שלום לכולם

שלום לכולם

בדרך כלל אני כותב בפורומים המשפטיים. מקריאה ראשונית ראיתי כאן דיונים בנושאים שמענינים אותי ומכאן ואילך אתארח כאן ברשותכם. שני נושאים מטרידים אותי- הציונות והחרדים. בקשר לציונות מקובלים עלי הדברים שנשמעו כאן שזוהי תנועה גזענית. הציונות שואבת השראה מהיהדות והיהדות מזכירה מאוד את האידאולוגיה הנאצית. שתיהן דוגלות ברעיון הבחירה ובעליונות עם אחד על האחרים. אמנם כן, הנאציזם היה הרבה יותר אלים ודגל בהשמדה פיזית אבל מי שיתאמץ (ויש פנאטים דתיים שעושים זאת) ימצא סימוכין לג´נוסייד גם ביהדות. לגבי החרדים אלה עובדי השטן. החרדים עוסקים במאגיה שחורה. הם מסוגלים להתאסף בהמוניהם בכיכרות שלהם ולהטיל קללה על מי שדעותיו לא מוצאות חן בעיניהם. החרדים אינן עובדים וחיים על חשבון הזולת. החרדים נהנים מזכויות יתר. החרדים טפילים. לדעתי צריך לבטל את אופיה הציוני של המדינה ולהפוך אותה למדינת כל אזרחיה. אמנם כן, רמת התושבים אינה מכשירה אותם לנהל מדינה דמוקרטית. החרדים והפנאטים הפלשתינאים מעמידים בספק את יכולתו של הציבור בישראל החילונית והחדשה לקיים מינהל תקין ויתכן שיהיה צורך לחדש את המנדט או להקים משטר בינלאומי, אך המתכונת הקיימת של מדינה יהודית לא יכולה להתקיים. היא גורמת לאסונות. הטרור, הכפיה הדתית, העדר החופש, המסים הנוראים- כל אלה מקורם באופיה היהודי של המדינה. הייתי שמח לשמוע את דעתכם. אני מקווה שלא יהיו השתלחויות אישיות. התרשמתי שמכבדים כאן את חופש הביטוי.

alond

New member
שלום גם לך וברוך הבא.

אני זוכר אותך מפורום חוק ומשפט. אאל"ט אתה עזרת לי בשאלה אחת או שתיים שלא לדבר על עזרה לאנשים אחרים. תודה. יהיו השתלחויות. זה חלק מהחיים פה. קח את זה בקלות ויהיה בסדר. קח בחשבון שזה לא פורום חוק ומשפט.

J a c k a l

New member
תוך 1..2..3..4..5

דבר ראשון, דע לך כי בפורום הזה ישנם אנשים המכבדים את הדת, כך שלתקוף הן את הדת והן את אלו המאמינים בה אינה מעשה מקובל, בעיקר כאשר אתה מבקש שלא יסקלו אותך על המקום. יש כאן חופש ביטוי, אבל בין זה לבין לבצע הכללה מרושעת וצרת מוחין (ואם לומר את האמת, גם טיפשית) על קבוצה חברתית ולכנותה "טפילים עובדי שטן", מפרידה תהום עמוקה. תעיין קצת בפורום, שכן דעותייך, בצורה הרכה יותר שלהן, הובעו כאן לפחות עשרים פעם, כך שאולי תמצא תשובות ומענות לתהיותייך. ותתפלא, יש כאן מספר דתיים אשר אשמדאי ממש לא היה רוצה בקירבתם, וזכור תמיד; על דאטפת אטיפוך וסוף מטיפיך יטופון. שלום.

ofir_y

New member
היי גם אני חדש כאן

ולפי דעתי אנשים פה מפחדים משינוי כזה, המדינה מפחדת מה יעלה בגורלה אם ננסה לעשות משהו כזה. תיראה הדת מאחדת את מאמיניה, ככה כמה המדינה שלנו ובזכות זה גם הם מצליחים לכפות את הדת דרך הממשלה. תסתכל אם החילונים יבצעו הפגנה מול הפגנה של החרדים אתה תראה שהרבה יותר יבואו להפגנה של הדתיים, למרות שאני מאמין שיש פה יותר חילונים בארץ. לא נראה לי שצריך לעשות פה מנדט , או משטר בין לאומי כי דעת העולם עכשיו לא נוטה כל כך לכיוונינו וזה יכול רק לפגוע בנו. מה שצריך זה לאחד את הקהילה החילונית ומישהו צריך לקום ולקחת יוזמה ונסות להביא לשינוי הזה. אני חושב שטומי לפיד ניסה לעשות את זה, אבל אני לא זוכר אותו אחרי שבחרנו בו בבחירות..

taro

New member
הציונות שואבת מהיהדות בעיקר את

קיומו של לאום יהודי, זכותה על הארץ, ואת ההוכחה שהיהודי מסוגל לאורח חיים אחר. לגזענות הציונית אין מקום ביהדות. היהדות כפי שהתפתחה, לפחות עם ההלכה, מכירה בכך שכל אחד רשאי להצטרף ליהדות ולצאת ממנה, מה שלא מתיישב עם תפיסת הגזע. באשר לבחירה - לנאצים אין בחירה. הם נולדו עליונים לפי תפיסתם וכך זה. כל מעשה טוב של אדם טבוע לפיהם בדמו, וכך גם כל מעשה רע. היהדות דווקא מכירה בבחירה חופשית, וישנו אף מדרש הטוען שהאל ברא רק זוג אחד, על מנת שלא יגידו בני האדם - זה צדיק כי אביו צדיק, זה רשע כי אביו רשע. העם היהודי לא עליון על עם אף אחר. אף עם עליון לא היה חי בתנאים נחותים כאלו מבחירה במשך אלפיים שנה. יש חרדים ויש חרדים. אתה חושב שאין חילונים שמכים ערבים? מה הקשר? זה אומר משהו על כל החילונים? בקשר ללא עובדים - אשמת החוק הישראלי שאוסר עליהם לעבוד אם לא שרתו בצבא. אה, אז הסיבה היחידה לכל הסבל הם החרדים והפלשתינים? מעניין, שהחרדים והפלשתינים חיו כאן בשקט. הבעיות התחילו דווקא כשהגיע הצד השלישי, שדווקא אותו העלמת מהמשוואה.

טעות שנייה

עיקרה של הציונות הוא לא העם הניבחר זה יותר הכיוון של החרדים עיקרה של הציונות אולי אני קצת תמים אבל לפחות לדעתי היא אהבת מדינת ישראל כארץ היהודים

taro

New member
לא מרשה, אבל מכירה באפשרות

ע"ע משומד, מה שלא ממש תקף לגבי תורת הגזע.

sandchicken

New member
לא נכון

אסור למכור למשומד חמץ, והוא חייב בכל המצוות. זה שדמו מופקר לכל, זה משהו אחר לגמרי.

taro

New member
תיאורטית הוא יהיה יהודי

אבל אף אחד לא ממש יפקח עליו. הנצרות הפאולינית למשל, הכילה בתוכה יהודים רבים, אבל את אף אחד לא ממש עניינה יהדותם ברגע שהתבוללו.

Dorfl

New member
"הייתי שלך ב-´שלום´"

ברוך הבא, אתה תשתלב כאן מצוין - אל תתן לדתיים כאן להטעות אותך, זהו אכן פורום של אנשים המעוניינים להלחם בכפייה הדתית.

למעלה