שלום לכולם....

שלום לכולם....

אני חדש בתחום של הסוסים והבן שלי רכש אמש סוס. שמתי לב שלסוס הפרסות קצת ארוכות מקדימה ואכולות מעט בחלק האחורי. רציתי לברר איתכם אם בני לא ירכב על הסוס במשך שבועיים או אפילו חודש הציפורניים יצמחו לו שוב? ועוד שאלה כמה שעות ביום הסוס צריך להיות באמבטיית בוץ בכדי שיתרפאו לו...? בתודה מראש על התייחסותכם לעיניין ברצינות.

giri

New member
תמונה מהצד תעזור יותר...

מהזווית הזו דווקא נראה די בסדר, אבל קשה לראות.

giri

New member
האם וטרינר בדק את הסוס לפני הקניה?, האם וטרינ

והאם הסוס מפורזל? ידוע על בעיות? הפרסות הן מנגנון רגיש, ופגיעות שמטופלות ללא ידע קודם עלולות להסתיים בנכות. אם השקעתם בסוס - דווה להשקיע גם באיש מקצוע שיבדוק אותו. אבל כפי שנאמר לפני - תמונה תעזור... אם אין לך נסיון בתחום יתכן והמצב בכלל תקין. בכל מקרה - עם כל הרצון הטוב - פורום באינטרנט אינו תחליף לחוות דעת של איש סוסים / וטרינר. אם אתם מחזיקים את הסוס בפנסיון, שווה להתייעץ עם אנשים מנוסים מהחווה. מכיוון שאתה מציין שאין לך נסיון בתחום, אני רוצה לספר לך שסוסים הם חיות די עדינות ומבחינה בריאותית, כמה שקשה להאמין, שבריריות. טיפול לא נכון יכול להרוס סוס או להביא אותו לנכות בקלות רבה. לכן באופן כללי, גם בלי קשר למקרה הספציפי, שווה ללמוד כמה שיותר ולהחזיק את הסוס במקום בו עוד עין - מקצועית יותר - תהיה מונחת עליו. רק כדי לתת לך סדר גודל, סוס עלול לחטוף קוליק ולהגיע למצב שלא ניתן להציל אותו תוך כמה שעות - רק מהאבסה לא נכונה. שיהיה לכם המון בהצלחה, ואל תהססו אף פעם לשאול - גם בפורומים, אבל גם אנשי מקצוע, פנים מול פנים.

בקשר לצילום הפרסה מהצד....

הסוס עדין לא מפוזל לשאלתך בני היה איתו אתמול אצל הוטרינר, אמר לו שזה סוס מאוד יפה, ערבי מעורב עם עוד סוס גדול ועוד אמר שהרגלים שלו נקיות ממכות, אך יש לו מעט מים מתחת לברך ימין ברגל הקידמית ושצריל לעשות לו טילוף (קילוף של הפרסה מסביב)ופרסות קידמיות על מנת לשקם לו את הפרסות, יחד עם זאת בני שאל אותו למה הסוס מזיע מהר? הוטרינר אמר לו שהסוס לא בקושר ואם נכניס אותו לקושר הוא יכול להיות סוס מרוצים. והנה התמונה של הפרסה מהצד---------->

דן הלר

וטרינר עם שלושים וחמש שנות נסיון

תםטםOHIO

New member
יפה, אך אינו וטרינר סוסים ככל הידוע לי

איך אתם מסתדרים עם הסוס ואחזקתו? הנפיחות בגיד רגל ימין נראית כפגיעה בגיד. כמו כן עבור מירוצים דרוש נסיון באימון למירוצים מצדך כבעלים לסוס ואיכות אחרת של סוס, הסוס בתמונה לא מתאים לכך. לשאלתך, טיפול בפרסות הוא טיפול מקיף עבור בעל מקצוע. תתיעץ עם מי שאתה מטפל אצלו בפרסות לגבי אמבטיית בוץ או כל טיפול אחר. לא שמעתי על אמבטיית בוץ כדרך לטפל, אך טילוף של הפרסה בזמן ועל ידי אדם שמוכשר לכך ומיומן נחוצה לסוס.

תםטםOHIO

New member
טוב, שוחחתי עם הוטרינר

הוא זוכר את הסוס ומצהיר בתוקף שלסוס בעייות בגידים והוא דורש טיפול בפרסות. סלח לי אך הייתי מוכרחה לאמת את סיפורך, בשל תקריות קודמות בפורום לא הייתי בטוחה שמדובר במקרה אמת. הוט' מצהיר כי לא המליץ על מירוצים עבור הסוס הזה וכי יש לטפל בו בצליעה ובנפיחויות. אם תרצה עוד עזרה בעניין הפניה לחווה שתייעץ לך בסביבתך, אנשי מקצוע או וטרינר מומחה בסוסים, אל תהסס. כל הכבוד שפנית לפורום בהתעניינות, בבקשה קח את זה עוד צעד ופנה לאיש מקצועי לטילוף. ליאת

למעלה