שלום לכולם:

d r o r y

New member
שלום לכולם:

שלום חבר'ה. מלא זמן לא כתבתי פה בפורום, ומצאתי לנכון לקפוץ לאיזה ביקור קצר. מה שלומכם? החדשות שאני לפחות יכול לספר לכם זה שהוצאתי ספר של שירים וסיפורים קצרים לפני קצת יותר מחודש. ספר של 80 עמודים, שהוצאתי ב 200 עותקים! חלק קטן הספקתי בינתיים לחלק למכרים ועוד כמה אחדים ששלחתי למקומות שיוכלו לעזור לי להפיץ אותו. אני בהחלט בונה על אפשרות של פתיחת קריירה בתחום. אני אוהב את זה ואני מרגיש שממש נועדתי לזה. אז למה לא? עכשיו.... הספר למעשה כולל 8 סיפורים בתוכו. ומתוך השמונה האלו, יש סיפור חווייתי אחד, שממש קשור באופן ישיר לנושא הפורום הזה. כתבתי אותו בשני חלקים. למעשה, את הסיפור הזה כתבתי בגוף ראשון, אבל לא בשמי. אלא כאילו אדם בשם דן כותב לעצמו מן יומן כזה שבו הוא מתעד את חוויותיו. בחלק הראשון דן בן 31 והוא כותב על הילדות היפה שהיתה לו, עם חבריו הטובים שאיתם נשאר בקשר מהיסודי ועד לגיל 25 בערך. דן מתעד שם את החוויות הנפלאות שעברו יחד, על תקופת ביה"ס, הצבא וגם קצת אחרי. למעשה, עד שחבריו ניתקו קשר, כל אחד מהסיבה שלו. החלק השני של הסיפור החווייתי הזה, הוא המשך לחלק הראשון. הוא קורה 30 שנה אחרי פירוק החבורה. מכאן אני מעדיף שלא להמשיך לספר. אני אשמח שתקראו את זה בעצמכם (וגם את החלק הראשון!). אשמח לקבל מכם אחר כך גם חוות דעת, לספר לי מה זה עשה לכם, וכ"ו. את הסיפור, על שני חלקיו, אפרסם כאן בפורום, בהמשכים. היות ואף אחד משניהם לא יוכל להכנס בהודעה אחת, אז פשוט אפרוס את זה על פני כמה הודעות ( אשתדל על פני כמה שפחות!). אז... קראו, תהנו ותגיבו.

d r o r y

New member
סיפור ראשון- "היו ימים":

היום, בעודי בן 31, מוצא את עצמי עדיין מוצף געגועים וזיכרונות מעברי הטוב. השנים היפות ביותר של חיי, שהיום נראות רחוקות כל כך. הנאות הילדות, חוויות הנעורים, אותם אקח איתי לכל ימיי: שנותיי הראשונות כתלמיד בבית הספר, עם עופר, גיא ויונתן- חבריי הראשונים. איך שהיינו משתוללים בכיתה ומשחקים בהפסקות יחד. אחר הצהריים היינו נפגשים ארבעתנו ומטיילים בעיר, או שהולכים לקניון, או שנשארים בשכונה ומשחקים מחבואים. לפעמים בשבתות נפגשים בביתו של גיא ומשם, עם כל המשפחות, יורדים יחד לים. אפילו לא אשכח את הפעם הבודדת שנסענו כל הכיתה להצגה. זה היה בכיתה ד'. חוץ מההצגה עצמה שהיתה נהדרת, בכלל כל האווירה של אותו היום היתה מדהימה. זה היה ממש כמו יום גיבוש. כולם התחברו עם כולם ואף התלמידים שבדרך כלל לא היו במרכז העניינים בכיתה, הכירו חברים חדשים. מה גם, שבאותו היום התאהבתי לראשונה. זו היתה דנה שפתאום בין יום כבשה אותי בקסמיה. היא אמנם תמיד היתה מיוחדת במינה, גם ביופייה החיצוני וגם ביופייה הפנימי, אך ביום ההוא היא היתה מדהימה מתמיד. במשך כל הנסיעה להצגה ובחזרה לא הורדתי ממנה את העיניים לשנייה. אך למראת כל מה שהרגשתי, מעולם לא היה לי את האומץ ליזום משהו בעניין. בחופש הגדול שבין כיתה ד' ל ה' עברנו דירה, לשכונה אחרת ורחוקה למדיי. בהתאם לכך, עברתי בית ספר וקשריי עם החברים מהבית ספר הקודם נותקו לחלוטין. אך גם שם, במגורים החדשים ובבית ספר החדש, החוויות היפות לא איחרו לבוא ואף עלו על הקודמות. אמנם לא יצרתי שם קשרים חברתיים רבים, אך הכרתי חבר טוב אחד שאיתו עתיד הייתי להעביר את כל 14 השנים, מכיתה ה' עד אחרי שחרורינו מהצבא. שי היה שמו. הקשר ההתחלתי בינינו התבסס בעיקר על צרכיי לימודים, אך תוך זמן קצר נהיינו חברים קרובים גם מחוץ לזה. אמנם, רוב החבר'ה בכיתה היו נהדרים, אך רק עם שי התחברתי באמת. זו היתה חברות מופלאה. כמעט כל אחר הצהריים היינו נפגשים ללמוד יחד, לעשות יחד שיעורים ולשחק במחשב. פעם אצלי, פעם אצלו. בימים שלא היו הרבה שיעורים היינו יורדים למעטה ומשחקים בכדור שלו. לפעמים היו מצטרפים אלינו עוד כמה ילדים מהשכונה ויחד היינו מארגנים משחקים. זו היתה שכונה יפיפייה, שבה נשארתי לגור עד אחרי שחרורי מהצבא. אזור רגוע ופסטורלי עד מאוד. אני ושי התגוררנו כל אחד בבית פרטי יפה, עם גינה וחצר גדולה, במרחק של 10 דקות הליכה אחד מהשני. ממש בין הדירות של שנינו היה ממוקם הגן הציבורי. גן יפיפה שבו היינו נפגשים מידי שבת או שתיים, אני שי ובני משפחתנו, ומבלים שם יחד את היום. הקשר הרומנטי הראשון שלי גם לא איחר לבוא. ממש בתחילת כיתה ו' הגיעה אלינו תלמידה חדשה בשם יעל. כבר אחרי שבוע התחלתי להרגיש כלפיה דברים שלא הרגשתי אפילו כלפי דנה בכיתה ד'. יופייה המהמם, קולה הענוג ונועם הליכותיה מילאו את נשמתי. הפעם לא נשארתי בחיבוק ידיים כמו אז עם דנה והחלטתי לגשת אליה. להפתעתי, גיליתי שגם היא היתה בעניין, מאחר ונענתה להצעתי בשמחה. מאז נהיינו שלישייה- אני, היא ושי. לכל מקום היינו הולכים יחד, ומבלים יחד בכל הזדמנות אפשרית, בשעות הבית ספר ומחוצה לו. לא אשכח לעולם את הטיול השנתי שהיה לנו בכיתה ז'. טיול בצפון. רקדנו, שרנו, צחקנו, טיילנו באתרים מדהימים להפליא והיינו כל כך מאושרים. בלילה בו נשארנו שם, כשכולם כבר נכנסו לאוהלים לישון, נשארנו רק אני, יעל ושי ערים. ישבנו שלושתנו ליד מדורה קטנה, קיימנו שיחות נפש מעניינות על כל מיני נושאים ונשנשנו להנאתנו. זה היה לילה כל כך אינטימי, כל כך טוב, ממש אחד הקסומים בחיי! לילה מדהים נוסף שלא אשכח, היה בסוף אותה השנה, ממש לפני שהתפצלנו לחטיבות הביניים השונות. סיוון ערכה מסיבת פיג'מות בביתה, לכבוד הבת מצווה שלה. כמובן שגם שם השלישייה שלנו בילתה יחד את רוב השעות. אמנם בשעות אחר הצהריים היינו יחד עם שאר הכיתה. השתתפנו בפעילויות עם כולם, רקדנו עם כולם ואכלנו עם כולם. אך שוב, את שעות הלילה העברנו שלושתנו לבד, באינטימיות שלנו. חצי מהאורחים כבר נרדמו לפני 2:00 בלילה ואלו שעוד נשארו ערים התפצלו כל אחד לקבוצה מצומצמת של שניים- שלושה חברים. אני, יעל ושי ישבנו בפינה שלנו בכיף. קצת אחרי 4:30 לפנות בוקר ירדנו שלושתנו למעטה להסתובב בעיר. על הדרך מצאנו בית קפה קטן ונחמד שעדיין עבד. נשארנו לשבת במקום על כוס קפה ועוגה, וב 6:00 בבוקר חזרנו אל ביתה של סיוון. כשהגענו, ישר הוצאנו משחקיי חברה ושיחקנו עם כל שאר החבר'ה, עד הצהריים כשכולם כבר התפזרו הביתה. שבוע לאחר המסיבה, מסתיימת לה השנה. יעל, לדאבוני, עברה לגור עם הוריה בעיר רחוקה, ומאז ניתקה כל קשר איתנו. הפרידה ממנה, לאחר כמעט שנתיים של זוגיות פנטסטית, היתה לי מאוד קשה לעיכול. מה גם, שזה נחת עלי בהפתעה גמורה. כל כך לא ציפיתי לזה. העובדה היחידה שניחמה אותי היא שאני ושי נענינו לבקשתנו להמשיך ללמוד בחטיבה יחד באותה הכיתה. כמה ששמחנו כשנודע לנו על כך! שברון הלב מיעל נרפא מהר יותר מכפי שחשבתי. אחת העובדות שתרמו לדבר, היא שאני ושי נפלנו בכיתה הכי נפלאה שרק יכולנו לבקש. גם מבחינת המורים וגם מבחינת החברים. תוך זמן קצר התחברנו לאיזו שלישייה שהיתה מבלה כל הזמן יחד. השלישייה הזו מאוד הזכירה לי את השלישייה שהיתה לנו עד סוף השנה הקודמת. היא כללה את קארין ונתי שהיו זוג, ואת רון- חברו הטוב ביותר של נתי. חודש הספיק לי ולשי בכדי להתחבר עם השלושה ולהיות יחד לחמישייה המגובשת ביותר שיכולה להיות. פשוט היינו החברים הכי טובים בעולם. עברנו יחד חמשתנו את כל החוויות שרק אפשר. במהלך השיעורים היינו יושבים בשני טורים צמודים, בהפסקות היינו יושבים למעטה בחצר היפה של בית הספר ומדברים על הדברים הכי אישיים שלנו, כמעט מידי ערב שני נפגשים אצלי או אצל שי, מכינים יחד שיעורים, וכשמסיימים יוצאים לבלות בעיר עד שעות הלילה. איך מידי שישי בלילה, היינו ישנים אצלי יחד, אני, שי ורון, סחוטים מהמועדון בו בילינו את הערב, ולמחרת בשבת נפגשים עם קארין ונתי בגן הציבורי. גם יחסינו עם המורים היו נהדרים. במיוחד עם המחנכת חדווה. איך שבסוף שנתינו הראשונה בחטיבה ארגנו חמשתנו יחד עם עוד קבוצה של שלושה תלמידים, מסיבת הפתעה בכיתה לכבוד יום הולדתה ה 40. התמונה של חדווה נכנסת לכיתה, כולה מסמיקה ומוחה מפניה דמעות התרגשות, לא יוצאת לי מהראש עד היום. איך שכל אחד מאיתנו בכיתה ניגש לנשקה ולאחל לה מזל טוב מכל הלב. לא אשכח את מסיבת פורים בכיתה ט'. כמו דברים נוספים, גם הפעם החמישייה שלנו היתה זו שארגנה את הכל. המוזיקה, האוכל, התאורה, המקום, לכל זה חמשתנו דאגנו. המסיבה התקיימה ביום שישי, מהבוקר ועד לשעות הצהריים המאוחרות, בחצר בית הספר. זה היה אחד הימים המהנים ביותר שידעתי בחיי. חוויה כזאת קשה להסביר במילים. רקדנו, השתוללנו, התפרקנו ואכלנו עד צאת נשמתנו. גם המורים שנראו הכי קשוחים היו שותפים מלאים לחגיגה. איך בדיוק שבוע אחרי פורים, רועי, התלמיד השקט של הכיתה, נקע את רגלו ונאלץ להישאר ארבעה ימים בבית החולים. ביומו השני שם, אני, שי וחדווה המחנכת החלטנו יחד לארגן ביקור כיתתי אצלו. וכך היה: בצהריי היום, ממש עם סיום המערכת, התאספנו חלק נכבד מהכיתה, כולל חדווה, תפסנו אוטובוס ונסענו אל בית החולים לבקרו. (המשך בהודעה הבאה...)

d r o r y

New member
המשך

על הדרך, קנינו כמה חבר'ה מהכיתה דבריי מאכל מהקיוסק, וכשהגענו הבאנו אותם לרועי. הוא כל כך קרן מאושר לראות את כולנו. זה בהחלט היה מחזה מחמם לב. היות ולא היה מקום לכולנו בחדר, אז ירדנו כולם למעטה, לכניסה של בית החולים, יחד עם רועי שהיה עם גבש על רגלו ונעזר בקביים. זה היה ממש כמו מפגש כיתתי. פטפטנו, זללנו ממתקים עם רועי ורוממנו את רוחו. החופש הגדול של לקראת כיתה י' היה מיוחד במינו, ואולי אף המהנה ביותר שהיה לי אי פעם. מידי ערב היינו נפגשים אני, שי, רון, נתי וקארין וחורשים את העיר. לא קיים אזור בילוי בעיר שלא היינו בו במהלך אותו חופש. מסעדות, בתי קפה, מועדונים, לפחות שלוש- ארבע פעמים בשבוע, מכניסת הערב עד השעות הקטנות של הלילה ואחרי. באחד הערבים הבלתי נשכחים בכלל נסענו כל החמישה מחוץ לעיר. זה היה בפארק הירקון בתל אביב. ארגנו ערב קומזיץ. אכלנו כל כך טוב, כמו שלא אכלנו בכל ערביי אותו השבוע גם יחד. בנוסף לכל האוכל, גם דאגנו להביא ערכיי טניס שולחן וכדורסל, שנוכל לשחק להנאתנו. לקראת 3:00 בלילה עשינו חמשתנו טיול ברחביי הפארק. היינו כמעט היחידים שם. האווירה היתה כל כך אינטימית, כל כך שלווה, פשוט תענוג מושלם! לאחר שעה וחצי של סיור התיישבנו באחד הספסלים מול הנחל, ושם נשארנו עד עלות השחר. צפינו משם בזריחה. איזה לילה זה היה! גם כשעזבנו את המקום ב 7:00 בבוקר ותפסנו את האוטובוס בחזרה לעירנו, לא נחנו לרגע. כל הדרך לא הפסקנו לשיר ולהתבדר. תל אביב כל כך מצאה חן בעינינו, עד שהחלטנו להעביר שם את השבוע האחרון של החופשה, במלון. המלון ששכרנו היה ממוקם ממש בטיילת, מול הים. מלון מהמם, בו העברנו שבוע שלא אשכח לעולם. מידי ערב היינו יורדים לים עם המנגל והאוכל, עושים על האש ונשארים לשבת שם בכיף מול הגלים, עד השעות הקטנות של הלילה. באחד הלילות אף נשארנו שם עד אור הבוקר. את השבוע המדהים הזה סיימנו בטיול נוסף בפארק הירקון ובעלייה לגג עזריאלי. שם הצטלמנו, השקפנו על הנוף של תל אביב וצילמנו אותו. בבוקר שלמחרת ארזנו את דברינו ועזבנו את המקום. יומיים אחרי, מתחילה שנת הלימודים החדשה- כיתה י'. כמו בשנים הקודמות, גם כאן ציפתה לנו שנה קסומה ומלאת חוויות. מסיבת הפיג'מות הבלתי נשכחת שליאור ארגן בביתו לכבוד יום הולדתו ה 16, יום הכיף השכבתי ב "שפיים" ממש לפני חופשת החנוכה, ביקור כיתתנו בקיבוץ בו גדלה המחנכת חדווה, המטלות וההכנות לפני מבחנים שעשינו יחד, המפגש הכיתתי שעשינו בקניון של עירנו באחד מימי החמישי אחר הצהריים ועוד. אך אולי החוויה הזכורה לי ביותר מאותה השנה, היא הטיול השנתי. נהניתי בו ממש כפי שנהניתי בטיול השנתי של כיתה ז'. רק שהוא היה ארוך יותר ביום אחד מהטיול ההוא. זה היה טיול של ארבעה ימים, וכמו בכיתה ז', גם הפעם הוא התרחש בצפון, רק באזור לגמרי אחר ולא פחות מרהיב ביופיו. שלושת הלילות בהם נשארנו שם, היו מהבלתי נשכחים שחוויתי עד היום. ממש כמו הלילה ההוא, בטיול של כיתה ז'. רק שכאן כל תלמידיי כיתתנו, ללא יוצא מן הכלל, נשארו ערים. בצהריי היום השלישי של הטיול עשינו סיור ג'יפים מהנה מאין כמותו. אך היום הרביעי והאחרון של הטיול היה אולי המופלא מכולם. התחלנו אותו מארוחת בוקר, אחת מהנהדרות שאי פעם אכלתי, משם יצאנו לסיור בחורשה מהממת ביופייה, לאחר מכן עברנו דרך נחל מים ועצרנו לשחות שם לאיזו שעה. משם המשכנו לצעוד עד שהגענו לאתר, אולי היפה ביותר שיצא לי לראות מימיי. כולו מלא הרים מדשאים ומשגעים, כשמאחד ההרים נשפך מפל מרהיב. עלינו על אחד ההרים עד לפסגה ומשם השקפנו על הנוף המהמם של המקום וצילמנו משם תמונות רבות, בעיקר של ההר עם המפל. נשארנו במעלה ההר לאכול צהריים ובסביבות השעה 15:00 ירדנו בחזרה ועזבנו את המקום. בסביבות השעה 17:30 ארזנו את דברינו ועלינו על האוטובוס בחזרה לעיר. חודש אחרי הטיול הסתיימה לה השנה. אני וארבעת חבריי החלטנו שהפעם נשארים לבלות את החופשה אך ורק בתחומיי העיר. עשינו חמשתנו מנוי לבריכה, שם בילינו במרבית ימי החופש. את הערבים היינו מבלים בעיר עד לשעות הלילה המאוחרות ומשם הולכים לישון יחד אצלי או אצל שי. כך גם העברנו את שתי החופשות בסיומן של השנתיים האחרונות בבית הספר. אותן שנתיים היו עמוסות לימודים, מבחנים ומטלות, אם כי גם בהן לא חסרו חוויות נפלאות. הזיכרון העיקרי שאקח איתי מאותן שנתיים זה ללא ספק מסיבת הסיום שארגנתי בביתי, ממש עם סיום י"ב. כל תלמידיי הכיתה, ללא יוצא מן הכלל, פלוס רונה המחנכת בין כיתות י"א- י"ב וחדווה המחנכת הקודמת, הופיעו. כל כך שמחתי לראות את כולם אצלי. למראת העצב הקטן מהפרידה, מסיום דרכינו יחד, היתה אווירת אופוריה אדירה. כולנו התיישבנו בחצר ביתי הגדולה, על הדשא, אכלנו טוב, שוחחנו, העלינו זיכרונות יפים מהשנים שזה עתה נגמרו והצטלמנו יחד. בסביבות השעה 20:00 בערב כולם נפרדו לשלום מכולם, איחלו זה לזה בהצלחה בהמשך הדרך ועזבו את דירתי. אמנם אני וארבעת חבריי ידענו שדרכינו עדיין לא נפרדות ושנמשיך לשמור על קשר הדוק עד כמה שניתן. לא אשכח את יום הגיוס של נתי. כולנו באנו ללוות אותו עד לבקו"ם ונשארנו איתו ממש עד לשנייה האחרונה לפני שעלה על האוטובוס אל בסיס הטירונות. היתה שם התרגשות גדולה: צחוק, דמעות, חיבוקים, איחולים ותמונות שהצטלמנו עם נתי יחד. כך היה גם ביום הגיוס של רון, של קארין, של שי ושלי. התגייסנו כולם כמעט באותו חודש ולמזלנו התאפשר לנו להיות נוכחים ביום הגיוס של כל אחד מאיתנו. נתי שובץ לתפקיד מנהלתי בחייל האוויר, קארין שובצה ליחידה קרבית בחייל נשים, רון שובץ להנדסה קרבית ושם התחיל קריירת קצונה כפי שחלם תמיד, ואילו אני ושי שובצנו ליחידת קשר בחייל האוויר. כולנו נפלנו בבסיסים באזור המרכז, לא רחוק אחד מהשני. אני ושי, בכלל, לתדהמתנו המוחלטת, נפלנו באותו בסיס. הוא כבר סיים טירונות שבועיים וחצי לפני. בזמן הזה היינו בקשר והוא עדכן אותי בתפקיד אותו קיבל ובבסיס בו נפל. כשנודע לי, לאחר הטירונות, שאני הולך לשרת בבסיס וביחידה בהם הוא משרת, קיבלתי את אחד השוקים של חיי. החיוביים, יש לציין. החלטתי להפתיע אותו ושידע מזה אך ורק ביום היקלטותי בבסיס. לא אשכח את ההתרגשות שאפפה אותי באותו יום התייצבות ראשון. שי בינתיים לא ידע מכלום. הוא היה בדיוק בהפסקה. כשהגעתי לאזור מגוריי היחידה, ראיתי אותו יושב שם באחד הספסלים. ניגשתי אליו, הוא סובב את הראש וקיבל את שוק חייו כשראה שזה אני. הוא ישר הבין מה מעשיי כאן, שנינו חייכנו והרבצנו כזה חיבוק של שמחה! כמה מאושרים היינו. לדעת שאנחנו תקועים יחד באותו המקום לפחות לעוד שלוש שנים. תקופת השירות היתה פנטסטית עבור כולנו. כל אחד מאיתנו היה מרוצה מאוד מהמקום והתפקיד אותם קיבל. אחת לעשרה ימים בערך היינו מתאספים חלק מחברינו וקופצים יחד לביקור בבסיס של אחד מאיתנו. רק עם רון זה היה קצת בעיה. הוא היה יותר מידי עסוק וטרוד בשביל כך. הוא קיבל חופשות נורא קצרות וגם אותן קיבל רק אחת לחודש. אמנם אנחנו כן הגענו אליו לשניים- שלושה ביקורים, אחד מהם היה בטקס ההשבעה שלו. פעם בשלושה שבועות, כשהיינו בחופשת סוף שבוע בבית, היינו נפגשים כולנו בערב יום שישי ומבלים יחד בעיר עד אור הבוקר, לזכר ימים עברו. אמנם רון היה מופיע במפגשים אלו בתדירות של פעם בחודשיים בלבד. התפקיד אותו מילא לא אפשר לו יותר מכך.

d r o r y

New member
המשך:

מה גם, שמאז גיוסינו נראה היה שראשו טרוד אך ורק בקידום והצלחה בתפקידו. כאילו שכח מאיתנו קצת. לאט- לאט הוא הפסיק להתקשר, בקושי היה עונה לטלפונים או חוזר אל אחד מאיתנו, והקשר שלנו איתו נהיה מבוסס אך ורק על הפעם בחודשיים שהיה נפגש איתנו בערביי שישי. אמנם לי ולשי היתה עבודה רבה מתוקף תפקידינו ביחידה, אך זו היתה חוויה פשוט מדהימה. גם עבדנו בצוות, גם ישננו באותו חדר וגם בזמן הפנאי עשינו חיים משוגעים יחד. ממש נהנינו מכל שנייה ושנייה. חלפה לה שנה מאז גיוסינו, רון נעלם מהתמונה כאילו לא היה. הבחור ניתק קשר לגמרי. אי היה כבר אפשר אפילו להשיגו באיזו שהיא דרך. למיטב זכרוני, במשך חודש ניסינו להשיג את בני משפחתו בטלפון בבית, אך ללא הצלחה. עד שבסוף ענה לנו איזה אדם זר ועדכן אותנו בכך שהמשפחה אותה אנו מחפשים בכלל עברה דירה כבר לפני שלושה חודשים. למראת היעלמותו הפתאומית של רון מפני השטח, המשכנו יתר הארבעה לשמור על קשר בכל תקופת השירות. גם נכחנו במסיבות השחרור אחד של השני. אני השתחררתי שלושה שבועות אחרי כולם. לא אשכח את המסיבה ששי ערך בביתו, לכבוד יציאתנו המחודשת לאזרחות. ישבנו ארבעתנו אצלו בחצר היפה על הדשא, עשינו על האש ונהנינו ממש כמו אז בימים עברו. איך שלפתע נתי וקארין הודיעו לנו בחגיגיות שהם מאורסים כבר שבועיים והולכים להתחתן בעוד שמונה חודשים מהיום. הותירו אותי ואת שי המומים לגמרי. חתונתם של נתי וקארין היא בהחלט עוד זיכרון מתוק שאקח איתי לתמיד. אני ושי ישבנו ממש שולחן אחד ליד השניים, שישבו בשולחן הכבוד. השמחה היתה אדירה והאירוע היה יפיפה. לא אשכח איך שלפתע אני ושי קלטנו במן מבט חטוף את חדווה, המחנכת שלנו בין כיתות ח'-י', באולם. היינו כל כך המומים ונרגשים לראות אותה שוב לאחר ארבע שנים. היא לא השתנתה במהומה. ישר ניגשנו אליה בהתלהבות. איזה אור נהיה לה בעיניים מלראות אותנו! חיבקה את שנינו בכזה חום. הסתבר שהיא ואימו של נתי נהיו חברות קרובות, במשך השנים בהן לימדה אותנו, ועד לאותו היום עדיין שמרו על קשר. לא פלא, מאחר ויחסיה איתנו התלמידים, תמיד היו אוהדים. בסוף האירוע הצטלמנו יחד, אני, שי, חדווה, הזוג הנשוי הטרי ובני המשפחה הקרובה. עברו כמה שבועות ונתי וקארין פתחו יחד מספרה מחוץ לעיר, בה עבדו ימים א'-ה' מהבוקר עד אחרי הצהריים והצליחו בגדול. מכאן הקשר איתם אט- אט החל לשקוע. אמנם לא בבת אחת, אך בשלבים. הם החלו פחות ופחות לבוא למפגשים שלנו בערביי שישי, פחות להתקשר... אחרי חצי שנה של קשר רופף הם הזמינו אותנו לברית מילה של בנם הראשון. האירוע היה נחמד למדי, אך אני ושי כבר הרגשנו שזה לא זה. שכבר אין איתם את אותו טיב היחסים, את אותה התלהבות, שהם כבר בפאזה די אחרת של חיים. כשהאירוע הסתיים, לפני שיצאנו מהאולם, השניים הודיעו לנו שהם עוברים לגור הרחק בצפון, ליד הוריה של קארין. "עוד נפגש בטח", אמרו שניהם. לי ולשי לא נותר הרבה מלבד לנשקם לשלום, באהבה ובצער, ולאחל להם הצלחה רבה בהמשך. מאותו הרגע ידענו אני ושי שזה נגמר. ואכן צדקנו. מאז אותו אירוע, לא ראינו אותם יותר. יצא לנו אולי פעמיים במקרה הטוב לדבר איתם בטלפון וזהו. מכאן לא שמענו מהם עוד. אני ושי נשארנו לבד בתמונה, ממש כמו אז בכיתה ה' כשהכרנו. במהלך הזמן ניסינו שנינו לפחות פעמיים לפתוח עסק יחד, אך נכשלנו. אני בינתיים מצאתי איזו עבודה ולעומת זאת, שי קיבל הצעה מאביו לבוא לעבוד איתו בחו"ל. אביו היה אדם עשיר שמזה שנים החזיק בעסק מצליח בחו"ל. את רוב ימי השבוע היה מבלה שם, במקום העבודה שלו, ורק בסופיי שבוע מגיע הביתה. כששי שמע את ההצעה, הוא היסס בהתחלה, אך כעבור חודש החליט להיענות לה. הוא אמר לי שהוא נוסע אך ורק לתקופת ניסיון ושסופיי שבוע הוא יהיה בבית, כך שנוכל עדיין לשמור על קשר. אך היו אלה מילות שווא. אותה תקופת ניסיון התמשכה לה עד היום, כשלא זכיתי לראות אותו מאז אפילו יום שישי אחד בודד. למעשה, אותו היום שבו שי הודיע לי על נסיעתו, היתה הפעם האחרונה בה ראיתי אותו או שמעתי ממנו. ממש נעלם כלא היה, ומבלי להשאיר מאחריו שום עקבות. כך נותק לו הקשר עם חברי הטוב מזה 14 שנים. 7 שנים חלפו להן מאז. הספקתי למצוא מקום עבודה קבוע, לרכוש לי בית משלי, להכיר בחורות ולפתח איתן מערכות יחסים כוזבות שלא החזיקו זמן רב. באיזה שהוא מקום, אני מרגיש תקוע. כמו מן ריקנות כזו בחיים שלי, שמעולם עוד לא הרגשתי. הולך לעבוד רק מתוך כורח, לא מוצא אהבה, חי בבדידות וחש שמאבד אט- אט את חדוות החיים שלי, שכל כך אפיינה אותי תמיד. על כן מוצא את עצמי יום- יום מתרפק על העבר, כאילו מנסה לחיות בפעם השנייה את אותם ימים נפלאים שנראה כי לא יחזרו יותר. לא פעם לפני השינה לוקח את אלבום התמונות שלי מאותן שנים, מרפרף בו ומוחה דמעה תוך כדי. התמונות שלי עם שי, עם יעל, עם רון, קארין ונתי ועם שאר החבר'ה הטובים מהכיתה. התמונות מהטיולים הכיתתיים או הפרטיים של חבורתנו המצומצמת, מימי הכיף, מאתרי הצפון המדהימים בהם טיילנו ומהחתונה של קארין ונתי. מצד אחד, לראות את זה כל פעם מחדש עושה לי קצת עצוב, אך מצד שני גם עושה לי להרגיש בר מזל שזכיתי לחוות שנים רוויות אושר אינסופי, שתמיד אוכל להיזכר בהן בגאווה, להתמלא מהן, לשאוב מהן כוחות ולשאוף לדבר דומה בעתיד.

d r o r y

New member
זה הוא החלק הראשון של הסיפור...

החלק השני נקרא בשני שמות אופציונליים: "כך רצה הגורל"/ "שוב נפגשות דרכינו". אותו אפרסם כאן יותר מאוחר בערב, או מחר, בכדי שלא תהיה הצפה כבדה מידי בפורום. אשמח לבינתיים שתקראו ותגיבו. וגם כמובן ספרו קצת מה חדש.

d r o r y

New member
מקפיץץץץץץ

sh53

New member
אשים את זה בשער הפורום

כדי שיעזור לך להתפתח בתחום המקצועי-הכלכלי. אם הספר מפורסם בסטימצקי, אני יכולה לשים גם את העטיפה של הספר כמו שיש את בנות בנים-חברויות ראשונות/הופקינס קתי http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/anashim.asp?id=613 בהתחלה חייכתי המון, עשה לי טוב שעברת את כל זה, חלק עזבו עם השנים כי ככה זה בחיים לא תמיד כולם נשארים איתנו לאורך כל הדרך, אבל הסוף הפתיע אותי ודווקא לו לא ציפיתי, ציפיתי יותר לסוף שמח או שאולי הייתי רוצה יותר שיהיה סוף שמח. מקווה שבתחום הזוגי אתה עובד על זה - מה קורה איתך היום בתחום הזוגי? האם זה כמו שכתבת בספר?

d r o r y

New member
היי לך...

כמה דברים: קודם כל, לגבי התחום הזוגי, אני אכן עובד על זה כיום. התחלתי לחפש דרך אתריי הכרויות. נראה איך זה יתגלגל. לגבי הסיפור- לא כתבתי בסיפור הזה דווקא דברים שבאמת עברתי, אלא יותר דברים שהייתי רוצה לעבור. ולגבי סוף- אכן זה סוף קצת עצוב, אבל אל תשכחי שפרסמתי בינתיים רק את החלק הראשון. יש סיפור המשך גם שאותו אני הולך לפרסם פה ממש עכשיו. אז... קראו ותהנו.

למעלה