שלום לכולם

crossroad10

New member
שלום לכולם

שלום לכולם,אני חדש כאן ובמהלך חיפושיי הגעתי אליכם. קצת על עצמי אני לא יודע אם הגעתי למקום הנכון,אולי כן ואולי לא,בכל אופן אני בתחילתה של דרך חדשה וזה דומני כפי שרבים כאן עברו.שינוי כללי.אצלי השינוי חד מאד מבחינה חברתית ועדיין טרי. הייתי חרדי בעברי ברמות שונות.אפילו הייתי מלמד בכולל ובחוגים פרטיים מסויימים.חבריי,לשעבר,כולם חרדים אברכים וכדומה,וכן משפחתי דתיים.ניתקתי קשר מכולם למעט אחד . אחר תהליך ארוך של למעלה משבע שנים כיום אני חילוני < לא שומר שבת ,קצת כשרות כלומר לא אוכל בשר וחלב שרימפס וחזיר:)> אבל עדיין מאמין ברמה כזו או אחרת ולא אנטי דתי אפילו מסמפט כמה היבטים במגזר החרדי.כל מה שעברתי נעשה מתוך בחירה חופשית. בחרתי בניק הזה < פרשת דרכים > כי אני חש שאני נמצא בה. אוהב מוסיקה,ים,ספורט,חי בראש טוב ומחפש שותפים לדרך עצמאית.שקטה ומהנה. נראה לכם שהגעתי למקום הנכון ? אם כן,אשמח להשתתף. אם לא,אולי תמליצו לי על אתר או פורום מתאים?

crossroad10

New member
בוקר טוב שכחתי לציין

א - בכניסה לפורום הבנתי שרבים כאן בשנות העשרים.אני בן 36 אז אני נחשב מהזקנים המופלגים כנראה :) ב - אשמח לשמוע מאנשים שעברו שינוי דומה לשלי בגילאים הקרובים לשלי.כיצד התמודדו עם המשפחה? האם התגרשו ? איך התחילו את חייהם מחדש ? פחות ברמה הפסיכולוגית,שהיא מעניינת ללא ספק,ויותר ברמה הפרקטית. ג - לפי מה שקראתי בכמה כתבות באינטרנט נראה שישנו זעם ומן נטיה לדבוק באתיאיזים אקטיבי אצל היוצאים בשאלה ואצלי זה ממש שונה. מעולם לא הרגשתי צורך להתגייס למלחמה או לשכנע את עצמי שאין אלוהים וכאלו דברים.פשוט עשיתי מה שנראה לי מועיל וטוב.כלומר,אני לא דתי,מחלל שבת,מעשן ונוסע בשבת,אוכל בכיפור והכל.אבל כן מאמין שיש אלוהים.אולי האמונה שלי דפוקה אבל זה מה יש:) מהרבה שיחות שקיימתי עם חילונים הם מאמינים באלוהים.גם כאן בתפוז בצט בשבת האחרונה ניהלתי שיחה קצרה עם מישהי שאמרה לי שהיא מאמינה. למה באמת יש נטיה כזו להילחם בדת כדת או באמונה כאמונה אצל רבים מהיוצאים,זה הכרחי ? או שזה לא קשר ? מנסיוני הדל ולדעתי זה סתם מזיק ומפריע.פשוט צריך להתעלם מסוגיית האמונה.לחיות בלי מלחמות ובכיף.כשמתווכחים ונכנסים לויכוחים פילוסופיים רק מעצימים כל מיני קונפליקטים.מיותר ומזיק.אני גם לא תוקף את החרדים באובסיסיביות.שיעשו מה שהם רוצים.אני מביט קדימה.אני בכלל נקרא יוצא בשאלה? וואלה הסתבכתי:)))))) ד - אני כיום בודד מאד,זה המחיר הכבד ביותר שאני משלם,רחוק מבניי ובנותיי ומחברי הילדות שלי והמשפחה, ורוב הקשר שלי עם העולם החיצון מתבצע דרך האינטרנט.איך יוצאים מזה? ה - חולה אהבה על האהבה:) אשמח מאד לשמוע ממכם.וסליחה על המלל הרב.

אין אלוהים. אבל נחמד שאתה מאמין בזה.

זה לא עניין של שיכנוע אלא עניין של קליטה איך הצליחו לעבוד עליך. לא נורא - האמונה לא תמיד מזיקה. אם תקרא בפורום, תשים לב כי היוצאים לרוב אינם יוזמים "מלחמה" בדת. לרוב זה הפוך. מישהו בא ואומר "איך יכול להיות שאתה יוצא בשאלה? מה? אתה עיוור?", היוצא אומר לעצמו - "נו, עוד משוגע? להתווכח או לא? אין לי כוח לזה." בהתחלה יש את ההתלהבות להתווכח (בדומה לחוזר בתשובה), אבל עם הזמן נשאר רק הרצון למנוע ממישהו לבלבל לך את המוח. מישהו שמתנתק מחייו הקודמים, תמיד בודד בהתחלה. עם הזמן - מוצאים מסגרת חדשה והבדידות נעלמת. הפורום הזה הוא חלק מאותה מסגרת. נ.ב. אני יותר מבוגר ממך. לא שזה משנה משהו.

crossroad10

New member
לי זה מאד משנה שאתה מבוגר ממני:)

ככה אני לא מרגיש זקן ונטע זר בחבורת צעירים יקרים:) גם הצעד הדראסטי שעשיתי בגילי המופלג ובמצבי המשפחתי מקבל פרופורציה ולא כאיזה מהלך תמוה וחסר פשר.למרות שהוא התבשל במשך שנים.שמחתי לשמוע ממך שהאמונה לא תמיד מזיקה,אם יורשה לי,הדבר מצביע על הפנמה וסובלימציה בנפש שנדירה במחוזותינו,הן אצל החרדים הן אצל החילונים ובפרט אצל הקיצוניים שמשני עברי המתרס. אכן בעיית המסגרת היתה בעוכריי מאז ומעולם,יש בי נטיות אנרכיסטיות.אולי מולדות:) נקוה שמכאן תצמח הישועה ובא לציון גואלת :)

מובחרת

New member
אם יעשה לך טוב, גם אני קצת זקנה...

בת 29, ויש לי ילדה בת 8. ו - - - כן, גרושה. יש כאן די והותר יוצאים עם ילדים. ברוך הנמצא.

crossroad10

New member
אולי נעבור כולנו לדיור מוגן?:)

וכן,למרות שאת צעירונת,זה עוזר וטוב לשמוע . תודה לך,ובורכה הנצאת. נשיקות לקטנה:)

R a c h e

New member
שלום, איש קשיש וברוך בואך אלינו

תן כבוד: אני קשישה ממך (39 וחצי....), אך למזלי עברתי את השינוי בגיל עשרים, לפני שהספקתי להתחתן וכו' יש כאן מי שיצא כשהוא בעל משפחה ואולי יווצר קשר בינכם, בכל מקרה, עד כמה שאני מכירה את העניין, אני לא כ"כ רואה נישואים מוצלחים בין דתיה לחילוני, אבל אולי אני רואה יותר מדי בשחור ולבן. מאמין? למי זה אמור להיות איכפת? לעניות דעתי ולמיטב הכרתי, בחילוניות אין הלכות ומכאן שלא קיימת עבורך מצוות כפירה בעיקר. מאמין? שיהיה לך לבריאות, לא מאמין? כנ"ל...... וולקאם

admor

New member
ברוך הבא

יש כאן גם כמה זקנים (למשל ברר המנהלת ממש זקנה). יש כאן גם כאלו המאמינים בקיצור מקומך איתנו ברוך הבא.

damtiela

New member
אדמור, אתה כזה זקן נרגן...

תאכל איזה סטייק, יעבור לך

admor

New member
כמה פולניות צריך להחליף נורה ?

אף אחת היא תשב לבד בחושך...

crossroad10

New member
הוד כ"ק האדמו"ר שליט"א

הוד כ"ק האדמו"ר שליט"א.ברוכים הנמצאים. שמחתי לשמוע שיש גם כאלו שמאמינים,כיום אצל החרדים אני נחשב חילוני גמור ולא פעם זוכה לקיתונות של בוז,ואצל חילונים אני נחשב דתי או שמרן בגלל כל מיני ערכים שאני מאמין בהם.החשש הגדול שלי הוא שעל אחת כמה וכמה ארגיש לא שייך לחוזרים בשאלה בגלל סיבה זו.עקב התרשמותי הרדודה,שהם קיצוניים מדיי.וזה די מרתיע אותי.אולי הקיצוניות הזו מקורה עוד מעברם החרדי.לא יודע.בכל אופן אני שמח מאד לשמוע שהתרשמותי היתה שגויה.ויש עוד כמה שעטנזים כמוני: חרדים שיצאו בשאלה - חילונים לגמרי במעשיהם -מאמינים בלב - ולא אנטי דתיים.:))))))) או בקיצור שאנטיייייי עולמות אשמח להכירם:) בן כמה כבודו בערך?

barr1969

New member
פה יש מהכל

אם admor עדיין איתנו, גם אתה תמצא מקום. אין צורך לכפור, שנאה גם היא לא מוצר מוכֵר. פשוט תקרא, תגיב, אולי תעבור על דפי הפורום הקודמים. וחזיר בכלל לא טעים. שתדע.

crossroad10

New member
מסכים איתך לכל מילה

חוץ מעניין החזיר.פשוט כי לא טעמתי:) ואין סיכוי שאני אוכל רק כדי "להראות להם" מאותה סיבה שלא אוכל צפרדע חחחח נפתח שירשור על שקצים ורמשים? אפשרי ? חוות דעת קולינריות תחת השפעות פסיכולוגיות.מחקר מעניין. מה דעתך?

אבל שרימפס מאוד טעים.

לא חסילונים קטנים. שרימפס אמיתי. חסילונים זה "סתם" בסדר. כאשר יצאתי בשאלה, לקח לי המון זמן להתגבר על שטיפת המוח מינקות עד שטעמתי שרימפס. מאז שטעמתי, זה אחד המאכלים הכי אהובים עלי. ברור שצריך לדעת להכין כמו שצריך (טיגון בחמאה ושום), אבל קשה להרוס שרימפס. מומלץ.

למעלה