל המסמכים להגיש בקשה לMVV. אמרתי שאני מגישה מהולנד. היא התפלאה ואמרה שהיא לא מבינה למה לי, ושאין לה מושג אילו מסמכים דרושים. טוב נו... הסתדרנו לבד.

str33tcat

New member
אה ושכחתי

שני הדרכים הם אותו הדבר מבחינת הזמן, והתהליך מהולנד נקרא advies. כלומר את מגישה בקשה להמלצה שלהם, ולאחר תשובה חיובית משלמת ומקבלת ויזה בשגרירות בארץ. כל האינפורמציה שלי היא מאתר הIND.

ayala26

New member
זה לא רק שונה ממה שהיה פעם זה גם יותר יקר!!!

830 יורו!!?!?!?
אני הגשתי בשגרירות אבל שילמנו רק כשהגעתי להולנד. חצי מהסכום הזה..

str33tcat

New member
הסכומים שאני הולכת להוציא

לפי מה שביררתי, על הMVV משלמים 830EU, אחרי זה VTV משהו כמו 250EU. אה וכבר שילמתי 350EU על המבחן לפני הגשת הבקשה לויזה, פלוס 69EU על הספר עם דיסק מטופש והסברים על המבחן. עכשיו המחיר של מבחן טיפה ירד כפי ששמעתי, אבל כל השאר אותו הדבר. נו וגם קורסים של שפה.. 250-450 פר קורס, משהו כזה.

מלפפiן

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

ושיהיה המון בהצלחה! אז ככה, נראה לי שכבר כתבו לך פה הכל על התהליך, אני יכולה רק להוסיף דבר אחד, אצלי בזמנו (לפני קצת יותר משלוש שנים) התהליך היה מסורבל , אבל נראה שפחות מסורבל מעכשיו, בכל מקרה מה שעשיתי הוא שאמרתי לבנזוג "אתה הולנדי, אני באה אליך, תסדר ת'עניינים" וזה עבד! הוא פשוט סידר הכל ככה שלא הייתי צריכה לשבור את הראש באיך זה עובד, למה כמה ומתי... בקיצור מה שאני אומרת לך, דברי עם חבר שלך ותגידי לו שירים טלפונים ויטפל בנושא

XannieChan

New member
העיניין שהכי מציק לי זה המבחן חחחח

מצד אחד זה מובן והכל אבל אם זה אפשרי הייתי מעדיפה לעבור את המבחן תוך כדיי שהייה שם (דבר שלא נראה אפשרי :| ) ותודה :)

למעלה