שלום לכולם !!

pilpelet4u

New member
שלום לכולם !!

אני מודיעה מראש שאולי אשמע לכם "צפונית מפונקת" וקצת מזה הוא נכון (הכל יחסי) אז אני מצטערת מראש אבל כזאת אני וחבל שאני סתם אסבול רק כדי לא להיות מי שאני... אז סליחה. יש לי מספר שאלות ואשמח אם מנוסים ממני יוכלו לעזור לי... (אגב, כל מה שירשם פה זה על סמך ייעוצים של חברים/אחים, למטייל והפורום הזה) אני מעוניינת לטוס לטיול בערך כחודש - 5 שבועות אני וחבר שלי (גילאים 21,23). הגעתי למסקנה שמה שמעניין אותי זה ארה"ב או דרום אמריקה, חשבתי לשלב בחודש את שניהם והבנתי שזה מאוד לא מומלץ אז החלטתי לוותר ואני חושבת שאלך לכיוון דרום אמריקה, אני לא יודעת אם זה נכון אבל טוענים שבעוד כמה שנים (כשכבר אהיה זקנה חח) דרום אמריקה פחות תיראה לי אטרקטיבית... הבנתי שמבחינת דרום אמריקה האיזורים היותר מתקדמים זה ארגנטינה וצ'ילה אז חשבתי ללכת עליהם... עכשיו כמה שאלות: אחד הדברים החשובים - כמה בערך צריך לעלות לי חודש בארגנטינה + צ'ילה כולל טיסה ? אני רוצה לחיות ברמה גבוהה יחסית, לא להתפשר יותר מידי. למשל חשוב לי שיהיה לי חדר עם מקלחות משלי, אני לא רוצה לישון באכסניה עם מקלחות משותפות... אני רוצה להנות גם קצת ממנוחה ופרטיות... - האם זה קיים בכלל ? או שכל המקומות שם זה אכסניות כאלה ? יש שם מקומות יחסית טובים לישון ? אני לא מדברת על מלונות 5 כוכבים, אני לא מחפשת משהו מפואר, ממש לא, הרי אני לא אהיה הרבה בחדר בטח, אבל חשוב שיהיה נקי כמה שאפשר ובעיקר מקלחת ושירותים משלי. כלומר משהו בסגנון מוטל בארה"ב זה בסדר... קשה לי להסביר מקווה שהבנתם... יש שם גם מקומות של נופש כזה ? למשל לקחת מכל החודש איזה 3 ימים של יותר חופש, ים קניות וכד' ? מה אתם חושבים על ארגנטינה וצ'ילה כמו שחשבתי ? יש המלצות אחרות ? האם זה נראה לכם נחמד או שהייתם ממליצים על שילוב אחר ? האמת יש לי הרבה שאלות אבל אשמח אם בינתיים תענו לי על השאלות העיקריות ששאלתי זה מאוד יעזור לי בעיקר להבין אם אני באמת אסתדר שם.... תודה ענקית מראש !!

yessi

New member
מנסיוני בארגנטינה וצ'ילה

ומהיכרותי עם סוגים שונים של אנשים שעוברים במדינות האלה (ובדרום אמריקה בכלל), יש מענה לכל הבקשות. תרצי הוסטלים עם חדרים פרטיים לזוגות, יש. תרצי שותפות והתכלבות עד אימה, יש. חודש בארגנטינה וצ'ילה עשוי לעלות 1,000 דולר, זה לפחות מה שאני הוצאתי שם, באומדן די מדוייק. חשוב לציין שלא נכנסה עלות הטיסה, אבל מדובר על לפחות עוד 1,200 דולר. אני לא רוצה להגיד בוודאות מוחלטת כי הטיול שלי התחיל בברזיל והסתיים בפרו, ועלה לי 1,500 דולר בזמן השיא (קרנבל בברזיל). שווה לבדוק באתרי חברות התעופה השונות. לא עשיתי שום טרק במהלך החודש שלי שם, כך שאני לא יכולה להכניס למדד את העלויות של טיולים כאלה שבוודאי ירימו את הסכום גבוה יותר. מנוחה ופרטיות הם דברים שאפשר למצוא בקלות רבה, אם תרצי המלצות על מקומות ספציפיים - אשמח לתת לך. הערים שהייתי בהן היו פוארטו איגואסו, בואנוס איירס, ברילוצ'ה, קורדובה, פוקון וסנטיאגו. מה המסלול שאתם מתכננים? מאיפה להתחיל ואיפה לסיים? מבחינת מזג אוויר אני לא בטוחה שאפשר להגיע לחופים של ארגנטינה כרגע (איזור מאר דל פלאטה למשל), לדעתי החורף ממשמש ובא. אבל בואנוס תפתיע אותך, אני מקווה, בכל הנוגע למגוון האפשרויות הגדול של קניות והתפנקות. הייתי בה שבוע וחצי, ומלבד הבילויים והשוטטות ברחובות היפיפיים שלה, ביקרנו לא מעט במרכזי הקניות. תראי, אם את לא בקטע של אווירה טיולית-נופים-בואו-נצא-לטרקים-אחרת-אין-לי-מה-לעשות-פה, או לחלופין להכיר את האופי הילידי של תושבי היבשת, אני לא בטוחה שיהיה לך מה לחפש בבוליביה ופרו למשל. מה שכן, הייתי שוקלת לשלב את ברזיל בתמונה, שם תקבלי מנה מכובדת של חופים ותחושת חופש מושלמת. הכל תלוי במגבלות הכלכליות והזמן שמוקצב לך. אם יש עוד דברים שעולים לך בראש, תרגישי חופשי. מקווה שעזרתי. סיוון.

pilpelet4u

New member
וואו תודה ענקית על התשובה המפורטת !!

אני עוד לא נוסעת עכשיו פשוט התחלתי לחשוב על זה כדי לדעת לאיפה אני רוצה לטוס ואז להחליט מתי (לפי מזג אויר וכד')... הבנתי שלאיזור שם הכי טוב לנסוע בפברואר כשעוד לא קר... זה נכון ? באיזה חודש את נסעת ? קרנבל ברזיל זה משהו כמו מרץ/אפריל לא ? בקשר למסלול עוד לא תיכננו כלום... שוב, זה ממש בחיתולים רק התחלתי להתעניין... אח שלי ואישתו טסו לארגנטינה וצ'ילה אז בטח אקח את המסלול שלהם ואשנה לפי מה שיעניין אותי או לא... אני מאוד מאוד מעוניינת בעיקר להכיר את האופי והתרבות של האיזור, תמיד משך אותי מה ששמעתי ואני מאוד רוצה להיות שם ולהרגיש בעצמי... אני גם יודעת ספרדית ברמה בינונית ++ אז מעניין אותי עוד יותר להיות שם ולהתחכך בשפה... נופים וטיולים מעניינים אותי גם מאוד... אני לא מחפשת חופשה של בטן גב ממש לא... שאלתי אם יש איזורים כאלה כי חשבתי שיכול להיות נחמד באמצע החודש/חודש וקצת הזה גם לעשות קצת מנוחה ולנפוש איזה 3/4 ימים של שקט... אבל בגדול אני רוצה לעשות טיולים ולהספיק לראות כמה שיותר... ושוב תודה רבה על התגובה המפורטת.

jeshu

New member
נשמע שמה שאת מחפשת זה לא בדיוק טיול תרמילאים יש פורום "טיולים וחופשות בחו"ל" ושם בטוח ידעו יותר טוב להעריך עלויות כאלה.

pilpelet4u

New member
אממ אולי אתה צודק

שאלתי פה כי חשבתי שאתם בטוח תדעו לענות לי מהנסיון שלכם שהייתם בדרום אמריקה... גם שאלתי שאלות ספציפיות שהיו חשובות לי... אני מעוניינת גם לעשות מסלולים ויהיה נחמד לישון לילה פה לילה שם באוהל באמצע שום מקום... כשחושבים על זה אולי אני לא מגדירה נכון את המושג טיול תרמילאים... אז אולי אתה צודק... באמת אנסה בפורום טיולים וחופשות בחו"ל...

jeshu

New member
עכשיו דווקא נשמע לי שכן יש לך מה לשאול פה... אבל תמיד כדאי לנסות גם שם.

אדידי26

New member
זה נשמע לי כאילו הדברים יוצאים מפי...

לפני 3 חודשים החלטנו לעשות טיול ארוך יותר ממה שהיינו רגילים עד עכשיו. זה התחיל ממחשבה על ארה"ב ואיכשהוא חברים שכנעו אותנו לנסוע לארגנטינה וצ'ילה. הנתונים הם בדיוק אותו דבר!!! אני די מפונקת...לא מעונינת לישון בהוסטלים מג'ויפים, לא בקטע של טרקים אלא יותר טיולי יום ואולי לילה אחד או שניים באוהל (גם בקושי...) אבל לא בטן גב אלא חופשה פעילה. בגלל שאנחנו כבר מתקרבים לגיל 30 החלטנו שזה או עכשיו או בכלל לא דרום אמריקה..(למרות שם מבוגרים נוסעים לשם, הכל ענין של רצון) וכשהזמנו טיסה מצאנו את השילוב המושלם עבורנו. טיסה לבואנוס איירס דרך ניו יורק, בחזור אנחנו נשארים שבוע בניו יורק... סה"כ הטיול הוא 5 שבועות בקיצור אצלנו זה הולך ומתקרב (נובמבר) וכבר הזמנו חלק מהמקומות ככה שאם תרצי המלצות, אני אשמח לעזור.

למעלה